به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجتالاسلام موسی قربانی امروز (11 مرداد) در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه اظهار کرد: دیوان عدالت اداری صلاحیت رسیدگی به شکایات از اقدامات دستگاههای اجرایی و تصمیمات آنان را دارد.
وی با بیان اینکه بر اساس قانون جدید دفاتر نمایندگی استانی دیوان عدالت اداری راهاندازی شده، افزود: ارشاد و معاضدت قضایی ارباب رجوع و تحویل گرفتن و ملاحظه دادخواست از جمله وظایف محوله دفاتر دیوان عدالت اداری در استانها است.
معاون قضایی دیوان عدالت اداری گفت: شعب دیوان عدالت اداری فقط در تهران است اما برای گشایش کار و دسترسی بهتر و بیشتر مردم به دیوان تاسیس شدهاند.
سال گذشته؛ ورود 364 پرونده از خراسان جنوبی به دیوان عدالت اداری کشور
حجت الاسلام قربانی با بیان اینکه دفتر عدالت اداری خراسان جنوبی دو سال است که تاسیس شده، بیان کرد: سال گذشته 364 پرونده از این استان به دیوان عدالت اداری کشور وارد شده که بیشترین پروندهها با 46 مورد مربوط به آموزش و پرورش ، 43 مورد مربوط به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و 38 پرونده مربوط به اداره تامین اجتماعی بوده است.
وی میزان پروندههای ورودی از خراسان جنوبی به دیوان عدالت اداری کشور در سال 91 را 275 پرونده اعلام کرد و یاد آور شد: بیشترین پروندههای ورودی در این سال مربوط به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی با 74 پرونده و اداره تامین اجتماعی با 67 پرونده بوده است.
ورود 176 پرونده در چهارماهه نخست امسال از خراسان جنوبی به دیوان عدالت اداری کشور
معاون قضایی دیوان عدالت اداری از ورود 176 پرونده در چهارماهه نخست امسال از خراسان جنوبی به دیوان عدالت اداری خبر داد و ادامه داد: بیشترین پروندهها مربوط به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی با 39 پرونده و اداره تامین اجتماعی با 31 پرونده است.
حجت الاسلام قربانی با اشاره به اینکه در حال حاضر 92 هزار پروند در دیوان عدالت اداری وجود دارد، تصریح کرد: بخش عمده پروندههای دیوان عدالت اداری به غیرکارشناسی بودن قوانین و مصوبات دولت و اجرای ناقص قانون از حوزه مدیران دولتی است.
پروندههای وارده به دیوان عدالت اداری بیش از پروندههای مختومه است
وی با تاکید بر اینکه تعداد پروندههای وارده به دیوان عدالت اداری بیش از پروندههای مختومه است، افزود: هر ماه حدود 3 هزار پرونده وارد دیوان عدالت اداری کشور میشود و تیرماه امسال برای نخستین بار توانستیم تعداد پروندههای مختومه را نسبت به پروندههای وارده افزایش دهیم.
معاون قضایی دیوان عدالت اداری با بیان اینکه بحث عمده پروندههای شهرداری مربوط به احداث بنا بدون پروانه است، متذکر شد: این امر ناشی از قصور مأموران شهرداری است.
حجت الاسلام قربانی تاکید کرد: اگر دستگاههای اجرایی ملتزم به قانون باشند بیش از 60 درصد پروندههای دیوان عدالت اداری کاهش مییابد.
وی با بیان اینکه سه رقم پرونده ناشی از زیادهخواهی خواهان، پروندههای ناشی از استنکاف قانون و پروندههای ناشی از اختلاف برداشت از قانون در دیوان عدالت اداری وجود دارد، گفت: بیش از 50 درصد در دیوان عدالت اداری رأی بر ورود صادر میشود یعنی خواسته مردم به حق شناخته میشود.
پایان پیام/
نظر شما