به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، روز گذشته حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در سمینار سالانه سفیران و روسای نمایندگی های ایران در خارج از کشور اظهارات تندی داشت.
وی در واکنش به انتقاد عده ای به روند مذاکرات هسته ای ایران با گروه 1+5، اظهار داشت: ک عده به ظاهر شعار میدهند که بزدل سیاسی هستند و هر وقت مذاکره میشود یک عده میگویند ما میلرزیم به جهنم! بروید یک جای گرم بیابید. خداوند شما را ترسو و لرزان آفریده ما چه کنیم؟
این موضع رئیس جمهور امروز با واکنش های اعتراضی نمایندگان مجلس شورای اسلامی مواجه شد.
از ابتدای جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام محمد حسن ابوترافی فرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور گفت:با توجه به تجارب گذشته دولتمردان در طول تاریخ سیاسی و زیادهخواهی استکبار، جمعی از دانشگاهیان و چهرههای سیاسی در گفتوگوها و نشستها نگرانیها و دغدغههای خود را در این حوزه بیان میکنند که طرح این دیدگاهها در راستای حراست از منافع ملی است.
وی تصریح کرد: این دیدگاهها به منظور نگرانی از آن است که در عرصه گفتوگو و مذاکره نسبت به منافع ملی و دستاوردهای هستهای جمهوری اسلامی ایران کمترین زاویه ایجاد شود. باید به این نگاههای منتقدانه از موضع یک مدیر و مسئول بهعنوان یک سرمایه نگاه کرد و این دیدگاهها را بهعنوان پشتوانه مذاکره و حفاظت از منافع ملی و به اصطلاح برای دستیابی به برد بالاتر در نظر گرفت.
ابوترابیفرد ادامه داد: من لازم میدانم خاطرهای را درباره نظر مقام معظم رهبری را در این خصوص بیان کنم. به خاطر دارم در دوران اصلاحات همراه با شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران به محضر ایشان رسیدیم. در این دیدار دبیر انجمن در یک فضای شفاف و روشن با یک نگاه لبریز از نقد به طرح دیدگاهها و دغدغهها و مسائل تشکلهای دانشجویی و انجمنهای اسلامی پرداخت که بعد از پایان صحبتهای وی، رهبر معظم انقلاب با جملاتی شبیه به این عبارتها فرمودند «اگر ما اینجا آرام نشستهایم برای این دغدغهها و نگرانیهای شما است» و سپس به تحلیل مسائل پرداختند.
نایبرئیس مجلس شورای اسلامی افزود: مسئولان باید بدانند اگر این دغدغهها و نگرانیها نبود، قطعاً شما از آرامش لازم برخوردار نبودید. این دغدغهها را باید به چشم یک سرمایه ببینید و با ادبیاتی که شایسته مسئولان ارشد نظام نیست واژههای تکفیر و واژههایی که انتظار نمیرود در ادبیات سیاسی یک نظام اسلامی و دولت مبتنی بر اخلاق و تدبیر مشاهده شود، منتقدان را از شجاعت در گفتار بازدارد. امیدوارم مسئولان محترم نظام، آحاد مردم با نقد همراه با بصیرت و انصاف و مسئولان با سعه صدر و پذیرش نقدها راه را برای برونرفت از تنگناها و رسیدن به اقتدار و جایگاه زیبنده نظام جهموری اسلامی ایران هموار کنند.
در ادامه جلسه، ادر قاضی پور در نشست علنی امروز (سه شنبه 21 مرداد) مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس ضمن تشکر از ابوترابی نائب رئیس مجلس شورای اسلامی که ریاست جلسه را نیز برعهده دارد، افزود: از شما به دلیل موضع گیری شفافی که نسبت به اظهارات اخیر رئیس جمهور داشتید تشکر میکنم.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین از شما درخواست دارم تا با تشکیل جلسه غیرعلنی به منظور بررسی اظهارات اخیر رئیس جمهور موافقت کنید.
همچنین جمعی از نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه 21 مرداد) مجلس شورای اسلامی درخواست تشکیل جلسه غیر علنی پیرامون بررسی اظهارات اخیر رئیس جمهور را به صورت کتبی به امضا رساندند.
گفتنی است در این درخواست اشاره شده که برای بحث و بررسی و تصمیم گیری نسبت به اظهارات اخیر رئیس جمهور جلسه ای تشکیل شود. این درخواست به امضای 200نفر از نمایندگان رسید.
همچنین محمدقسیم عثمانی در نشست علنی امروز (سهشنبه 21مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی، گفت: اگر همان زمان که رئیس جمهور سابق از عبارت خس و خاشاک استفاده می کرد با برخورد مواجه می شد اکنون شاهد این اتفاقات نبودیم.
نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی افزود: ادبیات رئیست جمهور چندان مناسب برای برخورد با منتقدین نبود.
علاوه بر این، محمدرضا پورابراهیمی در نشست علنی امروز (سهشنبه 21مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی، گفت: اظهارات رئیس جمهور در خصوص منتقدان مذاکرات هسته ای که در رسانه ها منتشر شد زیبنده وی نبود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: بهتر است در جامعه جمهوری اسلامی ایران با سعه صدر با منتقدان که شاید با ادبیات خوبی سخن نمی گویند برخورد شود.
در پایان جلسه علنی امروز مجلس هم جلسه غیر علنی برای بررسی اظهارات اخیر رئیس جمهور و با حضور نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور تشکیل شد و 40 دقیقه به طول انجامید.
در تشریح این جلسه جعفر قادری در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر در خصوص جلسه غیرعلنی امروز برای بررسی اظهارات اخیر رئیس جمهور، گفت: رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که صحبت های رئیس جمهور قابل دفاع و قابل قبول نیست و باید هر کس در هر جایگاهی باید شان جایگاه خود را حفظ کند.
نماینده مردم شیراز ادامه داد: لاریجانی به نمایندگان توصیه کرد که مجلس نباید خود را درگیر مسائل فرعی کند زیرا مشکلات اقتصادی کشور بسیار مهم است و باید در راستای حل این مشکلات تلاش کنیم.
وی ادامه داد: رئیس مجلس معتقد بود طیف های سیاسی در بیرون از مجلس مسیر تخریب نمایندگان و مجلس را آغاز کرده اند و کلیپ هایی علیه مجلس منتشر می کنند که بسیاری از این کلیپ ها ربطی به مجلس فعلی ندارد و مربوط به دوره های قبل است.
همچنین محمد حسن آصفری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به خبرنگار مهر گفت که در این جلسه منتقدان معتقد بودند که این گونه ادبیات در شان رئیس جمهور نیست و موجب می شود گفتمان غالب کشور تغییر کند.
نماینده مردم اراک ادامه داد: نمایندگان اعتقاد داشتند که باید از هر صحبتی که موجب اختلاف دولت و مجلس می شود، خودداری کرد.
وی تاکید کرد: سئوالی که در ذهن همه منتقدان وجود داشت این بود که چرا رئیس جمهور در زمانی که مملکت آرام بود و منتقدان ساکت بودند این مسائل را مطرح کرد. به نظر می رسد عده ای تلاش دارند جامعه را متشنج کرده و به اختلافات دولت و مجلس دامن بزنند.
پایان پیام/
نظر شما