به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، دکتر طالبیان، معاون سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در همایش مشروطه و بازنمایی فتح تهران که در کاخ نیاوران برگزار شد، اظهار داشت: موزه ها به مأموریت اصلی خود یعنی معرفی و انجام کار کارشناسی شایسته آثار برگشته اند.
وی با بیان اینکه اگر به روح آثار توجه نکنیم جذابیت کالبدی آنها موقت است، تاکید کرد: هنر و فرهنگ جزء ارکان اصلی تمدن هستند و اگر بخواهیم به تمدن ایرانی خوب بپردازیم موزه ها یکی از اماکن اصلی انجام این کار هستند.
طالبیان با اشاره به اینکه امروز میراث ناملموس نیز همانند میراث ملموس مورد توجه قرار گرفته، اذعان داشت: سه مقطع زمانی مهم یعنی دفاع مقدس، ارزش های انقلاب اسلامی و انقلاب مشروطه میراث ناملموسی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اذعان داشت: با کار کارشناسی و پژوهش باید اشیا را معرفی کنیم تا بتواند با مخاطب ارتباط برقرار کند.
در ادامه، امامی، مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران گفت: باید به نگهداری آثار تاریخی و باستانی توجه کنیم.
وی با اشاره به ضرورت نگهداری از آثار تاریخی و فرهنگی تأکید کرد: در نگهداری و مطالعات پیرامون آثار باید به روح آنها توجه شود چرا که آثار تاریخی و فرهنگی دارای روح هستند.
امامی با اشاره به رونمایی تابلو فتح تهران اذعان داشت: تابلوی فتح تهران 104 سال پیش به تصویر کشیده شده است و اثری بسیار فاخر است و تاکنون نقاش این اثر ناشناس مانده است.
در ادامه مراسم، نماهنگ سردار مریم پخش شد. همچنین نقالی و روایت خوانی تابلوی فتح تهران اجرا شد.
بر اساس این گزارش، تابلوی فتح تهران با حضور معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، محیط طباطبایی و مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران و رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی رونمایی شد.
در ادامه، کتاب فتح تهران که توضیحی بر تابلوی فتح تهران است توسط محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و کاظمی مشاور عالی وزارت فرهنگ و ارشاد رونمایی شد.
گفتنی است، تابلوی فتح تهران با قدمت 104 سال یکی از آثار فاخر نقاشی ایرانی است که با سبک خیالی نگاری ایرانی به تصویر کشیده شده و حوادث فتح تهران در زمان مشروطه را به تصویر کشیده است. این اثر نقاشی دارای مساحت دو متر و 96 در یک متر و 90 سانتی متر است.
گفتنی است، تابلوی فتح تهران پس از رونمایی در کاخ صاحب قرانیه محل صدور فرمان مشروطه نصب و نگهداری می شود.
پایان پیام/
نظر شما