به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، مسجد جامعی در آیین اختتامیه بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قران و یازدهمین جشنواره بانوی ایرانی، هنر قرآنی با اشاره به جایگاه قرآن کریم در مجامع گذشته گفت: اکنون که در محیطی معنوی بیست و دومین نمایشگاه قرآن کریم تجربه کردیم امروز شاهد اختتامیه این نمایشگاه هستیم شروع و پایان نمایشاه دو منزلگاه متفاوت است، جالب است بدانید اکنون که شهر تهران میزبان چنین نمایشگاه معظمی است در گذشته نیز ریشه های قرآنی را به همراه داشته است.
وی افزود: تهران بنابر اسناد و دلایل تاریخی هم خانواده با قرآن است فضایی که از لحظه حصار کشی به دور آن و تبدیل شدن به فضای شهری برج های مختلفی به تعداد سوره قرآن در آن بنا نهاده شد و در هر برج یک سوره از کلام الله مجید در آن گنجانده شد.
این اقدام نشان از آن دارد که در نظام شهر سازی آن دوران به قرآن کریم توجه ویژه ای شده بود.
مسجد جامعی عنوان کرد: جالب است بدانید تنها شهر تهران از چنین جایگاهی برخوردار بود و حتی شهر مشهد مقدس که با حضور مرقد امام رضا (ع) برکت یافته است از چنین ویژگی برخوردار نبود.
رییس شورای شهر تهران با اشاره به جایگاه بانوان هرنمند ایرانی ر تبیین و ترویج فرهنگ قرآنی عنوان کرد: با نوان ایرانی همواره از دیرباز هنر خود را صرف ترویج و توسعه فرهنگ قرانی می کردند به گونه ای که بسیاری از تاسسیات قرآنی شهر تهران توسط یک بانوی هنرمند ایرانی ایجاد شده است.
وی افزود: این بانو از هنرمندان زمان خود بود که آثاری از خطاطی و خوش نویسی اون به جا مانده است.
مسجد جامعی تصریح کرد: ما در ده سال گذشته وقتی با مسئولان پیگیری می کردیم شهر تهران در فعالیت های قرآنی پیشتاز بود، به نظر من فضای قرآنی شهر تهران طوری الهام بخش بود که نمایشگاه قرآنی به صورت تأثیرگذاری در آن برگزار شد و سایر شهرهای کشورمان نیز از این فضا بهره مند شدند.
وی افزود: نمایشگاه قرآن فرصتی بود تا یک تقسیم کار در بین مسئولان شهری، ملی و محلی ایجاد کرد که با همدلی و همکاری چنین فعالیت معظمی در ماه ضیافت الهی شکل گرفت.
نمایشگاه قرآن یک وفاق و وحدتی را در بین نهاد ها ایجاد کرد که سازمان اوقاف و امور خیریه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و... را پای کار آورد.
مسجدجامعی عنوان کرد: اکنون نهادهاو موسسات فرهنگی کشور در مقام تسهیل کنندگی جریان های قرآنی قرار گرفته اند و شورای شهر تهران نیز با قوت از این برنامه ها پشتیبانی می کند .اکنون در شهر تهران شاهد صدها جلسات آموزش قرآن کریم هستیم که قرن ها است چراغ این محافل روشن مانده است.
وی با اشاره به همایش«بانوی ایرانی، هنر قرآنی» گفت: این جشنواره که از ابتدا با حرکت مردمی و خودجوش راه اندازی شد با پیوستن به نمایشگاه قرآن راه خود را پیدا کرده و امیدواریم در آینده با گسترش بیشتری ادامه یابد.
مسجد جامعی عنوان کرد: اکنون که به همت مسئولان موزه قرآن کریم راه اندازی شد شایسته است تا برای پیوستگی در ارائه محصولات قرآنی نیز به سمت شهرک سازی قرآنی پیش رویم تا به آرمان های مد نظر دست یابیم. یکی از آرمان های ما راه اندازی بخش قرآن پناه فلسطین است که در آینده به آن خواهیم پرداخت تا قدمی کوچک در مقابل ظلم های استکبارجهانی به کودکان مظلوم فلسطینی برداشته باشیم. به حمد الله در مجموع نمایشگاه قرآن فضایی را ایجاد کرد تا امکان هم فکری برای شبکه های اجتماعی و حضور هنرمندان زیر سایه قرآن کریم را فراهم شود.
پایان پیام/
نظر شما