به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام تقوی رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در نشست خبری به مناسبت 5 مرداد روز تشکیل نهاد نماز جمعه در بخش دیگری از این نشست گفت: از دانشگاهها درخواست داریم تا پایاننامههای علمی ارشد و دکترا را با موضوع نماز جمعه قرار دهند این پایاننامهها از سوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه مورد حمایت قرار میگیرد این پایاننامهها می تواند ابعاد علمی نماز جمعه را مورد بحث و بررسی قرار دهد.
وی ادامه داد: در حال حاضر در 800 شهر نماز جمعه اقامه می شود و در کنار هر امام جمعه ستادی وجود دارد که بازوی امام جمعه است و 32 هزار نیروی ستادی در این ستادها مشغول فعالیت هستند و نقش آنها آمادگی مصلی برای اقامه نماز جمعه است این اقدامات از قبیل انتظامات، پشتیبانی فراهم کردن صوت و نور در محل اقامه نماز است این نیروها افتخاری کار می کنند و حقوق مزدی ندارند و افتخار آنها این است که خادمین نماز هستند.
حجت الاسلام تقوی اظهار کرد: از میان 800 شهری که در آن نماز جمعه اقامه میشود دو سوم این آمار محل اقامه مناسبی نماز جمعه ندارند و در مساجد کوچک و قدیمی و یا در پارکها و سالنهای تربیت بدنی در تابستان و زمستان نماز جمعه را برگزار می کنند و با مشکلاتی روبرو هستند.
وی با اشاره به شروع نهضت مصلیسازی تصریح کرد: در حال حاضر در 200 شهر در حال ساخت مصلی هستند مصلیها باید ساختمانهای وسیعی باشند و به لحاظ استحکام تمام اصول ایمنی در آنها رعایت شود مصلی فقط سالن نماز نیست بلکه دارای مهدکودک، سالن اجتماعات و حتی امکانات ورزشی نیز هستند.
وی با بیان اینکه نیازمند بودجه کلان برای ساخت و اتمام مصلی ها هستیم خاطرنشان کرد: رقمهایی که برای این موضوع اختصاص می یابد بسیار کم است و با روش قطره چکانی کار به جایی نمی رسد امسال در لایحه 200 میلیارد تومان بودجه در اختیار ما گذاشته شد این مبلغ برای دو مصلی شهرهای متوسط پاسخگوست. از دولت توقع داریم همان گونه که در مسایل ورزشی و یا سایر امور هزینههایی را در نظر می گیرند برای مومنین و متدینین که نیازمند سقفی برای نماز هستند نیز توجه داشته باشد.
حجت الاسلام تقوی تصریح کرد: مردم توانایی آن را ندارند که بتوانند در امر ساخت مصلی شرکت کنند البته کمکهایی انجام میشود اما این کمکها پاسخگو نیست. از مجلس نیز توقع داریم تا با ارایه تصمیماتی دولت را در این زمینه همراهی کند تا نهاد نماز جمعه تقویت شود و نقص ها و ضعفها جبران شود مشکل مصلی باید با کمک دولت حل شود.
وی در مورد تکمیل مصلی تهران اظهار کرد: هنوز ساختمان مصلی تهران تکمیل نشده است و هنوز نیازمند زمان است تا به نتیجه برسد در حال حاضر 300 کارگر در آنجا مشغول به کار هستند و اینکه در طول سال نماز خوانده نمی شود به دلیل مسایل ساخت و ساز و مسایل امنیتی است بردن نمازگزار در این مکان در حال حاضر برای سازندگان دست و پا گیر است و حفاظت از این محل با توجه به گستردگی مصالح ساختمانی مشکل است. اما به توافق رسیده ایم تا نمازگزاران در دو فصل سرما و گرما بتوانند در این محل نماز اقامه کنند.
وی در مورد مصلی قم که اوایل انقلاب ساخته شد نیز با نظر کارشناسان اعلام کردند که ساختمان از استحکام لازم برخوردار نیست و در نهایت با نظر کارشناسان عوامل استحکام این محل ایجاد شد.
وی در مورد تعداد شهرهایی که در آنجا اقامه نماز جمعه نمی شود نیز اظهار کرد: حدود 70 شهر که به تازگی تبدیل به شهر شده اند و قبلاً دهستان بوده اند در نوبت امکانات اقامه نماز جمعه هستند این امکانات اعم از خانه، ماشین و دفتر برای امام جمعه آن شهر است که در برخی از شهرها امکانات از طریق مردم در اختیار آنها قرار میگیرد.
وی در مورد اعتراض برخی از مسئولان در مورد برخی خطبهها و اطلاعات و آماری که در این خطبهها ارایه میشود گفت: امام جمعه تمام اطلاعاتی را که در خطبه بیان می کند از ما نمیگیرند بلکه آنها خود منابع دیگری دارند آنچه مورد اعتراض و انتقاد مسئولان است مربوط به ما نمی شود شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در مورد مسایل عمومی کشور خط مشی ارایه می دهد و مسایل جزیی به ما ربطی ندارد.
وی ادامه داد: باید بدانیم که طرح مسایل در تریبون نماز جمعه ضوابطی دارد و این تریبون، تریبون حاکمیت و ولایت فقیه است و باید سیاستهای مطرح شده در آن مربوط به نظام باشد و این قاعده کلی را در خطبهها رعایت کنند. توصیه کرده ایم در خطبهها اسم شخصی برده نشود اگر سیاستی غلط است باید تذکر داد تا حل شود و در صورتی که حل نشد در نماز جمعه مطرح شود مسئولین نباید ناراحت شوند سیاست ما در نماز جمعه نقد منصفانه و دفاع واقع بینانه است.
وی در مورد عدم حضور رییس جمهور در سخنرانی روز قدس گفت: سخنرانی رییس جمهور در روز قدس از مصوبات ما نیست که حتما رییس جمهور در این روز سخنرانی کند در سالهای اخیر چند سالی رییس جمهور و چند سالی رییس مجلس در این روز سخنرانی کردند امسال نیز از جناب روحانی دعوت کردیم و او به دلیل گرفتاری نتوانست برنامه هایش را تنظیم کند.
حجتالاسلام تقوی اظهار کرد: هر شهری برای سخنرانان پیش از خطبه پیشنهاد می دهند دعوت از سخنرانان توسط ستادهای نماز جمعه هماهنگ میشود و شورا دخالتی در این موضوع ندارد البته برخی از سخنران ها به مناسبتهای مختلف حضور می یابند و برخی وزرا نیز خودشان داوطلبانه برای دادن تذکرات و توصیه هایی برای حضور در خطبهها درخواست می کنند.
وی در مورد ممنوع الورود شدن مولی عبدالحمید امام جمعه زاهدان گفت: در جریان این موضوع نیستم و این امر در حوزه کار ما نیست در مورد ممنوع الخروج کردن ما مسئولیتی نداریم و از نهادهای مربوطه سوال کنید.
وی در مورد عدم برگزاری نمایشگاه در مصلی گفت: ما با برگزاری نمایشگاه مخالف نیستیم و امسال به خاطر برگزاری نماز نمایشگاه برگزار نشد امر نمایشگاه و برگزاری آن در اختیار ما نیست و مربوط به مدیریت مصلی است.
وی در مورد سیاستهای ائمه جمعه اظهار کرد: یکی از رسالتهای ائمه جمعه تبیین سیاسی کلی نظام است که توسط رهبری و دستگاههای بالای نظام طراحی می شود وقتی امام جمعه از تریبون نماز پایین می آید طبیعی است که سلایق گوناگون باشد. امام جمعه حق ندارد نظر شخصی خود را از طریق این تریبون اعلام کند.
وی در مورد مسجد خرمشهر نیز گفت: در حال حاضر زمینهای اطراف این مسجد خریداری شده است و قرار است به عنوان محل برگزاری نماز جمعه از آن بهره برداری شود.
در پایان این نشست از پایگاه اطلاع رسانی نهاد امام جمعه با عنوان اجنا رونمایی شد این سایت صفحات استانی مربوط به نماز جمعهها مدیریت ستادهای نماز جمعه، انتشار نشریات شورا و کتابهای مربوط به نماز جمعه و همچنین در قسمت جدیدی از آن نیز قرار است نماز جمعه رهبری از ابتدا تاکنون به نمایش درآید.
پایان پیام/
نظر شما