تعامل شهرداری و شوراها افزایش پیدا کرده است

خبرگزاری شبستان: رئیس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: تعامل بین شهرداری ها و شوراهای اسلامی شهر و روستا افزایش پیدا کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تبریز، شهرام دبیری، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز، امروز(21مرداد) در نشست ادواری شهرداران کلانشهرهای ایران که در عمارت شهرداری تبریز برگزار شد، با اشاره به اینکه شهر تبریز شهر اولین هاست، تصریح کرد: اولین انجمن ایالتی و ولایتی در سال1285 در تبریز شکل گرفت که چهره های سرشناس انقلابی نیز از اعضای این انجمن بودند.


وی افزود: این انجمن در تثبیت قیمت نان و گوشت و پایه گذاری تشکیلات اجتماعی مردمی، نظمیه و بلدیه نقش بسزایی داشت.


رئیس شورای اسلامی شهر تبریز همچنین با اشاره به انتشار اولین روزنامه، تشکیل اولین انجمن ادبی وچاپخانه در تبریز عنوان کرد: تبریز اولین بلدیه بود که در ایران تشکیل شد و قاسم خان والی به عنوان شهردار تبریز انتخاب شد.


دبیری گفت: عمارت شهرداری تبریز نیز که به شکل عقابی در حال پرواز ساخته شده در سال 1318 به اتمام رسید که هم اکنون نیز مورد استفاده قرار می گیرد.


وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سیر تحول شوراهای اسلامی شهر و روستا اظهار داشت: در طول چهار دوره فعالیت شوراهای اسلامی شهر و روستا، این تشکل سیر تکاملی را طی کرد و تعامل بین شوراها و شهرداری ها افزایش یافت.


رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه با اشاره به مهم ترین چالش شهرداران اظهار داشت: یکی از مهم ترین چالش های شهرداران، درآمدهای ناپایدار، مدیریت واحد شهری، ترافیک، حمل و نقل شهری و سکونتگاه های غیررسمی است.


دبیری ادامه داد: تعیین عوارض و تقویت سرمایه گذاری بخش خصوصی با سیاست های تشویقی تنها راه درآمد شهرداری هاست، برای کاهش وابستگی درآمد شهرداری به مردم باید عوارض جدیدی وضع شود که نیاز به کمک دولت و مجلس دارد.


وی مساله زیست محیطی را از دیگر وظایف شهرداری ها دانست و اظهار داشت: تفاهم نامه ای بین شورا و سازمان حفاظت محیط زیست منعقد شد و طرح الزام شهرداری ها به راه اندازی مرکز کنترل و سلامت محیط زیست شهری نیز به تصویب رسید.


رئیس شورای اسلامی شهر تبریز اظهار داشت: رتبه زیست محیطی کشور در دنیا 114 ام است که مقام خوبی نیست که باید تلاش کنیم شهرها محل مناسب و سالمی برای شهروندان باشد.


دبیری تاکید کرد: حفظ و گسترش فضای سبز، تقویت حمل و نقل عمومی، آموزش بهداشت روانی و توسعه خانه های سلامت از راهکارهای توسعه زیست محیطی است.


وی با اشاره به میزان سکونت گاه های غیررسمی در ایران اظهار داشت: 96 هزار هکتار در سطح کشور وجود دارد که 11 میلیون نفر از مردم در این اماکن سکونت دارند، تعداد 400 هزار نفر نیز در استان آذربایجان شرقی در سکونت گاه های غیررسمی سکونت دارند.


پایان پیام/

 

کد خبر 392783

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha