جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به عملکرد یکساله دولت در حوزه اقتصاد به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: متاسفانه دولت کمتر به مسایل اقتصادی توجه کرده است و بیشتر مسایل بینالمللی را مورد توجه قرار داده است و انتظاراتی که از دولت در حوزه اقتصادی می رفته است براورده نشده است.
وی اظهار کرد: اگر دولت انرژی را که برای مسایل بین المللی می گذاشت برای مسایل داخلی و اقتصادی می گذاشت بهتر می توانست نتیجه بگیرد.
قادری با اشاره به کاهش نرخ تورم از 34 درصد به 25 درصد گفت: این کاهش نرخ تورم بیشتر نتیجه کنترلهای مالی و محدودیتها و همچنین تخصیص اعتبارات و تسهیلات اعتباری است.
وی بیان کرد: دولت در مورد کاهش رکود اقدام شاخصی انجام نداده است و نیاز بود در زمینه اصلاح ساختارها و اصلاح سیاستها اقداماتی را انجام می داد که متاسفانه انتظارات را در این بخش براورده نکرد و ضروری بود بیش از این دولت در زمینه مسایل اقتصادی فعالیت داشته باشد.
وی در مورد راهکارهای پیشنهادی برای دولت تصریح کرد: دولت باید مقداری و بیشتر از ظرفیتهای نیروهای متخصص خارج از دولت استفاده کند و کارهای متفرقه دستگاههایی را هماهنگ کند.
قادری ادامه داد: قطعا باید کابینه دولت در مسایل و معضلات اقتصادی اجماع نظر داشته باشد و توان بیشتری را برای بحثهای اقتصادی بگذارد و از مسایل سیاسی دوری کند زیرا مسایل سیاسی باعث تشتط می شود و در دورهای ممکن است هجمهای به دولت در این زمینه وارد کند ولی اگر دولت بر روی مسایل اقتصادی اجماع داشته باشد قطعا بهتر به نتیجه میرسد.
وی تاکید کرد: دولت باید در کنار این کارها برای کاهش تورم و همچنین توجه بیشتر به اقتصاد مقاومتی تلاشهایی را انجام دهد.
نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دولت باید در زمینه عمل به قانون و هماهنگی با مجلس بهتر عمل کند و اگر جایی ایرادی و یا اشکالی وجود دارد ان را اصلاح کند و اینکه بخواهد جدا از مجلس کاری را انجام دهد طبیعی است که باعث اختلاف بین دولت و مجلس می شود و مشکلاتی را ایجاد می کند بنابراین دولت برای اینکه موفق باشد و هماهنگی و همراهی با مجلس داشته باشد.
وی تصریح کرد: اینکه فقط دولت بخواهد الفاظ کلی در موضوعات اقتصادی مدنظر قرار دهد مشکل را حل نمی کند دولت باید گرههای نقدینگی، مطالبات پیمانکاران و مشکلات بر سر راه هدفمندسازی یارانهها را حل کند و هر چه سریعتر تعیین تکلیف کند.
وی تصریح کرد: دولت باید سیستم بانکی را از حالت بنگاه داری خارج کند و نهادها را از حالت سهامداری خارج و به بنگاهداری تشویق کند.
پایان پیام/
نظر شما