مهدی دغاغله، قاری و داور بین المللی اجرای طرح سطح بندی قراء و مدرسان قرآن را ضروری دانست و به خبرنگار شبستان گفت: عدم کوتاهی های احتمالی در حق برخی از اعضای جامعه هدف مهمترین مسئله ای است که به اجرای این طرح ضرورت می بخشد، اما باید توجه داشت که این طرح برای اجرا در مسیر صحیح و تحقق اهداف، نیازمند اتخاذ روشی مناسب و کارآمد است.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از کارشناسان با سابقه در اجرای این طرح اظهار کرد: توجه به سابقه و تجربه ارزیابان این طرح ضرورتی انکارناپذیر است، چراکه بسیاری از افراد بدون شرکت در رقابت های بین المللی و کسب رتبه های برتر، شاگردانی را تربیت کرده و به جامعه تحویل داده اند که هم اکنون چهره های شاخص فعالیت های قرآنی محسوب می شوند.
دغاغله با بیان این مطلب که اجرای این طرح علاوه بر جلوگیری از اعمال تبعیض های احتمالی، افزایش کیفی فعالیت ها را نیز درپی دارد، تصریح کرد: انتخاب قاریان برای حضور در رسانه ملی و یا اعزام های تبلیغی اگر براساس نتایج این طرح انجام شود به عنوان سازوکاری انگیزشی تاثیری موثر بر رشد کیفی فعالیت های قرآنی در جامعه هدف دارد.
طرح سطح بندی بسترساز حضور فعال قاریان در جامعه
این داور بین المللی ادامه داد: گاهی حضور در اعزام های تبلیغی یا اجرای برنامه در صداوسیما از مجرای روابط و یا تبلیغات گسترده صورت می گیرد اما اجرای این طرح در کنار جلوگیری از این مسائل زمینه حضور و مشارکت فعال تمامی قراء را فراهم می کند.
وی با اشاره به وجود اعمال برخی تبعیض ها در انتخاب و اعزام قاریان به سفرهای تبلیغی بیان کرد: البته باید توجه داشت این تبعیض ها در بیشتر موارد از روی غرض و با نیت و افکار قبلی صورت نمی گیرد، به عنوان مثال به دلیل انجام اعزام ها از تهران، مشکلاتی همچون دوری مسافت و مخارج بسیار و تمرکز فعالیت ها در پایتخت گاهی توانمندی فعالان شهرستانی نادیده گرفته می شود.
دغاغله با بیان این مطلب که این مسائل بروز تبعیض های ناخودآگاه را درپی دارد، عنوان کرد: نزدیکی قراء تهرانی به صداوسیمای مرکز باعث می شود که فعالان شهرستانی کمتر فرصت حضور در برنامه های رسانه ملی را بیابند و این در حالی است که روش و شیوه کار بدون اشاره به سابقه کار و فعالیت حرفه ای آنها مورد تقلید قرار می گیرد.
وی افزود:اعزام های تبلغی هم گاهی با حضور افراد دارای سوابق کاری کم صورت می گیرد در حالی که افراد دیگر در سطح کشور دارای توانمندی های بسیار چشمگیرتر هستند و این مسائل خودبه خود تبعیض را پیش می کشد.
اجرای طرح ها بر اساس برنامه های کلان نه تغییرات مدیریتی ضرورت دارد
مسئول فنی گروه ملی پیامبر اعظم (ص) راه اندازی سیستم صحیح مدیریتی در عرصه فعالیت های قرآنی را ضروری دانست و ابراز کرد: ایجاد این سیستم از تغییرات بنیادین برنامه ها درپی تغییر مدیران و افراد جلوگیری کرده و فعالیت ها را بر اساس برنامه ها و سیستم های کلان پیش می برد نه افراد که با تغییرشان فعالیت ها متوقف شود.
وی با تاکید بر لزوم تدارک فیلترهای انتخابی مناسب در اجرای این طرح گفت: این روش و برخورداری از سیستم واحد ارزیابی با کمترین مشکلات و انتقادات مواجه می شود چراکه فرآیند سطح بندی براساس آن نه نظرات و سلایق شخصی صورت می گیرد.
دغاغله با بیان این مطلب که در اجرای این طرح بر حضور یا عدم حضور شخصیت های خاص تاکید نمی شود، تصریح کرد: حضور ارزیابان ایرانی در اجرای طرح سطح بندی قاریان و مدرسان قرآن مناسب تر از حضور ارزیابان غیرایرانی است چراکه ایران در مسیر پیشرفت فعالیت های قرآنی حتی از مصر هم پیش گرفته است.
وی قرائت در رسانه های رسمی را ابزار شناخته شدن در کسوت قاری در مصر معرفی کرد و افزود: این در حالی است که در ایران صداوسیما یکی از سکوهای شناخته شدن قاریان به شمار می رود، بنابراین استفاده از ارزیابان غیرایرانی در اجرای این طرح نه تنها ضروری نبوده بلکه صحیح نیست.
دغاغله درباره دیگر دغدغه های فعالان قرآنی تاکید کرد: پراکندگی فعالیت های این عرصه و فقدان متولی واحد برای سیاستگذاری های کلان، مهمترین این مشکلات است چراکه در بسیاری از موارد فعالیت های متعدد نه تنها یکدیگر را تکمیل نمی کنند بلکه در تعارض هستند.
وی با اشاره به انجام اقدامات مشابه در نهادهای متعدد قرآنی خاطرنشان کرد: دستگاه هایی همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و شورای عالی قرآن در این عرصه فعال هستند که می توان با عملیاتی کردن طرح راه اندازی وزارت قرآن فعالیت تمامی آنها را سامان بخشید.
پایان پیام/
نظر شما