پرچم سیاه،نردبانی برای کاخ سفید

خبرگزاری شبستان:کلینتون سعی دارد تا در حالی که آرای دموکرات ها را در اختیار دارد توجه جمهوری خواهان جنگ طلب را نیز با فرصت پیش آمده در عراق و سوریه به سوی خود جلب کند.

خبرگزاری شبستان: هفته گذشته هیلاری کلینتون،وزیر امور خارجه سابق آمریکا گفتگوی جالبی با «جفری گلدبرگ» از روزنامه The Atlantic داشت.این گفتگو بسیاری از توجه را فورا به سوی خود جلب کرد و این به خاطر شیوه اظهارات او در خصوص اختلافاتش با پرزدینت اوباما بود.
کلینتون در حالی که می پذیرد هیچ کس نخواهد دانست حق با چه کسی بوده است می گوید پرزیدنت اوباما می توانست کمک بیشتری به اپوزیسیون میانه رو در جنگ سوریه علیه بشار اسد،ارائه کند.
وی در این باره به گلدبرگ گفت:ناتوانی اوباما برای کمک به تقویت نیروهای معتبر مردمی که از معترضان به دولت بشار اسد بودند،خلاء بسیار بزرگی را به وجود آورد که حالا تروریست های افراطی آن را پر کرده اند.
کلینتون ادامه داد:ملت های بزرگ نیاز به اصول سازماندهی شده دارند و «کارهای احمقانه انجام نده» که عبارت معروف باراک اوباما است یک اصل سازماندهی شده نیست.
وزیر امور خارجه سابق آمریکا در این گفتگو همچنین به ایده آل های متفاوت تفکر دموکراتیک در سیاست خارجی اشاره کرد.
کلینتون در این باره گفت:ما اکنون در دوره ای زندگی می کنیم که می توانیم آن را «عصر عراق» بدانیم.چهار رییس جمهوری گذشته آمریکا به سمت مسئله عراق کشیده شدند زیرا این کشور دارای مشکل اصلی در مرکز بسیاری از بحران هاست:تقابل با نیروهای رادیکال.
وی شرایط کنونی را با جنگ سرد مرتبط دانست و گفت:آمریکا با یک حرکت جهانی مقابله می کند که الهام گرفته از ایدئولوژِی خصمانه «جهادیسم» است.گروه های جهادی اکنون در بخشی از عراق دولت تشکیل داده اند اما تنها در آنجا نخواهند ماند بلکه در نقط دیگر هم گسترده خواهند شد.جهادیسم در بسیاری از محیط ها و نه تنها درسوریه و عراق حضور دارد و یک تهدید بزرگ محسوب می شود.
هیلاری کلینتون خاطرنشان کرد که آمریکا باید یک استراتژی فراگیر را برای محدود کردن،بازداشتن و شکست دشمنان ضد دموکراتیک مطرح کند.
وی با اشاره به اینکه که اقدامات سخت و سنگین گاهی اوقات لازم است گفت:من فکر می کنم اسراییل آنچه را می باید برای پاسخ به موشک های حماس انجام داد.من شک ندارم که حماس این جنگ را آغاز کرد بنابراین همه مسئولیت ها به گردن این گروه است.
اظهارات کلینتون در مقابل رویکرد باراک اوباما است که در سخنرانی های اخیرش بر آن تاکید کرده است.
اوباما در این باره می گوید:از آنجا که آمریکا به لحاظ منابع انرژِی مستقل تر شده است،تمرکز بر روی خاورمیانه کمک اهمیت تر از قبل است.
وی تلاش کرده تا بخش بزرگی از سیاست خارجی اش را برمبنای جنگ علیه آنچه آمریکایی ها «جهادیسم» می خوانند قرار ندهد.
آنچه اوباما آن را تهدید می داند تاکتیک تروریسم است نه ایدئولوژِی جهادیسم.
در شراط کنونی عراق هم کلینتون تاکید دارد که هیچ رویکردی به جز عقب راندن خلافتی که گروه های افراطی تشکیل داده اند نمی تواند وجود داشته باشد در حالی که اوباما معتقد است واشنگتن نمی تواند این خلافت را به عقب براند مگر اینکه عراقی ها خود یک سیاست فراگیر را اتخاذ کنند.
کلینتون خواستار دخالت نوعی دخالت در عراق است و اویاما از آن طفره می رود اگرچه ممکن است رویدادها او را مجبور به دخالت بیشتر کنند.
اظهارات جدید کلینتون نشان از تمایل او برای دور کردن تفکر و رویکردهای خود از باراک اوباما است و این می تواند از نشانه های دورخیز او برای به دست گیری قدرت در دور آینده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باشد.
کلینتون سعی دارد تا در حالی که آرای دموکرات ها را در اختیار دارد توجه جمهوری خواهان جنگ طلب را نیز با فرصت پیش آمده در عراق و سوریه به سوی خود جلب کند.
جمهوری خوهان در دور جدید ریاست جمهوری اوباما سیاست های او در خاورمیانه به ویژه در قبال سوریه و اسراییل را به شدت مورد انتقاد قرار داده اند.
 

کد خبر 392673

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha