به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، صبح امروز همایش پزشکان حج تمتع سال 93 به همت مرکز پزشکی حج و زیارت سازمان هلال احمر و سازمان حج در سالن همایش های سازمان حج و زیارت برگزار شد.
طی این برنامه، حجت الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسگر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ضمن عرض خیرمقدم به پزشکان حاضر در این همایش گفت: در حوزه مسایل مربوط به حج، پزشکان نقش اساسی و کلیدی در خدمت رسانی به کاروان ها دارند چرا که حضور آنها باعث آرامش خاطر زایران می گردد.
وی گفت: در طول این سفر عبادی سیاسی پزشکان در همه امور مربوط به حجاج و در حساس ترین و بحرانی ترین شرایط نقش آفرینی می کنند و همانگونه که در روایات اسلامی تأکید بسیاری بر دو مسئله سلامت و امنیت شده است پزشکان می توانند با حضور مؤثر خود بر این دو موضوع که نقش کارسازی دارند، اثرگذار باشند.
وی در ادامه تصریح کرد: معنویت مهمترین موضوع در حوزه مسایل مرتبط با سفر حج می باشد و از این رو زایران بایستی در انجام اعمال خود احساس آرامش، امنیت و سلامت داشته باشند و حضور پزشکان متعهد در این زمینه حضور خطیری است.
حجت الاسلام قاضی عسگر گفت: زایران برای شرکت و حضور در حج تمتع گاها 20 سال در صف انتظار هستند و پس از این همه صبر و شکیبایی و در نوبت انتظار ماندن انتظار شرایطی مناسب برای بهره مندی هرچه بهتر از فرصت حج دارند و مسلما چنین زایری که با این شرایط به سفر حج شرفیاب می شوند دعاگوی پزشکانی که سلامت و امنیت برای انجام مناسک معنوی را به او هدیه کرده اند، خواهد بود چرا که پزشکان با انجام وظایف خود زایران را از یک فرصت سوزی بزرگ نجات می دهند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اشاره کرد: حج آثار و برکات بسیاری برای فرد و جامعه دارد و همه خدمتگزاران حج موظفند در این حوزه سرمایه گذاری جدی به جهت خدمت رسانی با بالاترین کیفیت به زایران داشته باشند.
وی افزود: بحث خدمتگزاری به حجاج در ایران از ارزش گذاری بالایی به نسبت سایر کشورها برخوردار است و همانگونه که در روایات داریم بهترین مردم کسانی هستند که نفع شان به مردم دیگر برسد.
وی خطاب به پزشکان فرمود: امام سجاد (ع) در اواخر عمر خود از خداوند سفر حج و خدمتگزاری به حجاج را درخواست می کرد و همین موضوع ارزش والای مسئولیت پزشکان را نشان می دهد و پزشکان بایستی به عنوان یک وظیفه دینی پرارزش خدمت رسانی به زایران را محور اصلی کار خود قرار دهند.
حجت الاسلام قاضی عسگر در ادامه صحبت های خود افزود: بحث دیگری که در ارتباط با وظایف پزشکان در سفر حج مطرح است تعامل و مدارا با مردم می باشد چرا که خداوند دستور به مدارا و تواضع به مردم داده و ما نیز بایستی همانند بزرگانی چون پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) که بالاترین تواضع را در قبال مردم داشتند با دلسوزی و خونسردی به تعامل با زایران بپردازیم.
وی با ذکر خاطره ای گفت: در سال های گذشته پزشک سعودی در تشخیص بیماری یکی از زایران جوان ایرانی دچار اشتباه شد که همین موضوع سبب فوت آن زایر گشت، به همین سبب پزشکان گرامی بایستی همت، بزرگواری و صبر بسیاری در تشخیص بیماری های مربوط به زایران داشته باشد.
وی در ادامه گفت: بعضی بیماری ها در حج به خاطر ایجاد تغییر در سیستم غذایی حجاج و یا پیاده روی های طولانی و تحمل آفتاب شدید در عربستان می باشد که همین عوامل ساده باعث پریشانی حجاج می گردد و پزشکان باید با متانت و با گفتاردرمانی این پریشانی را از بین ببرند و در نظر داشته باشند وظیفه پزشک تنها درمان بیماری با دارو نیست.
پایان پیام/
نظر شما