دکتر ابراهیم قاسمی روشن، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، مقابله با تجملگرایی را از آثار نماز برشمرد و اظهار کرد: نماز از طریق تاکید بر ساده زیستی و عدم به غیر در هنگام حضور در درگاه الهی با تجملگرایی مبارزه می کند.
علت دوزخی شدن دوزخیان
این استاد دانشگاه با اشاره به آیه 42 سوره مدثر و علت دوزخی شدن برخی از دوزخیان از نگاه قرآن کریم، اظهار کرد: در آیات بعدی برخی از دوزخیان علاوه بر اهل نماز نبوده، اهل اطعام به مسکین نبودن را نیز از دلایل دوزخی شدن خود معرفی می کنند.
وی خاطرنشان کرد: اگر شخص نمازگزار اهل اطعام به مسکین نبود چون از ملزومات نماز و دین داری توجه به نیازمندان است، ناگزیر اهل توجه به نیازمندان و اطعام مستمندان می شود.
قاسمی روشن، بخشش بخشی از مال به تهیدستان را از وظایف نمازگزار دانست و گفت: شخص نمازگزار که به دنبال جلب توجه خداوند است باید از تجملات دوری کرده و لوازم غیر ضروری زندگی خود را به نیازمندان ببخشد.
وی تاکید کرد: اگر نمازگزار نسبت به نیازمندان بی تفاوت باشد نمازش پذیرفته نیست.
این استاد دانشگاه با اشاره به ماجرای بخشیدن انگشتر از سوی حضرت علی(ع) به فرد فقیر در هنگام نماز، اذعان کرد: این واقعه بیانگر اهمیت توجه به نیازمندان و رفع نیازشان است.
ساخت بنایی بر ریگ
وی یادآور شد: در احادیث اسلامی حالت نماز خوان بی توجه به وضعیت مستمندان به ساخت بنایی بر ریگ تشبیه شده است.
قاسمی روشن در ادامه با بیان اینکه از طرفی فرد نمازخوان که به دنبال قرب الهی است نمی تواند خود را غرق در مادیات ببیند، گفت: نمازگزاری که دلبسته مال باشد و نتواند از آن به خاطر جلب رضایت خداوند استفاده کند نمی تواند در مسائل اساسی زندگی اندیشه کند.
وی همچنین اعلام کرد: شخص نمازگزار هر چه به یاد خدا باشد که نماز اوج یاد خداوند است به جای توجه به مادیات متوجه خداوند است.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: اگر انسان به خداوند عشق بورد هر آنچه که مورد علاقه خواند باشد مانند کمک به محرومان برای او لذت بخش می شود.
احکام نماز و مقابله با تجمل گرایی
وی همچنین با اشاره به توجه احکام نماز به پرهیز از تجمل گرایی، اظهار کرد: باطل بودن نماز برای مردان در صورت پوشیدن لباس هایی از جنس ابریشم و طلا بیانگر این مطلب است.
قاسمی روشن خاطرنشان کرد: حضور افراد از هر طبقه و قشری در نماز جماعت در کنار یکدیگر از دیگر مولفه های نماز برای مقابله با تجمل گرایی و فخر فروشی است.
پایان پیام/
نظر شما