حمید غفاری مدیر عامل موسسه چاپ و نشر عروج، در رابطه با کتاب « تلقیح مصنوعی و احکام آن در آثار فقهی امام خمینی» به خبرنگار شبستان گفت: ناباروری یکی از مشکلات پیش روی جامعه بشری است که از دیرباز تا کنون بشر با آن روبرو بوده و در آینده نیز مواجه می شود. حس فرزند خواهی و بقاء نسل، حسی غریزی و فطری در نهاد انسان است و وجود فرزند تکیه گاهی محکم و مطمئن برا ی بقاء خانواده و نشاط کانون زندگی است. فرزند نقطه اتصال زوجین و مایه احساس بقاء نها و امید به آینده است.
فرزند گرمی زندگی را دو چندان و موجبات آرامش را فراهم می کند و به همین میزان عقم و ناتوانی در باروری و تولید مثل کانون زندگی را سرد و ارکان زندگی را سست و نامطمئن می کند و موجب دغدغه و بحران برای نهاد خانواده و افسردگی و ناراحتی روانی آنها می گردد.
وی افزود: این مشکل مانند دیگر مشکلات فرارو و مبتلابه بشر، نخبگان و اندیشمندان را به فکر چاره انداخت و ره آورد این چاره اندیشی، طرح ها و ایده هایی است که امروزه در دنیا مطرح و یا عملیاتی شده است و از جمله ایده های مطرح شده طرح « تلقیح مصنوعی» است.
غفاری تصریح کرد: طرح این راه حل جهت رفع مشکل ناباروری و حتی عملیاتی شدن آن در بسیاری از کشورهای جهان، جوامع حقوقی و نهادهای دینی را با پرسش های اساسی ای روبرو کرده است، پرسش هایی پیرامون «جوار و عدم جواز عمل تلقیح مصنوعی» و « آثار حقوقی و احکام شرعی آن»، همانند « نسب و خویشاوندی» ، « لحوق فرزند، احکام و آثار متفرعه بر آن» همچون محرمیت، ارث و دیگر احکام تابعه که هر یک پرسشی مهم برای والدین و فرزند و اشخاص ثالث درگیر و نهادهای دینی و حقوقی و مدنی می باشد.
مدیر عامل موسسه چاپ و نشر عروج یادآور شد: مباحث مهم فقهی طرح مذکور، فقهای ادیان و مذاهب را وادار به مطالعه و تحقیق و تامل در این رابطه کرده است و حضرت امام خمینی(ره) نیز در مکتوبات فقهی خویش، همانند رساله توضیح المسائل و استفتائات و به خصوص تحریرالوسیله بخش مربوط به مسایل مستحدثه، به احکام فقهی آن پرداخته و نظر اجتهادی و استنباطی خود را تبیین کرده اند.
وی افزود: کتاب « تلقیح مصنوعی و احکام آن در آثار فقهی امام خمینی » نوعی بازخوانی و تامل در آراء این فقیه ژرف اندیش و معاصر، درباره تلقیح مصنوعی است که در سه فصل تنظیم و نظرات و آراء ایشان را تفسیر و تبیین کرده است که شامل مباحثی همانند «مشروعیت و عدم مشروعیت تلقیح مصنوعی»، «اقسام تلقیح مصنوعی و احکام هریک»، «انتقال جنین به رحم دیگر»، « رحم آزمایشگاهی و صنعتی»، «نطفه صنعتی و نسب و خویشاوندی»، « لحوق و الحاق ولد» و « نفی و انکار ولد»، «محرمیت» ، «جواز نظر و لمس» و «حرمت نکاح» و « ارث » و دیگر احکام پیرامونی می پردازد.
پایان پیام/
نظر شما