راه تشخیص سنگینی یا سبکی نامۀ اعمال افراد چگونه است؟

خبرگزاری شبستان:در قیامت اعمال را برابر آیه سوره اعراف ﴿وَ الْوَزْنُ یَوْمَئِذٍ الْحَقُّ﴾ با حق می‌سنجند، نه «و الوزن حقٌّ» نه اینکه وزنی هست،بلکه در ترازویی که یک کفّه وزن است و در یک کفّه موزون...

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم،آیت الله جوادی آملی به این سوال که "راه تشخیص سنگینی یا سبکی نامۀ اعمال افراد چگونه است؟" پاسخ  داد که به شرح زیر است:
در قیامت اعمال را برابر آیه سوره اعراف ﴿وَ الْوَزْنُ یَوْمَئِذٍ الْحَقُّ﴾ با حق می‌سنجند، نه «و الوزن حقٌّ» نه اینکه وزنی هست،بلکه در ترازویی که یک کفّه وزن است و در یک کفّه موزون؛ در کفّۀ وزن حق و حقیقت قرار می‌گیرد و در کفّه موزون، عقاید، علوم ، اخلاق، حقوق و مطالب دیگر.


اگر وزن که حق است در کفّه‌ای قرار گرفت که این شخص اعمال حقیقی و علوم حقیقی داشت، نامه اعمال و ترازوی این شخص سنگین است ﴿مَن ثَقُلَتْ مَوَازِینُهُ ٭ هُوَ فِی عِیشَةٍ رَاضِیَةٍ﴾.

خداوند متعال در قرآن کریم فرمود: عده‌ای در قیامت نامۀ اعمالشان سنگین و وزین و عده‌ای سبک‌ می باشد ،چون اعمال صالح در آن نیست. ما برای اینکه بفهمیم نامه اعمال ما وزین است یا سبک و تهی‌مغز کاملاً راه دارد و آن بیان نورانی امام مجتبی(سلام الله علیه) است که فرمود: شما ظرف دانش باشید،چرا که ظرف بی‌مظروف سبک است، ظرفی که مظروف دارد وزین و سنگین است. انسان در خودش می‌تواند کاملاً احساس کند که ظرف جان او پر از دانش است یا سبک‎سار است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 389922

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha