به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ محمد رحیم نوروزیان، معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان شمالی در جلسه شورای آموزش و پرورش استان که شامگاه (19 مرداد) در محل استانداری برگزار شد، از اجرای طرح مجد در مدارس حاشیه شهرهای استان به عنوان یک طرح خوب و مطلوب یاد کرد و گفت: اجرای این طرح باعث می شود تا همه اقشار در مکان هایی که به مدارس و امکانات دسترسی ندارند از امکانات مطلوب برخوردار شوند.
وی از عدم همکاری برخی دستگاه های مرتبط از جمله علوم پزشکی، سپاه و ستاد مبارزه با مواد مخدر با آموزش و پرورش برای اجرای این طرح گلایه کرد و خواستار همکاری بیشتر در این راستا شد.
نوروزیان متذکر شد: باید طی جلسه ای دستگاه ها دعوت شده و علت و دلایل عدم همکاری خود را اعلام کنند تا در صورت امکان رفع شود.
مسئولان آموزش و پرورش بیشتر ریسک کنند
مجید پورعیسی، معاون برنامه ریزی استاندار خراسان شمالی نیز در این جلسه از مسئولان آموزش و پرورش خواست بیشتر ریسک کنند و مشکلات اعتباری را به گونه ای رفع کنند.
وی یکی از راه های حل این مشکل را در فروش مدارس فرسوده با ارزش داخل شهر دانست تا از این طریق دیگر نیازی به جذب اعتبار از دیگر مکان ها از جمله استانداری نباشد.
اختصاص زمین مناسب در حاشیه شهر برای ساخت مدرسه
پورعیسی، متذکر شد: اگر آموزش و پرورش بتواند این کار را انجام دهد می توانیم زمین مناسب را از راه و شهرسازی و شهرداری در حاشیه شهر برای ساخت مدرسه تامین کنیم.
اختصاص 10 میلیارد ریال اعتبار برای تعمیرات مدارس روستایی
سید محمد لنگری، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز در این جلسه از اختصاص مبلغ 10 میلیارد ریال اعتبار برای تعمیرات مدارس روستایی خبر داد و گفت: این میزان اعتبار برای تعمیر 300 مدرسه روستایی در نظر گرفته شده که هم اکنون نیز در دست اجرا است.
وی خاطرنشان کرد: برای اولین بار در کشور نیز مدرسه ای در شهرستان شیروان به مبلغ یک میلیارد و 200 میلیون تومان فروخته شده که 80 درصد اعتبار برای اجرای طرح عمرانی در همان محل مدرسه و 20 درصد برای هزینه جاری صرف می شود.
لنگری با اشاره به در نظر گرفتن 200 میلیون تومان اعتبار از ناحیه استانداری برای طرح اوقات فراغت دانش آموزان، تصریح کرد: با این وجود هنوز با گذشت دو ماه از اجرای این طرح این اعتبار جذب نشده است.
وی از استانداری خواست هر چه زودتر این اعتبار را برای اجرای این طرح تخصیص دهد تا از این طریق بخشی از مشکلات مرتفع شود.
وجود مشکلات حاد در بحث فضای آموزشی مدارس
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی با اشاره به وجود مشکلات حاد در بحث فضای آموزشی مدارس ، از کمک یک میلیارد تومانی دهیاری ها به این محل خبر داد و اظهار داشت: این اعتبار برای تعمیرات 350 مدرسه شناسایی شده بالای 50 دانش آموز در روستاهای سطح استان در نظر گرفته شده است.
وی متذکر شد: مدیران مدارس لازم است علاوه بر این اعتبار از محل مشارکت های مردمی نیز اعتباراتی را جذب کنند و نسبت به تعمیرات مدارس اقدام جدی کنند.
لنگری خاطرنشان کرد: در سال جاری تعداد 6 استان از نظر بی سوادی دچار مشکل جدی هستند که خراسان شمالی نیز جزء این استان ها است و بر همین اساس وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده که باید هر چه سریعتر بی سوادی در این استان ها برطرف شود که در همین راستا کارگروهی به ریاست استاندار تشکیل شده است.
وجود مشکلات اقتصادی و فقر فرهنگی و تعصب های قومیتی از دلایل بازماندن از تحصیل فرزندان
وی با اشاره به وجود دانش آموزان بازمانده از تحصیل و ترک تحصیل شده در استان، تصریح کرد: والدین این دانش آموزان به دلایل مختلف از جمله مشکلات اقتصادی و فقر فرهنگی و تعصب های قومیتی در برخی نقاط استان از ثبت نام آنها در مدارس خودداری می کنند و حتی از آنها به عنوان نیروی کار استفاده می کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی به آمار این کودکان و نوجوانان توسط ثبت احوال اشاره کرد و بیان داشت: هم اکنون 16 هزار و 500 کودک زیر 7 سال در استان شناسایی شده اند که از این تعداد 15 هزار و 500 نفر در مدارس ثبت نام کرده اند و مابقی در هیچ مدرسه ای ثبت نام نداشته اند.
وی از شناسایی این دانش آموزان برای ثبت نام در مدارس به عنوان یکی از برنامه ها یاد کرد و گفت: در حال حاضر کد ملی این دانش آموزان از ثبت احوال دریافت شده ولی مشکل اصلی در این است که مشکل با کدملی آنها حل نمی شود چرا که آدرسی از آنها موجود نیست و نمی توانیم به دنبال تک تک آنها برویم.
لنگری، خواستار همکاری دستگاه های مرتبط از قبیل ثبت احوال، نیروی انتظامی و بهزیستی برای جذب دانش آموزان بازمانده و ترک تحصیل شده در مدارس شد.
وی به وجود مشکلاتی در جذب این دانش آموزان در مدارس اشاره کرد و متذکر شد: در برخی موارد حتی مدیر مدرسه شخصا برای جذب آنها اقدام می کند و به درب منزل آنها مراجعه می کند اما والدین از فرستادن کودکان به مدرسه خودداری می کنند و حتی برای مدیر مدرسه مشکلاتی نیز ایجاد می شود.
اجرای طرح مجد در بین 600 دانش آموز 23 منطقه حاشیه بجنورد
سلیمانیان، معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز در این جلسه در رابطه با طرح مجد (مدارس جاده دانایی) توضیحاتی ارائه داد و گفت: این طرح مصوبه شورای آموزش و پرورش بوده و با شعار خانواده و فرزندان سالم در راستای ایجاد پایگاه های اجتماعی و فرهنگی در مدارس به اجرا در می آید.
وی فرهنگ سازی در حوزه بهداشت، درمان و آسیب های اجتماعی را از جمله اهداف برشمرد و تصریح کرد: در مرحله اول این طرح تعداد 600 دانش آموز در سطح 23 منطقه حاشیه بجنورد شناسایی شدند که همگی اهل کار بوده و در روستاها ساکن بودند.
سلیمانیان به اجرای برنامه های جذاب برای این دانش آموزان تاکید کرد و متذکر شد: در مرحله بعدی اجرای این طرح برنامه هایی برای مادران و معتمدان این محلات در نظر گرفته شده است.
وی اجرای برنامه های ورزشی، فرهنگی، بهداشتی و مبارزه با مواد مخدر و جذب مشارکت های مردمی را از دیگر برنامه های این طرح دانست و از قول مساعد دستگاه ها به منظور همکاری در اجرای این طرح خبر داد.
حاشیه شهرها و مناطق عشایری بیشترین مشکلات دانش آموزان بازمانده از تحصیل و ترک تحصیل شده را دارند
عصمت بدخشان، معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز در این جلسه بیشترین مشکلات دانش آموزان بازمانده از تحصیل و ترک تحصیل شده را در حاشیه شهرها و مناطق عشایری دانست و گفت: متاسفانه سامانه دقیقی برای شناسایی این دانش آموزان نداریم.
وی یادآور شد: بر اساس آمار ثبت احوال طی سال گذشته هزار و 400 دانش آموز در این دسته اعلام شد که از این تعداد 500 نفر جذب مدارس شدند و 300 نفر دیگر که شناسایی شده بودند به دلیل عدم همکاری والدین و فقر فرهنگی و اقتصادی از ثبت نام بازماندند و مابقی نیز به دلیل عدم وجود آدرس، امکان دسترسی وجود نداشت.
وی اجرای طرح هایی از قبیل در نظر گرفتن مشوق هایی در مقطع پیش دبستانی برای جذب هر چه بیشتر کودکان و ارائه خدمات رایگان به آنها را از جمله راهکارها دانست.
درخواست 105 مدرسه به منظور تخصصی شدن
بدخشان تصریح کرد: در سال گذشته تعداد 26 مدرسه در پایه پنجم و ششم ابتدایی به صورت کلاس تخصصی درآمدند که دارای دو الی سه معلم بودند و بر همین اساس امسال 105 مدرسه درخواست تخصصی شدن را داشته اند.
پایان پیام/
نظر شما