به گزارش سرویس قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، مجوز روزه گرفتن برای افراد دیابتی باید از طرف پزشک معالج صادر شود. افرادی که دچار عوارض دیابت نظیر مشکلات کلیوی شده اند باید از روزه گرفتن پرهیز کنند . برخی از افراد هم که دیابت خود را بدون دارو کنترل می کنند باید در نظر داشته باشند که گرسنه ماندن طولانی همیشه سبب کاهش قند خون نمی شود بلکه در مواقعی قند را نیز افزایش می دهد. به این دلیل که در مواقع گرسنگی طولانی بدن از قند کبد استفاده می کند. اگر روزه داری صحیح انجام نشود در بسیاری از مواقع فرد حتی اگر دارویی هم مصرف نکند دچار مشکلاتی می شود، این گونه افراد باید با پزشک معالج خود مشورت کنند.
اگر افراد دیابتی تمایل به گرفتن روزه دارند باید قند خون خود را کنترل کنند، آزمایش هایی که افراد دیابتی انجام می دهند صرفاً نشانه کنترل و یا عدم کنترل کامل قند خون نیست. فردی که می خواهد کنترل قند خون داشته باشد باید آزمایش هموگلوبین را قبل از ماه رمضان انجام دهند. آزمایش هموگلوبین ، آزمایشی است که میانگین قند خون را در طی سه ماهه اخیر نشان می دهد، این آزمایش عملکرد قند خون را به طور واقعی نشان می دهد.
بسیاری از افراد با شروع ماه رمضان اقدام به مصرف خوراکی های شیرین نظیر زولبیا، بامیه و حلوا و غیره می کنند. توصیه ای کلی به افراد این است که حجم غذاهای مصرفی را کاهش دهند، در این ایام افراد باید از مصرف غذاهای پرحجم در زمان های افطار و سحر خودداری کنند.
پایان پیام/
نظر شما