راهکارهای بسته اقتصادی دولت عملیاتی است/بسته دارای کاستی های جدی است

خبرگزاری شبستان: نمایندگان دولت معتقدند که راهکارهای ارایه شده در بسته پیشنهادی دولت برای عبور غیرتورمی از رکود عملیاتی است اما اقتصاددانان و نمایندگان بخش خصوصی معتقدند که این بسته دارای کاستی‌های جدی است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، موضوع این هفته برنامه مناظره به تحلیل بسته عبور غیرتورمی از رکود که از سوی دولت این بسته پیشنهاد و ارایه شده است اختصاص داشت.  در این برنامه حسین راغفر اقتصاددان و استاد دانشگاه در تحلیل خود از این بسته گفت: این بسته کاستیهایی دارد که از آن جمله این است که باید برای تحلیل دولت به زمانهای عقب‌تر برمی‌گشت زیرا اگر ما به شاخصه‌های اقتصادی کشور نگاه کنیم می بینیم که کارکردهای ضدتولید ما بسیار است و ما بیشتر به سمت واردات و کارهای تجاری تمایل پیدا کرده‌ایم.

 

وی تاکید کرد: ساختار اقتصادی کشور ما بیماری جدی دارد که این بسته هیچ راه حلی برای مقابله با آن ارایه نداده است.

 

راغفر با بیان اینکه تاکید اصلی دولت در این بسته بر اصلاح قیمتهاست یادآور شد: فرض بر این است که تخصیص منابع در پی مداخلات دولت بوده است اما راه حل هایی ارایه شده عمدتاً تاکید بر درآمدهای بادآورده نفتی است که این خودش مشکلات اساسی برای کشور به وجود می‌آورد و دراین بسته هیچ تاکیدی دولت بر بهره‌وری به وجود می‌آورد.

 

ابراهیم رزاقی دکترای توسعه اقتصادی و اقتصاددان نیز در ابتدای سخنان خود با قرائت این بیت شعر که سالها دل طلب جام جم از ما می کرد/انچه خود داشت ز بیگانه تمنا می کرد. گفت: در 25 سال گذشته چیزی حدود 2 الی 3 میلیارد تن مواد مدنی پتروشیمی و نفت ما صادر کرده‌ایم این در حالی است که درصد واردات ما کمتر است.

 

وی با تاکید بر اینکه ما باید قانون اساسی را برای اجرای برنامه‌های اقتصادی نصب العین قرار دهیم اظهار کرد: بند بند قانون اساسی از لحاظ اقتصادی دارای اهمیت است زیرا ما نه نظام دولتی هستیم و نه نظام خصوصی و سرمایه‌داری ولی متاسفانه ما طی 25 سال گذشته براساس نظام لیبرالی آمریکا در اقتصاد عمل کرده‌ایم.

 

رزاقی با تاکید بر اینکه ما سند برجسته‌ای نداریم که بتوانیم براساس آن اقتصاد را سروسامان دهیم گفت: ما باید به قانون اساسی توجه کنیم و توجه داشته باشیم که اقتصاد وسیله است و نه هدف.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر حدود 63 میلیون نفر در ایران در شرایط کار هستند و تنها 23 میلیون نفر شغل دارند که از این 23 میلیون نفر نیز باید بگوییم 30 درصد حقوقی را که باید دریافت کنند دریافت می کنند. و 40 میلیون نفر نیز در کشور شغل ندارند.

 

عبدالوهاب سهل آبادی رییس خانه صنعت و معدن ایران نیز ضمن حمایت از دولت و برنامه‌های آن گفت: ما همه نوع همکاری با دولت داریم و خوشحالیم که برای اولین بار دولت چنین بسته ای را ارایه داده است.

 

وی با بیان اینکه در این بسته مسایل اساسی دیده نشده است گفت: سخن ما این است که این بسته نیز همانند طرح تحول اقتصادی که بخشی از آن همانند قانون هدفمندسازی یارانه ها اجرایی شد و بقیه آن ماند این بسته نیز بماند.

 

وی تصریح کرد: این بسته باید خط‌کشی داشته باشد و تکلیف هر کسی چه دولت و چه مجلس نیز در آن دیده شود. و ما معتقدیم که از این بسته‌ها بارها آمده است ولی مشکلی را حل نکرده است.

 

حسین عبد تبریزی نماینده دولت در شورای بورس و مشاور وزیر راه و شهرسازی نیز در این زمینه گفت: در شرایط فعلی دولت بسته‌ای را برای برون رفت از رکود ارایه کرده است و این برنامه اصلاح ساختار نیست زیرا دولت به دنبال موفقیتی است که در کنترل تورم داشته باشد.

 

وی تصریح کرد: همه اقتصاددانها معتقدند که تورم آثار مخربی برای اقتصادی ایران دارد و مساله اشتغال کشور باید هر چه سریعتر حل شود.

 

وی با بیان اینکه مساله اصلی بدهی‌های عظیمی است که دولت جاری از گذشته به ارث برده است گفت: دولت به این نتیجه رسیده است که تنگاهای اعتباری یک واقعیت است و به این موضوع اعتقاد دارد که نرخ تورم اگر کنترل شود سود بانکی نیز پایین می‌آید.

 

شاپور محمدی معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در این زمینه گفت: این بسته راه حلهایی را برای عبور غیرتورمی از رکود ارایه داده است و تحلیلهایی که در این بسته ارایه شده است به زمانهای عقب‌تر نیز برمی‌گردد و دولت متناظر با این بسته حداقل به 48 مورد را به عنوان مصوبه و ماده واحده در دستور کار دارد.

 

وی تصریح کرد: از نظر ما این بسته کاملاً عملیاتی است و می‌تواند ما را از شرایط فعلی نجات دهد.

پایان پیام/
 

کد خبر 390028

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha