خبرگزاری شبستان _ گروه قرآن و معارف: ماه مبارک رمضان ماه بندگی خداوند و ماهی است که قرآن در کانون توجهات قرار می گیرد. در روایات نقل است که هرچیزی بهاری دارد و بهار قرآن نیز ماه مبارک رمضان است.جلسات آموزش قرآن که در طول سال به طور هفتگی برگزار می شود، در ماه رمضان رونق خاصی می گیرد.
اکثر این جلسات هر شب پس از لحظات افطار در مساجد و حسینیه ها میزبان قرآن آموزان و عاشقان کلام الهی است.اما بکارگیری ابتکارات و شیوه های نوین می تواند در جذب افراد به سوی این جلسات بسیار کارآمد باشد، از این رو طی گفت و گوی اختصاصی با دکتر محمدحسین سعیدیان، قاری بین المللی کشورمان از چگونگی روند برگزاری این دست جلسات قرآنی آشنا می شویم.
بهره مندی از شیوه های نوین برای ترویج فرهنگ قرآنی
به عنوان اولین سوال شما یکی از اساتیدی هستید که در 15 روز اول ماه رمضان امسال جلسات قرآن خود را با رویکرد جدیدی برگزار کردید، در مورد روند برگزاری این جلسات توضیح بفرمایید.
همیشه جلسات قرآن دچار روزمرگی می شود معمولاً جلسات آموزش قرآن و مخاطب خاص خود را جذب می کند ما پیشینه و عقبه جلسات را بررسی کردیم تا شاهد حضور حداکثری علاقه مندان به آستان قرآن کریم باشیم و فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر محور قرار دادن قرآن برای جامعه دینی و انس و الفت بیشتر مردم با آیات الهی را پیاده سازی کنیم.
ترویج فرهنگ قرآنی نیازمند کار روان شناختی است
به نظر شما برای ترویج فرهنگ انس با قرآن در بین آحاد جامعه باید از چه راهکارهایی بهره برد؟اگر شیوه خاصی را می شناسید معرفی بفرمایید.
به نظر من باید کار روانشناختی و جامعی نسبت به ترویج فرهنگ انس با قرآن کریم انجام شود که با نگرشی که انجام شد تقریبا طرح جدیدی ویژه ماه مبارک رمضان در جلسه قرآنی ما اتفاق افتاد که امیدواریم برای سالهای آتی طرح جامع تری را داشته باشیم در بروشورهای تبلیغی سعی کردیم حضور جوانان و نوجوانان همراه با خانواده ها را لحاظ کنیم برگزاری محفلی قرآنی پس از لحظات افطار درسالن آمفی تئاتر تا ساعتی بعد از نیمه شب حضوری گرم از خانواده ها و فرزندان را رقم زد به گونه ای که فرزندان انگیزه برای حضور پدر و مادران ایجاد می کردند.
طرح جلسه قرآن نوین جاذبه ای برای درک حلاوت قرآن
شما چقدر طرح جدید جلسه داری خود را موفق می دانید؟
طرح جلسه قرآن ما به حمد الله به هدف خود دست یافت، به طوریکه برخی از خانواده ها اذعان داشتند که ما قصد داشتیم فرزندان خود را به پارک ببریم اما فرزندانمان حاضر نمی شدند و دوست داشتند در جلسه قرآن شرکت کنند.
اهدای شبی 2تا3 میلیون تومان هدایا به قرآن آموزان
اولین جرقه های شکل گیری طرح جلسه قرآن شما که در ماه رمضان اجرا شد از کجا نشأت می گیرد؟
کار از اینجا اغاز شد که طرح جلسه جدید در ذهن من وجود داشت اما مجری برای آن نبود بعد از یافتن چندین بانی و خیر دست ما باز گذاشته شد و این جلسه را با اهدای جوایزی ارزنده برگزار کردیم و شبی 2 تا 3 میلیون تومان هزینه شد به طوری که کارتهای جایزه ای در بین شرکت کنندگان توزیع گشت و مقرر شد که هر شخص به ازای هر هنری از خود نشان می داد با این کارتها تجلیل شود.
