به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان، سیدمحسن حسینی مقدم، مدیرکل دفتر آموزش های فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش در نشست تخصصی کشوری سرگروه های استانی بهداشت و ایمنی کار در سنندج، گفت: بر اساس پیش بینی های به عمل آمده باید تا پایان برنامه پنجم توسعه بیش از 46درصد دانش آموزان در هنرستان ها تحصیل کنند.
وی با بیان اینکه تمام هدف هنرستان های کاردانش و فنی و حرفه ای این است که بتوانند بین مغز و دست دانش آموز توانایی ایجاد کنند، هدف از برگزاری این همایش را ارتقای سطح بهداشت مربیان، پیش بینی، شناسایی و کنترل خطرات کارگاهی، ترویج فرهنگ بهداشت و ایمنی کا و ایجاد بستر مناسب جهت انتقال دانش و تجربه در هنرآموزان عنوان کرد.
مدیرکل آموزش های فنی و حرفه ای، اظهار داشت: در برنامه کیفیت بخشی معاونت متوسطه و فنی و حرفه ای بخشی از اعتبارات کیفیت بخشی به استان ها ارسال شده و نیز اعتبار خاصی به منظور تجهیز هنرستان ها اختصاص داده شده است.
حسینی مقدم افزود: مجموعه آموزش و پرورش نیاز به استفاده از پتانسیل بیرونی دارد و در همین راستا وزارت آموزش و پرورش با چهار وزارتخانه، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی، صنعت و معدن و وزارت کار تفاهم نامه های امضاء نموده است و این بیانگر استفاده از پتانسیل بیرون برای ارتقاء کیفیت آموزشی هنرستان هاست.
وی در ادامه با انتقاد از مشاورین مدارس گفت: متاسفانه مشاوران مدارس و مدیران اطلاعات درستی در مورد رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش به دانش آموزان ارائه نمی دهند.
اجرایی نظام آراستگی در محیط های کارگاهی و آموزشی در هنرستانهای کشور
مدیرکل دفتر آموزشهای کاردانش وزارت آموزش و پرورش نیز در این نشست تخصصی گفت: نظام آراستگی در محیط های کارگاهی و آموزشی در هنرستانهای کشور، در سال تحصیلی جدید اجرا میشود.
سیدمصطفی آذرکیش، به نظام آراستگی در محیط های کارگاهی و آموزشی در هنرستانهای کشور و مزایای آن اشاره کرد و گفت: اجرای نظام آراستگی در محیط های کارگاهی و آموزشی از اولویت های کاری قابل پیگیری است و اگر در کارگاه آموزشی، ضایعاتی باشد باید به سرعت خارج شود و چینش درست در آن انجام گیرد.
وی یکی از سیاستهای اصلی وزارت آموزش و پرورش را توسعه آموزشهای مشارکتی برشمرد و گفت: متناسب با نیاز بازار کار، نیروی انسانی را تربیت میکنیم تا بتوانند نیاز بازار کار را پوشش دهند و در توسعه آموزشهای مشارکتی نیز تفاهمنامهای بین وزارت راه و شهرسازی و وزارت آموزش و پرورش امضا شده است.
مدیرکل دفتر آموزشهای کاردانش وزارت آموزش و پرورش، اظهار داشت: بر اساس آمار، حدود 74 درصد مشاغل کشور با دست در ارتباط است که به توسعه رشتههای مهارتی کمک میکند تا نیروی انسانی ماهر داشته باشیم.
آذرکیش، با اشاره به امضای تفاهمنامه آموزش و پرورش با وزارت صنعت و معدن، گفت: در انجام ماموریت ها باید از ظرفیت همه دستگاه ها کمک بگیریم و در متن این تفاهمنامه نیز به صورت ویژه بر تعامل قوی و استفاده از ظرفیت های بیرونی تأکید دارد.
مدیرکل دفتر آموزشهای کاردانش وزارت آموزش و پرورش، از تخصیص اعتبارات واقعی برای استان ها خبر داد و گفت: توزیع اعتبار برای کیفیت بخشی نشان مسئولان دارد و آینده بسیار روشنی در انتظارات هنرستان ها خواهد بود.
45.4درصد دانش آموزان دوره دوم متوسطه کردستان در رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش تحصیل می کنند
طالب محمدی، معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش کردستان نیز در این نشست گفت: 45.4درصد دانش آموزان دوره دوم متوسطه استان کردستان در رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش تحصیل می کنند.
وی افزود: در حال حاضر 126هنرستان، 15هزار و 800 هنرآموز، 473 رشته، 870کلاس درس در استان داریم و 45.4 درصد دانش آموزان استان در آموزش های فنی و حرفه ای و کاردانش مشغول به تحصیل می باشند.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش کردستان، توزیع شاخه ای رشته فنی و حرفه ای را 42.8 درصد و رشته کاردانش را 57.2 درصد دانست و گفت: در توزیع زمینه ای نیز 46 درصد دانش آموزان در صنعت، 49 درصد در خدمات و 5درصد در کشاورزی مشغول به فعالیت می باشند.
محمدی در ادامه با اشاره به اهداف کلی و مرحله ای همایش، فعالیت های بیست گانه دبیرخانه کشوری بهداشت و ایمنی کار مستقر در استان کردستان، به بیان توانمندی های استان در زمینه بهداشت و ایمنی کار از جمله نیروی انسانی، آراستگی کارگاه های هنرستان ها و طرح های ممتاز و ابتکاری در این زمینه پرداخت.
پایان پیام/
نظر شما