به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، نشست خبری تشریح برنامه های دبیرخانه کانون های مساجد استان تهران با حضور حجت الاسلام جواد گلی، سرپرست دبیرخانه کانون های مساجد استان تهران صبح امروز 18 مرداد در محل دبیرخانه کانون های مساجد استان تهران برگزار شد.
در این نشست، حجت الاسلام گلی به رویکردها و برنامه های دبیرخانه کانون های مساجد استان تهران اشاره کرد و گفت: در سال جاری رویکرد دبیرخانه کانون های مساجد استان تهران بر اساس برنامه محوری است زیرا معتقدیم فعالیت های فرهنگی باید مبتنی بر برنامه های جامع، دقیق و مهندسی شده و قابل اندازه گیری باشد. اساسا ما در کشورمان دچار زیان و خسران بزرگی هستیم که هنوز برای ساختن ساختمان، جاده و تولید خودرو اندازه گیری و شاخص گذاری و کنترل کیفی و کمی داریم اما در برنامه های فرهنگی به چنین مولفه هایی توجه نمی شود.
وی بیان کرد: ما برای دستیابی به برخی از این شاخص ها برنامه محوری را در مجموعه دبیرخانه کانون های مساجد استان تهران مورد توجه قرار دادیم زیرا معتقدیم کار فرهنگی باید بر اساس برنامه بلندمدت باشد و بر اساس شاخص قابلیت سنجش و اندازه گیری داشته باشد.
وی تصریح کرد: کار فرهنگی زمانی موفق است که مجریان و متولیان و نیز برنامه ریزان فرهنگی از دانش کافی در این زمینه برخوردار باشند زیرا در حال حاضر بسیاری از مجریان آموزشی، فرهنگی و اجتماعی در کشور ما از دانش کافی برخوردار نیستند و نداشتن این دانش موجب شده است که ما موفقیت هایی را کسب نکنیم، بنابراین برنامه محوری اولویت دبیرخانه کانون های مساجد استان تهران است.
حجت الاسلام گلی مخاطب شناسی را یکی دیگر از محورهای مورد توجه دبیرخانه کانون های مساجد استان تهران ذکر کرد و گفت: متأسفانه در کشور ما کار فرهنگی بر اساس نیاز جوان و امیال آنها در گذشته طراحی نشده بود، بنابراین ما در این مسیر به دنبال این مسئله هستیم که برنامه ها را بر اساس نیازسنجی و مخاطب شناسی طراحی کنیم و برنامه ریزی های ما برای خودمان نباشد بلکه برای مخاطبان برنامه ریزی کنیم.
وی توجه به توسعه کمی و کیفی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان تهران را از دیگر رویکردهای دبیرخانه کانون های مساجد استان تهران دانست و گفت: محیط فرهنگی و هنری به لحاظ کیفی و کمی باید استانداردسازی شود و بر اساس این استانداردها استعدادهای جوانان شکوفا شود.
سرپرست دبیرخانه کانون های مساجد استان تهران یکی دیگر از فعالیت های این دبیرخانه را در راستای برنامه محوری ایجاد مراکز تعالی خانواده و کانون های مساجد استان تهران نام برد و گفت: ایجاد مراکز تعالی خانواده در واقع ایجاد نهادی با ساختار و تشکیلات مردمی است امروز دغدغه مقام معظم رهبری، دلسوزان نظام و متولیان فرهنگی در رابطه با موضوع خانواده دغدغه ای بسیار مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد. متاسفانه آسیب های متعددی امروز خانواده ها را تهدید می کند و آمار طلاق در جامعه ما آمار بسیار نگران کننده است، بنابراین سعی شده است در این برنامه، برنامه آموزشی، دامنه گستر، پیشگیرانه و آموزشی با رعایت ساختارهای لازم مورد توجه قرار گیرد. برگزاری این برنامه روز 15 اسفند با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد رونمایی قرار گرفت و امروز خوشحال هستیم که به این وعده عمل کرده ایم.
حجت الاسلام گلی با اشاره به ایجاد مراکز تعالی خانواده در 99 کانون استان تهران تصریح کرد: خوشبختانه استقبال از ثبت نام این دوره ها بسیار بالا بوده است و پیش بینی می شود در تهران 25 هزار نفر در این دوره ها شرکت کنند.
وی ایجاد خانه هنرمندان مساجد را از دیگر برنامه های این دبیرخانه نام برد و گفت: در این برنامه تلاش می شود در راستای کشف، پرورش و شکوفایی استعدادهای هنرمندان مسجدی تلاش صورت گیرد، ما به دنبال این هستیم که در کانون های فرهنگی هنری مساجد فضا و زمینه برای نگهداشت، پرورش و ارتقای هنری جوانان و نوجوانان فراهم شود تا آنها به محیط دیگری روی نبرند.
وی هنرهای تجسمی، سینما، تئاتر، دیگر حوزه های هنری را از جمله موضوعاتی دانست که در خانه هنرمندان مساجد طراحی و سیاستگذاری شده است و اعضای هیئت امنای خانه هنرمندان مساجد از فعالان این حوزه به شمار می آیند.
وی رسول صدرعاملی، پارسایی ، میرزمانی، محقق را بخشی از اعضای هیئت امنای خانه هنرمندان مساجد نام برد و گفت: مدیریت خانه هنرمندان مساجد هم با حجت الاسلام سینایی است.
وی برنامه فصل نشاط را از دیگر برنامه های دبیرخانه کانون های مساجد استان تهران نام برد و گفت: تلاش داریم اوقات فراغت را به افزایش مهارت با موضوعات سلامت، بهداشت، کارآفرینی، گردشگری را برای جوانان و نوجوانان برنامه ریزی کنیم.
وی دیدار با اندیشه ها را یکی دیگر از برنامه های این دبیرخانه نام برد و گفت: در این برنامه بیش از یک هزار نفر از مدیران کانون های مساجد استان تهران در رابطه با دانش و مهارت فرهنگی، آسیب شناسی فرهنگی، برنامه ریزی فرهنگی، دانش و مهارت های فرهنگی آموزش های لازم را بهره گرفتند.
وی به برنامه های دبیرخانه کانون های مساجد استان تهران در راستای توسعه کمی و کیفی اشاره کرد و گفت: در این زمینه تلاش کردیم کانون های مساجد استان تهران را به ابزارهای لازم، تجهیزات و امکانات سخت افزاری مجهز کنیم زیرا معتقدیم برای آنکه کانون های مساجد بتوانند جوانان را به مساجد جذب کنند باید به امکانات روز مجهز شوند.
وی با اشاره به اینکه در کنار توسعه کیفی به توسعه کمی هم توجه شده است، گفت: راه اندازی خانه های دیجیتال در جوار مساجد، تجهیز کتابخانه های مساجد، ایجاد کتابخانه های تخصصی در کنار مراکز تعالی خانواده از جمله این اقدامات است.
وی بازدید از کانون های فرهنگی هنری شهرستان های استان تهران، برگزاری جلسه با مدیرمسئولان کانون های مساجد تهران، برگزاری جلسه با ائمه جمعه، فرمانداران و مسئولان فرهنگی شهرستان های تهران و امضای تفاهم نامه با آنها در راستای ساماندهی کانون های مساجد تهران را بخش دیگری کانون های مساجد استان تهران است.
وی تصریح کرد: امید است کانون های فرهنگی هنری مساجد تهران فرصتی برای ارتقای دانش و مهارت برای جوانان و نوجوانان را فراهم کنند.
حجت الاسلام گلی با اشاره به فعالیت یک هزار و 34 کانون ثبت شده و تاسیس شده در تهران تصریح کرد: بیش از نیمی از کانون های فرهنگی هنری مساجد تهران فعال هستند و با هویت کانون مشغول به فعالیت های فرهنگی هنری هستند و در شاخص های گوناگون، شهرستان های تهران کانون های فرهنگی هنری فعالی داشته اند اما در عین حال شهرستان های ورامین و شهرری جزء شهرستان هایی هستند که دارای کانون های فرهنگی هنری فعال هستند.
وی یکی از اصلی ترین فعالیت های دبیرخانه کانون های مساجد تهران را فعالیت کتابخانه های مساجد عنوان کرد و گفت: در استان تهران بیش از 394 کتابخانه در مساجد مشغول به فعالیت هستند و در راستای تجهیز کتابخانه های مساجد تفاهم نامه ای با رییس نهاد کتابخانه های عمومی به امضا رسید که بر این اساس از منابع کتابخانه های عمومی هم کتابخانه های مساجد بهره مند شوند. علاوه بر این شهرداری ها نیز در این راستا کمک هایی به کتابخانه های مساجد داشته اند.
وی با اشاره به فعالیت 394 کتابخانه مخزن دار و دارابودن قرائت خانه و فعالیت 300 کتابخانه باز بیان کرد: بیمه کتابداران مساجد و رساندن کتابخانه های مساجد به استانداردهای لازم از جمله اقداماتی است که کانون های مساجد استان تهران بوده است.
سرپرست دبیرخانه کانون های مساجد استان تهران تلاش در راستای تخصصی کردن کتابخانه های مساجد را یکی دیگر از رویکردهای دبیرخانه در حوزه کتابخانه های مساجد دانست و گفت: تجهیز 100 کتابخانه و امکانات روز کتابخانه ای، برگزاری همایش کتابداران استان تهران از دیگر رویکردهای دبیرخانه کانون های مساجد استان تهران است.
وی با اشاره به روز 17 مرداد روز خبرنگار گفت: خبرنگاری و کار رسانه ای کار بسیار دشواری است زیرا قضاوت در رابطه با رفتار و عملکرد مجموعه ها مربوط به کار خبرنگاری است.
وی ادامه داد: اساساً حوزه رسانه، خبر، اطلاعرسانی وقتی مفهوم پیدا میکند که در بخشی از فعالیتهای خویش کاستیها را معرفی کند لذا رسانه موفق رسانهای نیست که فقط به تعریف و تمجید بپردازد.
وی با اشاره به اینکه خبرنگار باید در انجام رسالت منصفانه عمل کند، گفت: اطلاع رسانی از فعالیت های مجموعه ها و دستگاه ها باید به امانت داری کامل مورد توجه قرار گیرد و مشکلات و حقایق نهادها و دستگاه ها باید با خطاها همراه نباشد بلکه امانت داری، انتشار دقیق و درست صورت گیرد.
پایان پیام/
نظر شما