ما به جای این هنر از حضور سبز این عزیزان در جلسه قرآن تقدیر کرده و کارتهای جایزه ای به انها اهدا می کردیم در عین حال شماره هایی به حاضرین داده می شد و در انتهای جلسه پس از قرعه کشی به نفرات برتر جوایز نفیسی اهدا می شد گاهی ده تا 15 تراول 50 هزار تومانی به شرکت کنندگان اهدا شد این ا قدام باعث شد انگیزه ای در بین شرکت کنندگان جلسه قران ایجاد شود و مدت زمان این جلسه از یک ساعت تا 3 الی 4 ساعت نیز به طول انجامد.
جلسه آموزش قرآنی که تبدیل به جشن قرآنی شد
مهم ترین هدف برگزاری جلسه آموزش قرآن چیست؟ شما تا چه خود را در تحقق این هدف، خود موفق می دانید؟
هدف ما از این طرح ماندگاری شیرینی و حلاوت جلسه قران در ذهن افراد عنوانی که برای این جلسه به کار بردیم جشن قرآنی با حضور خانوادهها بود که هر شب 200 تا 400 نفر از آن استقبال می کردند برای تقدیر از شرکت کنندگان بانک جایزه ای تعبیر شده بود که از شب اول در معرض دید قرار داشت و هدایایی همچون دوچرخه، لوازم خانگی و ... در آن قرار داده شده بود.
گفتنی است از دیگر برنامه های این جلسه توجه به مفاهیم و مضامین قرآنی بودما هر شب یک موضوع خاص قرآنی و فرهنگی را مورد بحث و بررسی قرار می دادیم به عنوان موضوع حجاب، نماز، اخلاق و غیره از جمله آنهاست.
جلسه قرآنی برای قرآن آموزان مبتدی تا حرفه ای
آیا جلسه شما صرفا برای افراد متخصص قرآنی قابل استفاده است؟ یا هرکس با هر میزان اطلاع قرآنی نیز می تواند در جلسه قرآن شما شرکت کند؟
طرح دیگر ما در برگزاری جلسه قرآن این بود که هر شرکت کننده ای در این محفل قرانی هر آنچه که از قرآن آموخته بود برای اجرا در حضور حضار ارائه می کرد برخی از نوجوان و جوانان با خوانده سوره حمد و یا تکبیر گفتن، حفظ سور قصار، قرائت فرازهای از قرآن، تلاوت های 5 دقیقه ای شایسته دریافت جایزه میشدند یکی دیگر از ابتکارات این جلسه اجرای آن توسط دو نفر بود که از میان آنها استاد رسالت بوذری از فعالان برنامه های صداوسیما یک تلفیق زنده ای را در این برنامه ایجاد می کرد همچنین در خلال این محفل قرآنی وله ها و میان برنامههایی شامل تلاوت های یک دقیقه ای از اساتید برجسته جهان اسلام پخش می شد جلسه قرآن توام با تلاش و تنوع به هیچ عنوان خستگی را در ذهن شرکت کنندگان و خانوادهها ایجاد نمی کرد همین امر موجب جذب آنان به سوی قرآن کریم شده و امیدواریم با برگزاری این طرح در طول سال شاهد تربیت شاگردانی قرآنی باشیم.
مسئولین مجامع فرهنگی دینی مقصر اصلی در کم ترویجی قرآن هستند
به عنوان یک فعال در عرصه قرآن کریم مشکلات و کاستی های این حوزه را از کجا می دانید؟ به نظر شما چقدر مسئولین کشورمان به موضوع فرهنگ سازی قرآنی در بین آحاد جامعه اهتمام دارند؟
من فراتر از مسئولین مجامع فرهنگی دینی را موثر و مقصر در کم ترویجی فرهنگ قران در بین مردم می دانم. از جمله این مجامع فرهنگی دینی حوزههای علمیه قم خطبا و کسانی هستند که بیشترین تاثیر را برای حضور مردم در پای سفره قران کریم دارد اگر آنها اهمیت موضوع را که فرض است در زمان حاضر پی ببرد و به تاثیر قرآن و ابزارهای هنری آمیخته با آن در بین خانواده و نسل جوان آگاه شوند مسئولین نیز به تبع الگو خواهند گرفت ما متاسفانه کمتر بالای منابر شاهد هستیم که از خوش خوانی قرآن تجلیل شود البته در حوزه های علمیه به پژوهش و مسایل درون قران اهتمام بسیار می شود اما نباید از این ظاهر و باب ورود قران نیز غفلت کنیم.
پایان پیام/
نظر شما