به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، علی مرادخانی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اولین اجلاس سراسری مدیران کل فرهنگی و ارشاد اسلامی در هتل انقلاب گفت: یکی از عمده ترین مشکلات ما در معاونت هنری فاصاه ای است که بین ما و مراکز استانی وجود دارد، معمولا مدیران کل بر مشکلات کلان اشراف ندارند و این موضوع باعث شده به بحث تفویض در وزارتخانه کمتر بپردازند و این یک آسیب جدی است که باید در شورای فکری که در مراکز تشکیل می شود اینها حضور پیدا کنند و از چالش های ملی آگاه شوند.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: ما در عرصه هنر با برخی مشکلات مواجه هستیم که برای بسیاری از اساتید هنری به وجود می آید از آنجا که کار ما اجرای صحنه ای و زنده است و مثل نمایش فیلم نیست که بعد از تهیه پخش شود برای ما اجرای صحنه ای هزینه بر است و هزینه های اجتماعی و فرهنگی و غیره دارد، این مشکل به ویژه در حوزه موسیقی بیشتر است.
مرادخانی با اشاره به مشکلات معاونت امور هنری در حوزه تفویض اختیارات گفت: ما مشکلات زیادی در حوزه تفویض اختیارات در استان ها داریم که لازم است مدیران کل از این مشکلات آگاهی کافی داشته باشند.
وی با اشاره به سیاستگذاری های معاونت امور هنری گفت: آنچه بدیهی است در حوزه سیاستگذاری معاونت هنری مشارکت فعال و برخوردهایی از موضع تقابل در استانهاست تصور ما بر این است هرچند ما با هم ارتباط و تعامل داشته باشیم امور را بهتر حل و فصل می کنیم و من سهم استان ها را در این خصوص بیشتر کردم. از نظر من اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یک وزارتخانه است با همه امکانات و اختیاراتش و مدیر کل ارشاد باید وظایفش را به درستی انجام دهد. مدیر کل همانند سفیری است که در کشوری مامور به خدمت است. در یک استان مدیر کل ارشاد جایگاهش جایگاه وزیر است که باید همه فعالیت ها را انجام دهد اگر بر این مبنا باشد چرا نباید همین گونه عمل شود؟
علی مرادخانی با اشاره به تفاهم نامه های همکاری که در این معاونت آماده شده است، گفت: در معاونت امور هنری تفاهم نامه ای آماده شده که همه حوزه ها از موسیقی، تجسمی، آموزش و تئاتر برای همه کسانی که شهروند ما محسوب می شوند و حق قانونی دارند در اختیار اداره کل هستند البته در بعضی موارد حساسیت هایی وجود دارد که اینها باید در بخش ملی بررسی شود ما تمام تلاشمان بر این است که بر اساس این تفاهم نامه همه استان ها مجموعه فعالیت ها را انجام دهند البته در استان تهران که همه چیز متمرکز است مدیر کل استان کمترین اختیار را داراست اما در این تفاهم نامه همه این موارد لحاظ شده که اگر قرار است پایتخت به استان دیگری برود برای تئاتر شهر مثلا فلان اتفاق بیفتد چگونه تصمیم گیری شود این اختیارات را بر اساس این تفاهم نامه تفویض می کنیم که این آموزش می خواهد و کار زمان بری است که باید کم کم انجام شود.
معاون امور هنری با اشاره به ضرورت خصوصی سازی در کار هنری اظهار داشت: یکی از مواردی که استان ها با آن مواجه هستند دولتی بودن فعالیت هاست یکی از مسایلی که ما در حوزه معاونت هنری داریم بحث خصوصی سازی است ما اهل تخصیص هستیم و اهل نگهداری نیستیم ارشاد تنها نگاه عالی نظارتی دارد باید بخش خصوصی در زمینه فرهنگ و هنر فعالیت خود را انجام دهد و در این راه صنوف باید تقویت شوند.
