به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدباقر نوبخت روز سه شنبه در همایش تبیین سیاست های اقتصادی دولت برای خروج از رکود با ابراز خرسندی از برگزاری این همایش برای معرفی نقش ابزارهای بودجه ای در سیاست های اقتصادی دولت برای خروج از رکود، افزود: یکی از ابزارهایی که می توان برای سیاست های خروج از رکود استفاده کرد، ابزارهای بودجه ای است.
وی در تشریح ابزارهای بودجه ای در خروج از رکود، اظهار داشت: این ابزارها به ارقام و احکام بودجه ای تفکیک شده و شاید استانداران و مابقی مسئولان این بخش فرصت تطبیق سند مکتوب را نداشته باشند به همین دلیل دولت قصد دارد این سند را بیشتر تبیین کند.
وی تصریح کرد: ارقام بودجه ای برای تامین منابع مورد نیاز برای سرمایه گذاری و تامین مالی استفاده شده و چند رقم مهم نیز در آن وجود دارد.
نوبخت با اشاره به اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای، گفت: 43 هزار و 900 میلیارد تومان برای اجرای طرح های عمرانی سرمایه گذاری خواهد شد که این استعداد در بودجه وجود دارد.
معاون برنامه ریزی رئیس جمهور با بیان اینکه فقط 4/89 درصد از اعتبارات هزینه ای در چهار ماهه گذشته تخصیص داده شد تا از آنها برای اجرای طرح های عمرانی استفاده کنیم، تصریح کرد: برای اجرای طرح های عمرانی نیز در چهار ماهه اول 64 درصد از منابع بودجه هزینه شده است.
وی با بیان اینکه 66 درصد از اعتبارات استانی نیز تاکنون به اجرا و تکمیل طرح های استانی تخصیص یافته است، گفت: برای آماده سازی فضاهای آموزشی و آمادگی در ابتدای مهرماه نیز صد درصد بودجه را تخصیص داده ایم.
وی ادامه داد: همچنین 246 طرح عمرانی در اولویت تخصیص بودجه قرار گرفته که این طرح ها باید در سال 93 به اتمام برسد.
وی تاکید کرد: 60 درصد از کل اعتبارات این طرح ها که باید تا پایان سال پرداخت می شد، تاکنون تخصیص یافته است.
نوبخت همچنین از تخصیص صد درصد طرح های مربوط به سفرهای استانی مقام معظم رهبری و رئیس جمهور خبر داد و گفت: علاوه بر 43 هزار و 900 میلیارد تومان مربوط به طرح های عمرانی در راستای سیاست های خروج از رکود 85 هزار و 700 میلیارد تومان برای سرمایه گذاری طرح های توسعه ای شرکت های دولتی استفاده شده است.
نوبخت همچنین با اشاره به بندهای مختلف بودجه، گفت: در بند (ق) تبصره (22) این امکان وجود دارد بیش از صد میلیارد دلار برای طرح های میعانات گازی و کاهش مصرف سوخت و بهینه سازی مصرف انرژی استفاده کنیم.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه بند (الف) تبصره (4) بودجه نیز از دیگر سیاست هایی است که بودجه اجازه آن را برای بهره گیری فراهم کرده است، گفت: 35 میلیارد دلار فاینانس طبق این بند در اختیار دولت است که می تواند در استان ها آن را هزینه و توزیع کند.
وی ادامه داد: علاوه بر اعتبارات ریالی، حدود 18 میلیارد و صد میلیون دلار نیز هزینه خواهیم کرد که این امکان برای دولت وجود دارد که در سال جاری 200 میلیون دلار از طریق صندوق نوآوری برای طرح های دانش بنیان و توسعه کشور استفاده کند. همچنین 2 میلیارد دلار برای مهار آب های اراضی در نظر گرفته ایم.
نوبخت با بیان اینکه سه هزار میلیارد تومان برای طرح های عمرانی تبصره (6) نیز تعیین شده که برای استفاده از این رقم مصوبه هیات وزیران را دریافت کردیم، گفت: سه هزار میلیارد تومان برای اسناد خزانه اسلامی درنظر گرفته شده که می توانیم برای تادیه بدهی های بخش دولتی و آب های مرزی استفاده کنیم.
وی با اشاره به اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها، گفت: علاوه بر اقدامات انجام شده برای بهداشت و سلامت مردم 5 هزار و 400 میلیارد تومان از این منابع برای کمک به تولید و تامین یارانه جهت ارایه تسهیلات ارزان قیمت به بانک ها در نظر گرفته شده است.
پایان پیام/
نظر شما