اتمام پروژه سرمایه اجتماعی در نهج البلاغه

خبرگزاری شبستان: پروژه سرمایه اجتماعی در نهج البلاغه مشتمل بر بررسی روابط اجتماعی در این سرمایه معنوی امیرالمومنین (ع) به اتمام رسید.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد علینی، پژوهشگر مرکز مطالعات اجتماعی خبر از اتمام مقاله "سرمایه اجتماعی در نهج البلاغه" داد. 
وی تصریح کرد: در این پژوهش روابط اجتماعی به مثابه سرمایه اجتماعی در نهج البلاغه مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین،با استناد به خطبه‌ها، نامه ها وکلمات قصار حضرت علی(ع)، روابط اجتماعی در سطوح خرد و کلان بر اساس روش تحلیل متن و تحلیل محتوای کیفی بررسی شده است.

علینی عنوان کرد: در خردترین سطح، رابطه از خانواده شروع می‌شود. سپس خویشاوندان، همسایگان و دوستان را در بر می‌گیرد و به سرمایه اجتماعی درون گروهی منجر می‌گردد که با ملاک خدامحوری و حق مداری، تقویت هدفمند و مثبت آن را در پی دارد.

وی ابراز کرد: همچنین، حضرت امیر (ع) در سطح کلان نیز روابط مسلمانان با یکدیگر و روابط روابط زمامدار اسلامی با مسلمانان در جامعه اسلامی را مطرح می‌کند که به اعتماد فراگیر در سطح عمودی بین زمامدار و مردم و سطح افقی بین مردم با یکدیگر منتهی می‌گردد.

به گزارش ایسکا، پژوهشگر مرکز مطالعات اجتماعی  ادامه داد: در نهایت امیرالمومنین علی (ع) با لحاظ همبستگی و همگرایی انسان‌ها بر اساس تفاهم و همزیستی مسالمت آمیز، روابط گسترده انسان‌ها را با یکدیگر مطرح می‌کند که به تثبیت و تقویت سرمایه اجتماعی برون گروهی منجر می‌گردد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: در آینده، مؤلفه‌های مهم سرمایه اجتماعی مانند اعتماد، همبستگی، مشارکت، همکاری و...در آموزه‌های اسلامی از جمله درنهج البلاغه مورد بررسی و واکاوی قرار گیرد تا بتوان از نتایج آن بهره‌مند گشت.

پایان پیام/

 

کد خبر 389152

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha