احمد خاتون آبادی، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این مطلب به خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان گفت: 80 هزار کشاورز از رودخانه زاینده رود حق آبه دارند و زندگی افراد کثیری به این رودخانه و جاری بودن آن بستگی دارد.
وی افزود: در سال های گذشته با توجه به خشکسالی زاینده رود، تالاب گاوخونی به سمت مرگ حیات خود پیش رفته و امروز محل تجمع ریزگردهاست که خطری بزرگ محسوب می شود.
عضو کمیته آب اتاق بازرگانی و صنایع و کشاورزی استان با اشاره اینکه این تالاب وسعت زیادی دارد و در کنار تپه های شنی قرار دارد، ادامه داد: ریزگردهای موجود در این تالاب، خطر زیادی برای استان های اصفهان و یزد و حتی تهران دارد.
وی ادامه داد: اگر برای حل این موضوع تدبیری در نظر گرفته نشود این روند ادامه می یابد و این منطقه تبدیل به شوره زار می شود.
خاتون آبادی تصریح کرد: احیا رودخانه زاینده رود و تالاب گاوخونی یک مسئله ملی است و لازم است هرچه سریع تر به وضعیت آن رسیدگی شود.
وی، مهم ترین راهکارها برای احیای تالاب گاوخونی را تامین حق آبه، مدیریت یکپارچه بر حوزه آبریز زاینده رود، تعیین حدود تالاب به منظور جلوگیری از تعرض، جلوگیری از بهره برداری معادن و ارتقا درجه حفاظت آن به منطقه حفاظت شده و بهره برداری متوازن جوامع محلی عنوان کرد.
پایان پیام/
نظر شما