به گزارش خبرگزاری شبستان، اختتامیه دومین جشنواره ملی باران با موضوع "نماز و نیایش" امروز (25 اردیبهشت) به همت وزارت علوم و تحقیقات در تالار ابن سینای دانشگاه تهران برگزار شد.
در این نشست، دکتر جلیل دارا، مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم با بیان اینکه یکی از تقاضاهای جوامع و مردم به سمت معنویتگرایی است، گفت: این تعلق بشری در بعضی مواقع سدی شده تا افراد به لذایذ دنیوی خود دست نیابند؛ باید توجه داشت که گرایش به دینداری به سمت و سوی صحیح خود حرکت کند تا در مسیر مکاتب شیطانپرستی و انحرافی نیفتد.
وی افزود: خیلیها در خارج به این نتیجه رسیدهاند که دینداری راه نجات بشریت است.
دکتر دارا تصریح کرد: با توجه به اینکه نماز ستون دین است باید تحکم اصلی و بنیادی این نگرش را زنده و پویا نگه داشت و دانشگاهها باید به این امر توجه ویژه داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه تلاش ها در این زمینه کافی نیست، خاطرنشان کرد: این اقدامات برای اینکه دانشگاهها واقعا اسلامی شوند، بسیار ناچیز است.
در ادامه این نشست، خواجهسروی، معاون فرهنگی وزارت علوم نیز ضمن تقدیر از افرادی که آثارشان را به این جشنواره ارسال کردهاند، گفت: بحث نماز در دانشگاه از قدیم الایام وجود داشت و با توجه به اینکه تعداد افراد مشتاق به نماز در دانشگاهها زیاد بود، بعد از دو سال و نیم مقامات مسئول را متقاعد کرده تا برای تکمیل مساجد اقدام کنند.
وی افزود: در حال حاضر مسجد نیمهتمام در دانشگاهها وجود ندارد و حوزه اقامه نماز در دانشگاهها فعال شده است.
به گفته خواجهسروی این دیدگاه که دین باید جایگاه ویژهای در دانشگاه داشته باشد، تصریح کرد: از سال 90، نماز برای دانشجویان تازه وارد تفهیم شده است و دانشگاهها باید نماز جماعت را به عنوان یک الگو و فرهنگ در کشور منتشر کنند.
خواجهسروی با اشاره به فرمایش امام (ره) که فرمودند؛ دانشگاه مبدأ تحولات است، ادامه داد: بنا بر این فرمایش باید تلاش کرد دانشگاهها مبدأ تحول در انسانسازی باشند و همه دانشگاهها باید در خودسازی معنوی دانشجویان تلاش جدی کنند.
وی با تاکید بر اینکه نماز یکی از مباحث خودسازی است، گفت: باید به سابقه نماز در کشور توجه کرد؛ باید دید که همین نماز چقدر در بیداری اسلامی در دوره انقلاب تأثیر داشته و نباید از آن غافل شد.
گفتنی است، در پایان این نشست از برگزیدگان جشنواره باران تجلیل شد.
پایان پیام/
نظر شما