علی مرادخانی با اشاره به بحث اقتصاد هنر گفت: اقتصاد هنر مهمترین ویژگی است که در تئاتر، موسیقی، تجسمی به دنبال آن هستیم و این باید به گونه ای باشد که خود این حوزه ها درون شان زایش اقتصادی داشته باشند. کل پولی که معاونت هنری در اختیار دارد 22 و نیم میلیارد است که از این مقدار هر سال 9 میلیارد بدهی داریم و یک و نیم میلیارد مالیات پرداخت نشده حوزه تئاتر است، اگر ما نخواهیم اینها را پرداخت کنیم چه اتفاقی می افتد از آن طرف هم هزینه هایی داریم که در تفاهم نامه های سال 90 امضا کردیم. ما برنامه را به گونه ای طراحی کردیم که بخشی از مطالبات حوزه تئاتر را پرداخت کنیم.
معاون امور هنری اظهار داشت: ما با انجام هرگونه موافقت نامه ای موافق هستیم اما باید مفاد موافقت نامه ها عملی شود.
وی ابراز امیدواری کرد ما باید تا آخر امسال بتوانیم بدهی ها را پرداخت کنیم و من به وزیر ارشاد گفته ام که برای اینکه به نقطه صفر برسیم دو سال زمان می خواهیم.
معاون امور هنری با اشاره به مشکلات مالی در بخش تئاتر گفت: دولتی ترین بخش هنر تئاتر است که دولت موظف است نفت بفروشد و به این حوزه پول دهد. ما با همه مسایل و مشکلاتی که در این بخش داریم و با همه مخالفت هایی که از سوی رسانه ها با این بحث می شود، می خواهیم تئاتر مستقل شود. البته وضعیت ما در بخش موسیقی و تجسمی خوب است. تئاتر بیشترین وابستگی را به دولت دارد.
علی مرادخانی با اشاره به مشکلات بخش آموزش نیز گفت: در حوزه آموزش نیز ما با مشکلاتی مواجه هستیم شما در حوزه آموزش نیز درگیر هستید و می دانید حوزه آموزش خیلی به ما مربوط نیست و به آموزش و پرورش مربوط است .تنها مواردی به ما ارتباط دارد. در بخش آموزش ما موظف به بازنگری در فعالیت هایمان هستیم.
معاون امور هنری درباره پیشکسوتان هنری نیز گفت: در حوزه پیشکسوتان آنچه در اساسنامه ما آمده است اینکه این افراد باید نشان درجه یک هنری داشته باشند اما از آن طرف به خاطر اینکه سن این افراد بالا می رود و از نظر اقتصادی دچار مشکل می شوند ما دچار نقض غرض می شویم. اگر هنرمندی در یک تراز سالیان سال کار کرده و ترازش عوض نشده است این باید برسد به جایی که ما بتوانیم کاری کنیم. باید هر چیزی به گونه ای باشد که قانونمند پیش برویم.
علی مرادخانی با اشاره به محدودیت های بودجه ای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از مدیران کل ارشاد استان ها خواست وزارت ارشاد را درک کنند و خاطرنشان کرد: کل پولی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد 800 میلیارد است که 525 میلیارد آن هزینه هاست. عدم توازن ما را به سمتی می برد که مسایل را به گونه ای دیگر پیش ببریم. مسایل زیرساختی و زیربنایی را باید به بخش خصوصی سوق دهیم.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه نگاه تکریم در این وزارتخانه شکل گرفته است، گفت: ما اخیرا کاری که کردیم این بوده که نگاه تکریم مابانه در وزارت ارشاد شکل بگیرد، به نحوی که ما به سمت هنرمندان حرکت کنیم و نشان درجه یک هنری به هنرمندان داده شود. از شما مدیران کل هم انتظار داریم اگر در استان خود مواردی داشتید را شناسایی کنید و به آنها نشان هنری دهید، ما مواردی داشتیم که شاگرد نشان درجه یک هنری گرفته و استاد هنوز نشان نگرفته است.
پایان پیام/
نظر شما