آغاز بازبینی اصلاحیه مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه ممیزی کتاب

خبرگزاری شبستان: شجاعی صائین گفت: بازبینی اصلاحیه مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه ممیزی کتاب با هدف تدوین آئین نامه جدید در دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی به زودی آغاز می شود.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، اولین اجلاس سراسری مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها، بعدازظهر 20 مردادماه با حضور «سیدعباس صالحی» معاون امور فرهنگی، «همایون امیرزاده» مشاور علمی و فرهنگی، «محمودرضا برازش» مدیرکل دفتر امور چاپ، «امیرمسعود شهرام نیا» مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی، «علی شجاعی صائین» مدیرکل اداره کتاب و کتابخوانی ارشاد، «نجفعلی میرزایی» مدیر خانه کتاب، «علی اصغر سیدآبادی» مدیر دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی، «محمدرضا وصفی» مدیر دفتر مجامع و «مهدی قزلی» رییس بنیاد شعر و ادبیات داستانی در هتل انقلاب تهران برگزار شد.

 

«علی شجاعی صائین» مدیر دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این اجلاس طی سخنانی گفت: دفتر توسعه کتابخوانی ارشاد در اجرای قانون مربوط به ممیزی کتاب صرفاً به مرّ قانون مصوب در این خصوص پایبند است و ما با حسن اعتمادی که به ناشران و پدید آورندگان کتاب در کشور داریم، مشارکت بیشتری را از آنها و همچنین مدیران کل ارشاد مطالبه می کنیم. نشر کشور به رغم همه فراز و فرودها جزء اولین صنوفی بود که خودش مطالبه حذف یارانه را داشت و حتی تسهیلات اعتباری ویژه ای که به برخی فعالین سایر صنوف پرداخت می شود، در این زمینه اندک است.

 

وی خاطرنشان کرد: با این وجود این بخش در سالهای گذشته توانسته بود روند رو به رشد تعداد عناوین کتاب های منتشر در هر سال را حفظ کند و قیمت کتاب نیز کمتر از نرخ تورم بوده است. به هر حال احساس می کنیم این پتانسیل وجود دارد که بتوانیم از مسائل حوزه ممیزی عبور کنیم.

 

مدیر دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به صدور احکام هیات های نظارت بر ضوابط نشر، بیان کرد: تلاش ما در این مدت در این راستا بوده که آئین نامه ها و دستورالعمل هایی برای اجرای مصوبات هیات تدوین کنیم. در این خصوص سه مصوبه اصلی داشتیم؛ تجربه هیات های بررسی کتاب را در 5 استان کشور داشته ایم و از آنجا که مصوب شد که کار گسترش یابد، آئین نامه ای در این خصوص تنظیم شد که به تصویب هیات نظارت و ضوابط نشر هم رسید. امیدوارم با اجرایی شدن این آئین نامه، طی سه سال شاهد شکل گیری هیات های بررسی کتاب در تمامی استان های کشور باشیم.

 

وی در ادامه با بیان اینکه 5 استان دیگر به هیات های استانی بررسی کتاب در ادارات کل ارشاد اضافه می شوند، تاکید کرد: ضروری است اعضای جدید هیات های بررسی کتاب در این استان ها در اسرع وقت به هیات مرکزی نظارت بر ضوابط نشر در تهران پیشنهاد و معرفی شوند.

 

شجاعی با اشاره به آئین نامه ای برای تشکیل کارگروه های بررسی کتاب در مراکز و موسسات انتشاراتی اشاره کرد و گفت: موضوع واگذاری ممیزی که در برخی رسانه‌ها مطرح شده، نادرست است، ما بیشتر هدف مان جلب مشارکت بدنه نشر در کار بررسی کتاب بوده است.

 

وی همچنین از تصویب شیوه تشکیل این کارگروه های کارشناسی در جلسه اخیر هیات نظارت بر ضوابط نشر در چهارشنبه گذشته خبر داد و افزود: به زودی این شیوه نامه به استان هایی که این هیات نظارت را تشکیل داده اند یا خواهند داد، ابلاغ خواهد شد. در این راستا همچنین، بازبینی اصلاحیه مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه ممیزی کتاب با هدف تدوین آئین نامه جدید در دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی به زودی آغاز می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 392651

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha