به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، قاسم رجبلو، مشاور فنی طرح جنگلداری سیدالشهدا در بندگز، امروز (20 مرداد) در بازدید خبرنگاران از طرح جنگلداری وطنا گفت: طرح جنگلداری وطنا، استون آباد یکی از اولین تجربه های سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور است که در سال 1338 بر اساس قانون پیمانکاران و بهره برداران از جنگل موظف به تهیه طرح جنگلداری و تصویب آن توسط سازمان جنگلبانی برای بهره برداری از جنگل ها شدند.
وی افزود: از سال 41 تهیه طرح و تجدیدنظرهای بعدی آن هر 10 سال با برنامه و مساحت های مختلف صورت گرفته است.
رجبلو اظهارداشت: اجرای طرح در سه سال اول بعد از انقلاب به کمیته مشترک نهاد دولتی چون سپاه، جهاد سازندگی و منابع طبیعی نیز واگذار شد و بعد از آن مدیریت اجرایی طرح به عهده لشکر 25 کربلا بود که از سال 72 به موسسه سیدالشهدا(ع) تفویض اختیار شده است.
وی تصریح کرد: بهره برداری حجم برداشت طرح جنگلداری وطنا در 26 سال اخیر نیز 521 هزار و 557 مترمکعب بوده است که برابر پروانه قطعه ای صادره تولیدات چوبی مانند گرده بینه، چوب، آلات، کاتین، هیزم و ذغال را شمال می شد.
مشاور فنی طرح جنگلداری سیدالشهدا در بندگز یادآورشد: طرح جنگلداری وطنا بالغ بر یک میلیون مترمکعب تولیدات چوبی داشته است که نتیجه برنامه های جنگلداری و جنگل شناسی مختلف در نواحی مختلف طرح بوده است.
وی گفت: جاده های موجود در هر طرح جنگلداری شریان های حیاتی طرح محسوب می شوند که باید نگاه ویژه به آن ها صورت گیرد تا در حفظ و مرمت آن کوشا بود.
رجبلو افزود: موسسه سیدالشهدا(ع) با داشتن امکانات راه سازی مناسب جزو بهترین طرح های استان در این راستا بوده و از بهترین شرایط جاده ای دارا بوده است.
وی با اشاره به طرح جنگل کاری اظهارداشت: از سال 66 در بخش جلگه ای حدود 400 هکتار از جنگل های نیمه مخروبه با گونه عمدتا سرو زربین جنگلکاری شد.
مشاور فنی طرح جنگلداری سیدالشهدا در بندگز ادامه داد: اشتغالزایی یکی از اهداف اجرای طرح های جنگلداری است که در راستای اجرای عملیات بهره برداری، حفاظت، جنگلکاری، جاده سازی، پیشگیری از آتش سوزی و غیره تحقق پیدا می کند.
پایان پیام/
نظر شما