همدان پایلوت نخستین شهر سبز پایدار ایران شد

خبرگزاری شبستان: دبیرخانه مجمع جهانی شهرهای اسلامی، همدان را به عنوان نخستین شهر سبز پایدار در میان کشورهای اسلامی انتخاب کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان ازهمدان و به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، همایشی در 9 شهریور ماه سال 92 در شهر قزوین برگزار شد که در آن 23 کشور از 58 کشور اسلامی شرکت داشتند که در این همایش مقرر شد دو شهر از بین شهرهای کشورهای اسلامی به عنوان شهر سبز پایدار انتخاب شوند که با توجه به پیگیری های مجدانه و چندین ماهه رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورا و کمیته محیط زیست و توسعه پایدار شورای اسلامی شهر همدان و مکاتبات متعدد با دبیرخانه مجمع جهانی شهرهای اسلامی، این دبیر خانه همدان را به عنوان نخستین شهر سبز پایدار انتخاب کرد.


در این راستا برای تعیین زیرساخت های شهر همدان به عنوان شهر سبز تفاهم نامه ای میان سازمان حفاظت محیط زیست و شورای شهر و شهرداری همدان امضا شد .


آیین انعقاد این تفاهم نامه در دفتر معاون ریس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با حضور نمایندگان مردم همدان و فامنین در مجلس، رییس دبیرخانه مجمع جهانی شهرهای اسلامی، معاون توسعه، مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست و مدیرکل روابط بین الملل این سازمان،اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار همدان، معاون عمرانی استاندار،مدیرکل حفاظت محیط زیست استان و معاون توسعه منابع انسانی و برنامه ریزی شهرداری همدن برگزار شد.


در مراسم امضای این تفاهم نامه رییس دبیرخانه مجمع جهانی شهرهای اسلامی گفت: سال گذشته در همایش انتخاب شهر سبز پایدار در قزوین، 23 کشور از 58 کشور اسلامی شرکت کردند که در آن 158مهمان خارجی، مدیران و کارشناسان حضور داشتند.


مجید نصرتی اضافه کرد: در این همایش دانشمندان علوم دینی و شهری حضور داشتند و به بررسی شاخص های انتخاب شهر سبز پایدار پرداختند که بر این اساس شهر همدان به عنوان نخستین شهر سبز پایدار در بین کشورهای اسلامی انتخاب شد.


نصرتی افزود: همایش مجمع جهانی شهرهای اسلامی هر دو سال یکبار برگزار می شود که سال گذشته این جلسه در قزوین که مقر کنونی این دبیرخانه است تشکیل شده بود.


وی یادآورشد: در این جلسه بعد از بررسی های صورت گرفته قرار شد همایش بعدی در آوریل 2015 در شهر بغداد برگزار شود اما اکنون با شرایط خاص این کشور سه کشور دیگر از جمله ترکیه، قطر و لبنان کاندیدای برگزاری همایش این دبیرخانه برای سال 2015 شده اند که اکنون در حال بررسی است.


203 شهر کشورهای اسلامی متقاضی عضویت در مجمع جهانی شهرهای اسلامی هستند


در ادامه رییس دبیرخانه مجمع جهانی شهرهای اسلامی ، اضافه کرد: با اتحاد ، همدلی و پیگیریهای مسولین استان و مدیریت شهری همدان فضایی ایجاد شد تا این شهر به عنوان نخستین شهر سبز پایدار در بین کشورهای اسلامی انتخاب شود.


وی با بیان این که همدان جزو پنج شهر ایران است که مقرر شده برای آن اطلس زیست محیطی تهیه شود گفت: در آذر ماه سال جاری بحث جایزه شهر اسلامی را خواهیم داشت و 13 شهر از کشورهای اسلامی در بخش جایزه اول آن شرکت خواهند کرد که انتظار می رود از ایران نیز شهرهایی نامزد دریافت جایزه باشند.


معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان محیط زیست نیز در این جلسه اظهار کرد: با توجه هب پیشینه زیست محیطی و تاریخی شهرهمدان، انتخاب این شهر به عنوان پایلوت نخستین شهر سبز ایران اقدام بسیار ارزشمندی است.


سید محمد مجابی اضافه کرد: همدان با داشتن شهری با قدمت و جامعیت بالا می تواند در اجرای طرح شهر سبز پایدار ایران اثرگذار بوده و الگویی برای دیگر شهر ها باشد.


مجابی با تاکید بر ضرورت پرداختن به توسعه پایدار در شهرها ادامه داد:‌ کیفیت زندگی در دنیای امروز حائز اهمیت است و اگر نتوانیم کیفیت زندگی مطلوب داشته باشیم بدون شک حق شهروندی را رعایت نکرده‌ایم.

