به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد، محمدمهدی شرافت مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، ظهر امروز (15 مرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان یزد ضمن تبریک روز خبرنگار گفت: میراث فرهنگی به عنوان یک دستگاه فعال در حوزه فرهنگی باید بیشتر در خدمت اصحاب رسانه باشد و به عموم جامعه اطلاع رسانی کند.
وی با بیان اینکه مجموعه ای که در قالب اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شکل گرفته است چند وظیفه مهم بر عهده دارد افزود: صادقانه می گویم که در قبال این مسئولیت و وظیفه سنگین ساختار مناسب و لازم در این سازمان وجود ندارد.
شرافت، از فرهنگ به عنوان بحث تخصصی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یاد کرد و اظهار داشت: در چند سال گذشته به این سازمان کم توجهی هایی صورت گرفته و بودجه مناسبی به آن تعلق نگرفته است.
صنایع دستی مظلوم ترین حوزه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
وی گفت: حوزه صنایع دستی در این دوران بیشتر مورد غفلت قرار گرفته است به طوری که در حال حاضر با اعتبارات پایین و نیروی محدود به صورت غیر اثرگذار در حال فعالیت است.
شرافت تصریح کرد: در حال تلاش برای اعتماد بخشی به فعالان این عرصه هستیم تا بتوانیم آنها را به عرصه مجدد در این عرصه تشویق کنیم.
وی از گردشگری به عنوان یکی دیگر از حوزه های فعالیت این سازمان یاد کرد و افزود: صنعت گردشگری زودبازده و اثر گذار است اما تحت تاثیر رابطه بین کشورها قرار دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه دوران سختی را در بحث گردشگری پشت سر گذاشته ایم افزود: فضا در حال بهبود است و برای بهتر شدن آن برنامه ریزی های لازم صورت گرفته است.
وی با اشاره به وجود یک هزار و 520 هکتار بافت تاریخی ثبت شده در استان گفت: در بحث میراث فرهنگی دخل و تصرف هایی در گذشته صورت گرفته که قابل توجیه نیست و پروژه های بسیار زیادی در این حوزه در حال پیگیری می باشد.
افزایش چهار برابری تعداد گردشگران خارجی استان یزد در سه ماهه نخست سال 93
شرافت از افزایش تعداد متقاضیان جهت سرمایه گزاری در بافت تاریخی استان خبر داد و اظهار داشت: اداره کل میراث فرهنگی استان بیشترین انرژی خود را صرف جذب گردشگران خارجی کرده است.
وی با بیان اینکه تعداد گردشگران خارجی استان در سه ماهه نخست سال جاری چهار برابر افزایش داشته است افزود: در سه ماهه نخست سال جاری حدود 22 هزار نفر گردشگر خارجی از اماکن مختلف تاریخی استان بازدید کرده اند.
شرافت با اشاره به استقبال قابل توجه گردشگران خارجی از استان یزد گفت: این استقبال باعث شده است که در اردیبهشت ماه بخشی از گردشگران خارجی را پذیرش نکنیم.
کسب رتیه چهار کشور توسط استان یزد در حوزه جذب گردشگر خارجی
وی با اشاره به رتبه پنج استان در سال 91 از نظر جذب گردشگر خارجی اظهار داشت: با تلاش ها ی صورت گرفته توانسته ایم در پایان سال 92 به رتبه چهار کشور ارتقا پیدا کنیم که حفظ آن نیازمند برنامه ریزی و تلاش بیشتر است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد با بیان اینکه سال 90 سال اوج فعالیت های میراث فرهنگی بوده است افزود: در این سال تعداد 120 پروژه در استان انجام و مبلغی حدود هفت میلیارد تومان هزینه شد.
وی از سال 91 به عنوان سال تعطیلی میراث فرهنگی یاد کرد و گفت: در سال تنها 25 پروژه یا اعتبار حدود یه میلیارد و 400 میلیون در استان اجرا شد.
شرافت تعداد قردادهای این سازمان در سال 92 را 118 عدد در قالب 142 پروژه اعلا م کرد و افزود: برخی از پروژه ها جهت کنترل و نظارت بیشتر تجمیع شدند که در مجموع بیش از 11 میلیارد تومان در این حوزه هزینه شده است.
وی عمده پروژه های انجام شده در سال 92 را پروژه های مرمتی دانست و گفت: اعتبارات سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سال 93 حدود 2.5 درصد افزایش یافته است.
شرافت بر لزوم تقسیم بودجه در تمام شهرستان های استان تاکید کرد و افزود: ما معتقدیم با فعال شدن شهرستان های استان در این حوزه علاوه بر رونق درآمد و اشتغال مدت زمان حضور گردشگران در استان نیز افزایش پیدا می کند.
سایه شوم منفعت طلبی و سودجویی بر حوزه میراث فرهنگی
وی با اشاره به تشکیل 183 پرونده حقوقی در حوزه میراث فرهنگی استان تصریح کرد: حدود 90 درصد این پرونده ها به نفع سازمان پایان پذیرفته است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد با گلایه از جریمه های پایین متخلفین در حوزه میراث فرهنگی افزود: اگر تخریب بافت قدیم به همین روند ادامه پیدا کند در آینده چیزی از بافت قدیم استان باقی نمی ماند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر منفعت طلبی و سودجویی بر حوزه میراث فرهنگی استان حاکم شده است گفت: جریمه ها و احکام قانونی به گونه ای نیست که مانع از ارتکاب جرم در این حوزه شود.
شرافت با اشاره به ادغام سه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در قالب یک سازمان گفت: اعتقاد دارم اقدام صورت گرفته کار خوب و قشنگی بوده چرا که فرهنگ وصل کننده این سه مجموعه به یکدیگر است و زمینه رشد و تعالی آن را فراهم کرده است.
گردشگری موتور محرکه فعالیت های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
وی از گردشگری به عنوان موتور محرکه فعالیت های این سازمان یاد کرد و تصریح کرد: البته کردشگری که مکمل مجموعه میراث فرهنگی باشد و اگر باعث رساندن آسیب به فرهنگ و هویت ما شود از آن استقبال نمی کنیم.
شرافت با بیان اینکه بافت تاریخی منسجم استان در کشور بی نظیر است افزود: این بافت تاریخی از طرفی بزگترین ظرفیت و فرصت و از طرفی دیگر بزرگترین تهدید برای استان است چرا که همیشه فرصت ها و تهدیدها با هم بوده اند.
وی از مردم استان به عنوان یک فرصت در عرصه میراث فرهنگی یاد کرد و گفت: مردم فهیم استان یزد تاکنون یک هزار و 520 هکتار بافت تاریخی را حفظ کرده اند که این مهم قابل ستایش است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به برنامه های این سازمان جهت حفظ بافت تاریخی اظهار داشت: راه اندازی ناوگان حمل و نقل عمومی در 750 هکتار از بافت تاریخی، شبکه جمع آوری زباله در این بافت، ایجاد یک محله نمونه تاریخی در یکی از محلات تاریخی استان با همکاری شهرداری و شورای شهر و... را از جمله این اقدامات دانست.
وی از پیگیری های صورت گرفته در خصوص راه اندازی مرکز ملی گردشگری خاک در استان خبر داد و افزود: این مرکز به عنوان ملزومات ثبت بادگیر به عنوان میراث فرهنگی استان در یونسکو در دستور کار قرار گرفته است.
جذب گردشگر خارجی مهم ترین برنامه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد
شرافت جذب گردشگر خارجی را مهم ترین برنامه این سازمان دانست و اضافه کرد: در همین راستا دومین مرکز خصوصی آموزش گردشگری در استان افتتاح شده است.
وی با بیان اینکه بسیاری از فعالان این عرصه به صورت تجربی در حال فعالیت می باشند افزود: آموزش علمی و افزایش سطح دانش فعالین عرصه گردشگری استان و به روز شدن آنان از مهم ترین اهداف راه اندازی این مرکز بوده است.
شرافت با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده جهت استقبال از مسافران در دوره دوم سفرهای نوروزی گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی استان در این دوره کمتر مسافران به استان یزد مراجعه می کنند اما آمادگی های لازم در این خصوص و جود دارد.
وی بر لزوم شناساندن بافت تاریخی و جاذبه های گردشگری استان به مردم ساکن در استان تاکید کرد و افزود: در همین راستا تورهای گردشگری مرکز استان و سایر شهرستان ها راه اندازی شده است.
وی از معرفی شهرستان میبد به عنوان شهر خلاق در حوزه صنایع دستی خبر داد و گفت: در بحث استان نیز پیگیری های لازم در خصوص معرفی یزد به عنوان شهر خلاق معماری صورت گرفته است.
شرافت با بیان اینکه تاکنون کسی در عرصه سرمایه گزاری در بخش گردشگری در استان متضرر نشده است گفت: در حال حاضر ساخت پنج هتل پنج ستاره توسط بخش خصوصی در استان در حال پیگیری می باشد.
وی با اشاره به وجود پروژهای ناتمام سنگین در استان گفت: راه اندازی این پروژه ها مانند میدان امیر چقماق، مسجد جامع، بلوار بسیج و... از سختی های زیادی برخوردار است که روند اجرایی آنها در حل پیگیری است.
شرافت از گسترش آگاهی و برخورد قاطع با متخلفان به عنوان راهکارهای حفظ میراث فرهنگی یاد کرد و افزود: اگر ما بتوانیم راهکارها را به مردم ارائه دهیم خود مردم می توانند از این میراث گرانبها به خوبی مراقبت کنند.
پایان پیام/
نظر شما