به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان و به نقل از بی بی سی، فسیل یک دایناسور جدید با چهار بال کشف شده است که پرهایی بسیار بلند در دم و اندامهای عقب خود دارد.
چانگییواپتور یانگی یک شکارچی عظیم پرنده در ابعاد هواپیمای بدون سرنشین بود و در دوره زمینشناسی کرتاسه در جایی که هماکنون استان لیائولینگ چین است، زندگی میکرد.
طول این موجود از پوزه تا انتهای پرهای دمش 132 سانتیمتر برآورد شده است و براساس گزارشها، بزرگترین دایناسور چهار بالی است که تاکنون کشف شده است.
پرهای این دایناسور عظیم تا 30 سانتیمتر درازا داشت و براساس پژوهشی که در نشریه علمی ارتباطات طبیعت منتشر شده است، داشتن چنین پرهای بلندی به این دایناسور اجازه میداد هنگام پرواز از سرعتش کم کند و فرودهای مطمئنی هم داشته باشد.
چانگییواپتور گونه جدیدی از رده مایکرورپتورینها است. این موجودات دیرین سرنخهایی را از منشاء پرواز و روند تبدیل دایناسورهای پردار به پرندگان به دست میدهند.
پیش از این، دیرینشناسان تصور میکردند که این موجودات عظیم با چهار بال، حلقه میانی در روند پیدایش پرندگان با دو بال بودهاند. اما فسیلهایی که به تازگی کشف شدهاند، نشان میدهد که مایکرورپتورینها یک شاخه تکاملی جانبی هستند.
به این ترتیب، احتمالا پدیده پرواز بارها بین گونههای پردار تکامل یافته است نه فقط بین گونهای که در نهایت، به پرنده تبدیل شد.
مایکروراپتور گویی، یک موجود دیرین دیگر با چهار بال
گروهی از پژوهشگران دانشگاه بوهای چین و موزه تاریخ طبیعی لسآنجلس آمریکا اسکلت چانگییواپتور را کشف کردند.
به نوشته پژوهشگران، پرها روی اندامهای عقبی این دایناسور به گونهای غیرعادی بیرون زدهاند که ممکن است به این دلیل باشد که آنها در واقع، بالهای پشتی او بودهاند و از آنها برای پرواز استفاده میکرده است.
پایان پیام/
نظر شما