مجابی با اشاره به ویژگی های ارزشمند شهر همدان تاکید کرد:

15 شهر دیگر به عنوان نامزد شهر سبز پایدار اعلام آمادگی کردند که از آن میان شهر همدان انتخاب شد


وی استانداردسازی را از مصادیق محیط زیست برای توسعه پایدارعنوان کرد و گفت:‌ لازم است مسئولان شورای اسلامی شهر همدان آگاهی از وضعیت موجود محیط زیست این شهر را جهت برنامه ریزیها در این زمینه در دستور کار جدی خود قرار دهند.


در ادامه نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر از همت و تلاش شورای اسلامی شهر همدان در انتخاب این شهر برای پایلوت شهر سبز پایدار ، گفت: همدان در بخشهای مختلف ظرفیت و پتانسیل های فراوانی بویژه در بحث محیط زیست دارد.


امیر خجسته با بیان اینکه شورای اسلامی شهر همدان شورایی بسیار متخصص و مطرح در سطح ملی است افزود: انتخاب همدان برای لگوی شهر سبز پایدار اقدام خوشایندی است که این رخداد مهم با عزم شورا و شهرداری در کنار مدیران استان و نمایندگان مجلس می تواند موثر باشد.


خجسته با اشاره به اینکه مدیران استان همدان همسو، همدل و همگرا هستند اضافه کرد : انتظار می رود برای اجرای این طرح بتوانند کارهای بزرگی انجام دهند.


در ادامه ابراهیم کارخانه ای دیگرنماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توسعه پایدار در قالب حفظ محیط زیست شکل می گیرد : محیط زیست عرصه زندگی انسان ها را در خود جای می دهد بر این اساس بدون آب در امر محیط زیست اهداف محقق نمی شود.


کارخانه ای با اشاره به ویژگی های بارز همدان در حوزه های زیست محیطی و تاریخی اظهار کرد: همدان در حوزه های مختلف در سطح کشور از برجستگی های برخوردار بوده و بی نظیر است.


وی با بیان این که همدان نخستین پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین است افزود: با توجه به اینکه همدان در زمینه صنعت پیشرفتی نداشته این موضوع بستر انتخاب پایلوت شهر سبز ایران را فراهم کرد.


در ادامه این جلسه رییس شورای اسلامی شهر همدان هم با اشاره به اهمیت موضوع شهر سبز پایدار گفت: همدان دارای هفت هزار سال سابقه زیست محیطی وسه هزار سال سابقه مدنیت است که به عنوان یکی از کهن ترین شهرهای کشور محسوب می شود.


رضا میرزایی افزود: همدان در دارای دستورالعمل های استاندارد شهرسازی است که رعایت ضوابط شهرسازی را در دستور کار خود دارد.


به گفته میرزایی همدان یکی از اولین شهرهایی است که سیستم فاضلاب به طور کامل در آن اجرا شده افزود: همدان دارای ظرفیت و بستر مناسبی برای تبدیل شدن به پایلوت شهر سبز پایدار است که اقدامات آن از سال گذشته آغاز شده بود.


وی همدان را جزو پنج شهر نخست کشور از نظر مدنیت و مباحث تاریخی، فرهنگی و توریستی است، افزود: همدان قبل از انقلاب اسلامی عنوان دارالمومنین را داشت و با سفر مقام معظم رهبری سفر به همدان طبق فرمایشات ایشان عنوان دارالمجاهدین را نیز گرفت.


گفتنی است در پایان جلسه تفاهم نامه به امضای معرفی شهر همدان به عنوان شهر سبز پایدار به امضای میرزایی رییس شورای اسلامی شهر ، رسولی شهردار همدان و مجابی معاون توسعه مدیریت حقوقی و امور مجلس رسید.


شایان ذکر است، همکاری در زمینه معرفی شهر همدان به عنوان شهر سبز پایدار کشور در قالب یک طرح پایلوت با پیروی از اصول توسعه پایدار و اشاعه نتایج حاصل از اجرای این طرح به سایر شهرهای کشور، همکاری در راستای ایجاد دبیرخانه شهر سبز پایدار در شهرداری همدان، همکاری در اجرای دوره ها و کارگاه های آموزشی تخصصی و کاربردی مشترک در تمام زمینه های مرتبط با طرح و گسترش همکاری علمی و پژوهشی در زمینه تعریف شاخه های شهر سبز پایدار و بررسی چگونگی اجرا و پیاده سازی آن برخی دیگر از مفاد این تفاهم نامه است.


پایان پیام/
 

 


 

کد خبر 393107

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha