غزه نشان آشکاری بر نابودی  تمدن لیبرال/ ایرانیان ریشه در غزه دارند

خبرگزاری شبستان: نشست خبری گردهمایی بزرگ هنرمندان درحمایت از مردم مظلوم غزه با عنوان«غزه تنها نیست» با حضور رئیس حوزه هنری، مرتضی گودرزی دیباج، رحمت امینی، رسول اولیاء زاده و ناصر فیض برگزار ‌شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان نشست خبری گردهمایی بزرگ هنرمندان با حضور تعدادی از هنرمندان متعهد کشوری برگزار شد و طی آن برخی از حاضران به بیان سخنانی پرداختند.

مومنی: غزه نشان آشکاری بر اضمحلال و نابودی فرهنگ و تمدن لیبرالی
محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری با اشاره به وقایع امروز در غزه گفت: آنچه که امروز در مساحت کوچکی به نام غزه اتفاق می افتد، میدان بزرگی است برای امتحان همه کسانی که با موضوع و مفهومی به نام انسان و بشریت سر و کار دارند. در این میدان بی شک مدعیان دروغین صلح که خود را نسبت به سرنوشت بشر مسئول می دانند، رسوا شدند. رهبران لیبرال دمکراسی سعی کردند چشم خود را به جنایت رژیم صهیونیستی ببندند و بعد مجبور شدند حتی از آن دفاع کنند.
رئیس حوزه هنری با تاکید بر این که آمریکا چشم خود را بر اتفاقات غزه بسته است، گفت: رئیس جمهور آمریکا بدون هیچ منطقی بارها از اقدامات رژیم صهیونیستی دفاع کرد. او که چند ماه پیش به دنبال بهانه ای برای اشغال سوریه برای چند نفری که در آن کشور مشکوکانه کشته شده بودند، اشک تمساح می ریخت، امروز چشم خود را به کشته شدن ده ها و بلکه صدها زن وکودک بی گناه فلسطینی بسته است.
وی در ادامه جایگاه رسانه های غربی را این طور توصیف کرد: رسانه های آنان نه تنها سعی کردند واقعیت ها را تحریف کنند که حتی از رژیم صهیونیستی تمجید هم می‌کنند که مثلا پیش از حمله به "شجاعیه" خبر کرده بود تا مردم آنجا را خالی کنند. خالی کنند کجا بروند؟
مومنی با اعلام نشانه های اضمحلال و نابودی فرهنگ لیبرالی، گفت: دیدید در این جنایت بیش از صد و بیست نفر مردم بی گناه در خانه هایشان کشته شدند. این نشان آشکاری است بر اضمحلال و نابودی فرهنگ و تمدن لیبرالی که بر پایه دروغ و نفاق استوار است و در مصافی مانند غزه رسوا شد.
وی با ابراز تاسف از ترویج چنین تمدنی در برخی مجامع روشنفکری بیان داشت: هنوز هم در مجامع روشنفکری ما کسانی مروج و مبلغ چنین تمدنی هستند و آن را مقصد بشریت و پایان تاریخ می دانند.
مومنی شریف با اشاره به تغییر و دگرگونی های دنیای امروز گفت: روزگاری رژیم صهیونیستی هر زمان اراده می کرد به لبنان لشکر می کشید و در کمتر از سه روز تا بیروت می رسید؛ اما امروز در درون خودش در باتلاق غزه گیر کرده است و در چند سال اخیر این سومین لشکرکشی او برای اشغال این سرزمین کوچک و تحت انواع محاصره در درون خودش است که هر بار جز شکست و رسوایی و دادن امتیاز عایدی برایش نداشته است. این خود بشارتی است برای تحقق وعده قرآن کریم که: «ظلم و ستم نابود خواهد شد و آینده زمین متعلق به صالحان است.»
این فعال فرهنگی کشور با بیان این که هنرمندان ما همیشه مدافع مظلوم و ستمدیدگان بوده اند ادامه داد: به گواهی کارنامه حوزه هنری و همه جاهایی که خدمت گزار هنر و ادب این مملکت هستند، در هر حادثه ای که به کرامت انسانی تعدی شده و جان های بی گناهی کشته شده اند، هنرمندان ما به میدان آمده اند و وظیفه خود را انجام داده اند. روزگاری در بوسنی، زمانی در افغانستان و عراق و همیشه در فلسطین. در همه ایام خاطر هنرمندان مسئول از ماجرای فلسطین آسوده نیست و هر بار با خلق اثری آن را اعلام می دارند. این بار نیز علاوه بر آفرینش کارهای ارجمندشان در دفاع از مظلوم و رسوایی ظالم، روز چهارشنبه در حوزه هنری گرد هم می آیند و با صدای رسا نفرت خودشان را از ستمگر و حامیان منافقش اعلام می‌کنند و همدلی خود را با ستمدیدگان نشان می دهند.
همچنین محسن مومنی شریف در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره تولیدات سینمایی حوزه هنری با محوریت فلسطین گفت: می توان گفت بهترین کار سینمایی جهان درباره فلسطین در ایران ساخته شده است و حوزه هنری هم جایی است که با توجه به امکاناتی که دارد سعی می‌کند در این زمینه فعال باشد و از تفکرات و اندیشه ها درباره دفاع از مردم فلسطین حمایت می‌کند.
او همچنین در پاسخ به این که چرا چنین واکنش هایی درباره فلسطین صورت می گیرد و نسبت به اتفاقات مشابهی که درباره مسلمانها در سایر نقاط صورت می گیرد واکنشهای کمتری شاهدیم گفت: اتفاقات دیگر هم اهمیت خودشان را دارند و باید به آنها توجه کرد اما فلسطین مساله اصلی جهان اسلام است و ماجراهای دیگر نباید باعث شود از این مساله مهم غافل شویم.


گودرزی: نمایشگاه هایی با مضمون غزه در طول سال برپا شود
مرتضی گودرزی دیباج مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری با تاکید بر این که بخش مهمی از تکلیفی که بر دوش هنرمندان آزادی خواه است به اهالی به رسانه نیز مربوط می‌شود، اظهار کرد: معتقدم ضمن این که هنرمندان امروز ما و به‌ویژه هنرمندان مسلمان ایرانی باید روحیه متعهدانه و انسان مدارانه خود را نشان دهند، اهالی رسانه نیز وظیفه سنگینی بر دوش دارند.
وی ادامه داد: در حال حاضر جنگ رسانه ای در جهان رخ داده است و رسانه های کشور نیز یک طرف این جنگ هستند. حضور رسانه های آمریکایی در کشورهایی همچون فلسطین باعث شده واقعیت ها از چشم جهانیان پوشیده بماند و چنین شرایطی آزمایش جدی برای اهالی رسانه کشور است.
گودرزی دیباج با بیان این که نیازمند تبارشناسی دیگری در حوزه هنر دین مدار و انسان مدار هستیم عنوان کرد: از جامعه دانشگاهی و هنری کشور انتظار دارم که به خیل عظیم هنرمندان جوان بیدارباش بدهند و آن ها را راهنمایی کنند.
مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری خاطرنشان کرد: دغدغه جدی هنرهای تجسمی از ابتدای انقلاب خلق آثار در رابطه با فلسطین بوده است و طراحی و اجرای میدان فلسطین نیز بیشتر از یک ربع قرن پیش توسط هنرمندان مرتبط با حوزه هنری صورت گرفته است. طی این سال ها بخش عظیمی از آثار با مضمون مظلومیت مردم فلسطین ساخته شده است.
وی درباره همایش "غزه تنها نیست" که چهارشنبه یکم مرداد در حوزه هنری برگزار می‌شود گفت: در این همایش نمایشگاه آثار تجسمی و کاریکاتور با مضمون غزه و مظلومیت مردم فلسطین برپا خواهیم کرد. البته اعتقاد دارم پس از روز قدس و راهپیمایی با شکوه مردم کشورمان اسرائیل برنامه هایش را تعطیل نمی کند و ما نیز نباید به این همایش بسنده کنیم و کارگاه ها و نمایشگاه های مختلفی در طول سال برگزار کنیم.


اولیازاده: نمایشگاه عکسی از فجایع غزه برپا می‌شود
رسول اولیازاده، مدیر خانه عکاسان حوزه هنری در این نشست گفت: می بینیم که این اتفاق دقیقا هم زمان با جام جهانی رخ می دهد و به قدری رسانه های جهانی درگیر آن ماجرا بودند که این اتفاق به شکل کم رنگی نشان داده شد.
این هنرمند با بیان این که در حالی که می بینیم درباره وقایع مختلف واکنش نشان داده می‌شود اما در ارتباط با غزه سکوت کرده اند، گفت: به مردم جهان همین حرف امام حسین (ع) را تاکید می‌کنم که اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید.
اولیازاده همچنین با تاکید بر این که باید به وظیفه انسانی و الهی خودمان واقف باشیم و آن را انجام دهیم، گفت: در همین رابطه در حوزه هنری برنامه های خاصی برگزار خواهیم کرد و به‌عنوان مثال قرار است روز چهارشنبه یکم مرداد نمایشگاه عکسی افتتاح شود که شامل عکس هایی از فجایع غزه و راهپیمایی و حماسه آفرینی های مردم کشورمان در روز قدس است.


ناصرفیض: قلم زدن هنرمند در راه دفاع از مظلوم کاری هنری است
ناصر فیض مدیر دفتر طنز حوزه هنری گفت: با این که ادعا می‌شود در این جنگ تنها مناطق نظامی مورد حمله قرار می گیرند، اما می بینیم که غیرنظامیان بسیاری جانشان را از دست می دهند.
او که در نشست رسانه ای گردهمایی هنرمندان در حمایت از مردم مظلوم غزه با عنوان "غزه تنها نیست" سخن می گفت، تاکید کرد: در این تهاجم و جنگ های مشابه تاکید می‌شود که می خواهند خاورمیانه را تغییر دهند اما طنز قضیه همین جاست که خاورمیانه تغییر کرد اما نه به شکلی که آنها می خواهند بلکه به نفع حرکت هایی که در آینده به پیروزی بزرگی منجر می‌شود و همان پیروزی اعتقادات ماست.
این شاعر همچنین گفت: ما از دو جهت الان باید درباره غزه واکنش نشان دهیم. یک بعد این قضیه این است که در طول تاریخ، ما ایرانی ها همواره دفاع از مظلوم را در راس کارهایمان داشته ایم و بعد دیگر این است که بر اساس اعتقادات دینی مان وظیفه داریم در مقابل ظالم قد علم کنیم.
او با اشاره به این که هنرمندی که قلمش را در راه دفاع از مظلوم به کار نبرد کار هنری نمی کند بلکه این کار تفنن است، گفت: طنزپردازان در اینجا می توانند وارد کار شوند و با نگاه درستی که نسبت به واقعه تلخ غزه دارند نسبت به این قضیه واکنش نشان داده و هنرنمایی کنند.


قزوه: ایرانیان ریشه در غزه دارند
علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری با بیان این که این روزها غزه در شرایط خوبی به سر نمی برد عنوان کرد: دردناکی این وضعیت را هنرمندان کشور با گوشت و خون خود حس می‌کنند و وظیفه ایمانی خود می دانند نسبت به این مسئله واکنش نشان دهند.
وی افزود: برای ما عادت شده است که هر سال در آستانه روز جهانی قدس حملات اسرائیل به نوار غزه و فلسطین را ببینیم. برایمان عادت شده که هر وقت جام جهانی است و صحبت از توپ می‌شود حرکت توپ ها و تانک ها را به روی کودکان و زنان فلسطینی ببینیم و گویا اسرائیل به خیال خود می خواهد مسلمانان را تحقیر کند در حالی که امام خمینی (ره) به ما یاد داد وحدت داشته باشیم.
قزوه درباره برنامه همایش "غزه تنها نیست" گفت: در این برنامه بیانیه ای را در قالب پارچه نوشته ای بزرگ در معرض دید مخاطبان قرار می دهیم و هنرمندان این پارچه نوشته را امضا می‌کنند و در نهایت این نوشته ترجمه می‌شود و به سازمان های بین المللی صلح ارسال می‌شود. البته دوستانی هم می گفتند به جای تجمع در حوزه هنری مقابل سازمان ملل تجمع کنیم اما من در پاسخ گفتم که این کار فایده ای ندارد و سازمان ملل نیز در راستای اهداف آمریکا و استکبار عمل می‌کند.
این شاعر کشور با اشاره به این که جنگ های امروز جنگ های رسانه ای هستند، گفت: روزهایی بود که در جنگ 33 روزه برخی از شاعران جوان نذر کرده بودند که هر روز یک شعر برای مقاومت بگویند و این گونه افراد را باید معرفی کرد.
وی با اشاره به فعالیت های خبرنگاران دیگر کشورهای غربی استکبار گفت: در سوریه خبرنگار بی بی سی در پی حادثه ای در مدرسه جلوتر از دیگران حاضر شد و این خبرنگار زبان انگلیسی، عربی مسلط بود و وقتی به همراهان گفتم با این خبرنگار صحبت نکنید چرا که موضع گیری دولت های استکباری را دارد دیدم او به زبان فارسی نیز مسلط است. خبرنگاران جوان ما نیز متوجه فعالیت های خبرگزاری های بیگانه باشند و البته این طیف خبرنگاران را در نسل جوان کشورمان می بینیم.
مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری با اشاره به تاریخ چند هزار ساله غزه و فلسطین گفت: در زمان هخامنشیان فرماندار غزه یک ایرانی بود و در مقابل اسکندر تسلیم نشد و زانو نزد و از آن دوران مقاومت را در این مردم می بینیم. در این شهر قبر جد بزرگوار پیامبر وجود دارد و ایرانی ها نیز در این شهر ریشه دارند. این ریشه ها اگر برای استعمارگران امروز بود غوغایی به پا می کردند و به رخ می کشیدند در حالی که ما خیلی بر روی این موارد کار نمی کنیم.
قزوه همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری گفت: در بعد بین المللی نیز در کشورمان فعالیت های زیادی صورت گرفته است و همایش های شعر بین المللی و نمایشگاه های تجسمی بین المللی برپا شده است و هنرمندان بسیاری از کشورمان با آثاری با مضمون مظلومیت مردم فلسطین در جشنواره های جهانی حضور داشته اند.


امینی: هنرهای نمایشی سریع ترین تاثیر را از زمانه خود می گیرد
رحمت امینی مدیر مرکز هنرهای نمایشی با اشاره به این که هنرهای نمایش سریع ترین تاثیر را از زمانه خود می گیرد، اظهار کرد: هنرهای نمایشی نسبت به دیگر هنرها می تواند سریع تر و بهتر محتوا و مضمون جامعه بین الملل را در معرض نمایش قرار دهد.
وی درباره برنامه ویژه مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در همایش "غزه تنها نیست" گفت: فردا چهارشنبه 1 مردادماه نمایش خیابانی از ساعت 18 اجرا خواهد شد این نمایش توسط امیرحسین شفیعی که از جوانان سرآمد هنر نمایش خیابانی است در محوطه حوزه هنری اجرا می‌شود.
امینی با بیان این که هنرمندان به دو گونه می توانند در مقابل فجایع انسانی که در جهان رخ می دهد واکنش نشان دهند، اظهار کرد: هنرمندان شهیر جامعه که مردم به آن ها اعتماد دارند با سخن های خودشان اهمیت فجایعی مانند غزه را خاطرنشان می شوند که البته این فاجعه ای بسیار مشهود است و حتی شبکه هایی مانند بی بی سی نیز نمی توانند عمق این فاجعه را نشان دهند.
وی ادامه داد: همچنین هنرمندان از فجایع جهان و مظلومیت مردمی همچون غزه تاثیر می گیرند و در طول زمان آثاری با این محوریت خلق می‌کنند؛ همان طور که جنگ تحمیلی به پایان رسیده اما هنوز خاطراتش بازگو می‌شود و تئاتر نیز همیشه مخالف جنگ افروزی کمک های مختلف بوده است.

گفتنی است؛ گردهمایی بزرگ هنرمندان در حمایت از مردم مظلوم غزه با عنوان "غزه تنها نیست" چهارشنبه 1 مرداد ساعت 18 در تالار اندیشه حوزه هنری با امضای بیانه ای در محکومیت جنایات رژیم غاصب فلسطین توسط هنرمندان برگزار می‌شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 388394

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha