به گزارش خبرگزاری شبستان از ساری و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، محسن اعرابی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه امروزه بیماری های غیرواگیر دار مانند قلبی عروقی، سرطان، دیابت، فشارخون و چاقی درصد بسیاری از مرگ ها را به خود اختصاص داده است، افزود: مراکز بهداشتی درمانی شهرها به شبکه جامع و همگانی سلامت تبدیل می شوند.
وی، ادامه داد: با توجه به شیوع بیماری های فشارخون، دیابت، چاقی و بیماری های روانی، در این مراکز کارشناس تغذیه، روانشناس و مددکار اجتماعی نیز حضور می یابد.
اعرابی، غربالگری بیماری های قلبی عروقی، فشار خون و دیابت و مصرف سیگار را نخستین اقدام شبکه جامع و همگانی سلامت دانست و تصریح کرد: در این غربالگری افراد بالای 40 سال به صورت رایگان مورد معاینه و ارزیابی قرار می گیرند و سپس کارت سلامت برای آنها صادر می شود.
وی، با بیان اینکه 45 درصد مرگ و میرها به دلیل بیماری های قلبی عروقی و 15 درصد به دلیل سرطان رخ می دهد، افزود: در این غربالگری ها افراد مبتلا و در معرض خطر شناسایی و به سمت درمان و پیشگیری هدایت می شوند.
اعرابی، با اشاره به اینکه بسته طرح سفیران سلامت با محوریت خودمراقبتی در بسته حمایتی بهداشتی طرح تحول نظام سلامت در حال تدوین است، گفت: در این طرح یکی از اعضای خانواده با گذراندن آموزش های لازم در حوزه بهداشت به عنوان سفیر سلامت در خانواده فعالیت می کند.
وی، محور اصلی تمامی این برنامه را خودمراقبتی عنوان کرد.
اعرابی، جلب مشارکت سایر بخش ها و آموزش مدیران در سطح شهرستان و استان به منظور ارتقای سلامت و بهداشت را از دیگر بسته های حوزه بهداشت در طرح تحول نظام سلامت دانست و افزود: بسته بهداشتی طرح تحول نظام سلامت به طور کامل درشهرهای استان های مازندران و فارس اجرا می شود و در سایر استان ها تنها در یک شهرستان به اجرا در می آید.
وی، از ایجاد شبکه جامع و همگانی سلامت در راستای اجرای بسته بهداشتی طرح تحول نظام سلامت خبر داد و گفت: در این طرح به ازای 12 هزار و 500 نفر یک مرکز بهداشتی درمانی تحت عنوان مرکز سلامت خانواده تعریف می شود.
پایان پیام/
نظر شما