به گزارش خبرگزاری شبستان، معصومه ابتکار دراین بازدید با اشاره به یکی از مهم ترین رسالت های پارک های علم و فن آوری، یعنی انجام پژوهش های کاربردی، گفت: آسیب شناسی دقیق حوزه پژوهش کشور و بررسی دلایل عدم کاربردی شدن پژوهش ها در ایران، همچنین بررسی علل نقش اندک این نوع فعالیت ها در رفع معضلات و چالش های کشور چه در حوزه های اقتصادی و اشتغال و چه در موضوعات حاکمیتی، گامی بزرگ برای اصلاح روند پژوهش در کشور است.
ابتکار افزود: حوزه محیط زیست نیز از آسیب های موجود در حوزه پژوهش بی تأثیر نمانده است و پزوهش های موجود در این حوزه نیز نتوانسته اند نقش اصلی خود در پیشگیری و رفع چالش های این حوزه را ایفا کنند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با یادآوری این نکته که اقتصاد سبز از اولویت های مهم برنامه ای دولت یازدهم است، اظهار داشت: اقتصاد، اشتغال و صنایع سبز از جمله حوزه هایی است که می توان در آن محور مشترکی برای فعالیت ها تعریف کرد.
معاون رئیس جمهور ضمن اشاره به تفاهم نامه منعقد شده میان سازمان حفاظت محیط زیست و معاونت علم و فن آوری ریاست جمهوری در آذرماه سال گذشته، ابراز امیدواری کرد: اراده و هدف مشترک دو معاونت ریاست جمهوری منتج به ایجاد فرآیند و سازو کاری دقیق برای رسیدن به اهداف شود.
وی پسماند، آلودگی هوا و ریزگردها را از جمله حوزه های محیط زیست دانست که می توان با حمایت معاونت علم و فنآوری، همچنین نقش پذیری پارک های علم و فنآوری و شرکت های دانش بنیان و انجام پژوهش های کاربردی و اجرایی بسیاری از چالش های آن را مرتفع کرد.
ابتکار استفاده از دانش و فنآوری های نوین را از جمله راه کارهای دستیابی به رونق اقتصادی و توسعه پایدار همراه با حفظ محیط زیست اعلام کرد و گفت: توسعه فنآوری های سبز به توسعه اشتغال، صنعت و اقتصاد سبز، همچنین جلوگیری از تخریب محیط زیست منجر خواهد شد.
عدم کاربردی بودن پژوهش ها، آفت بزرگ این حوزه در ایران
سورنا ستاری معاون علم و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان نیز در این دیدار با بیان اینکه هدف از برگزاری چنین جلساتی ارائه مدلی نوین و کاربردی در حوزه پژوهش است، گفت: یکی از بزرگترین آفت های این حوزه این است که با وجود صرف هزینه های کلان در حوزه پژوهش کشور طی سال های طولانی، هیچ نتیجه کاربردی به دست نیامده است و این نشان می دهد که توسعه پژوهش به شیوه سنتی و دولتی هیچ نتیجه عملی برای کشور نخواهد داشت.
ستاری بسط و توسعه برنامه ریزی شده پارک های علم و فنآوری با محوریت بسترسازی برای فعالیت بخش خصوصی در حوزه پژوهش های نوین و کاربردی را از مهم ترین اولویت های مجموعه تحت مدیریت خود دانست و اظهار داشت: با این شیوه علاوه بر فراهم کردن زمینه برای مشارکت فعال بخش خصوصی در این حوزه، می توان برای جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی جویای کار، اشتغال زایی انجام داد.
نقش مهم شرکت های دانش بنیان در تحول اقتصادی
وی با اشاره به نقش شرکت های دانش بنیان در افزایش درآمد و اشتغالزایی، گفت: شرکت های دانش بنیان در ایجاد تحول اقتصادی بسیار اثرگذار هستند.
دانشگاه ها برای تأمین اعتبارات خود، کارآفرین باشند
معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دانشگاه ها باید از حالت فعلی خارج و به عنوان یک کارآفرین ظاهر شوند، تصریح کرد: این نهادها باید سهم قابل توجهی از درآمدهای خود را از طریق فروش محصولات شرکت های دانش بنیان کسب کنند نه اینکه منتظر بودجه های دولتی و سایر باشند.
ستاری ادامه داد: از این پس هر دانشگاهی که به میزان قابل قبولی موفق به فروش محصولات شرکت های دانش بنیان شود معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری از محل صندوق نوآوری و شکوفایی پنج درصد بیشتر از آنچه که به فروش رسانده به آن پرداخت خواهد کرد.
وی با اشاره به امکانات صندوق نوآوری و شکوفایی، اظهار کرد: امسال هفت تا 10 هزار میلیارد ریال وام از محل این صندوق پرداخت می شود که ظرفیت خوبی را فراهم می آورد.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه دانشگاه و صنعت به صورت مستقیم نمی توانند با هم ارتباط برقرار کنند، افزود: در این میان به حلقه های واسطه ای همچون مراکز رشد، پارک های علم و فناوری، شرکت های دانش بنیان و... نیاز است تا بتوان نتیجه لازم را گرفت.
حمایت از ایده های نو و خلاق، رسالت پارک های علم و فن آوری
ستاری گفت: در حوزه محیط زیست هم برای به ثمر نشستن پژوهش ها و رفع چالش های موجود در این حوزه، باید نگاهی ویژه به پژوهش کاربردی و پارک های علم و فنآوری داشت و از توانایی های موجود در این حوزه ها بهره برد. زیرا رسالت پارک های علم و فنآوری حمایت از ایده های نو و خلاق است و این ایده ها بی شک می توانند کمک بزرگی برای حفظ محیط زیست کشور باشند.
وی با بیان اینکه مجموعه تحت مدیریت وی آماده هر گونه همکاری در این زمینه است، اظهار داشت: ایجاد صندوق نوآوری از سوی قانونگذاران به منظور تغییر پایه های اقتصاد کشور از اقتصاد نفتی به اقتصاد دانش بنیان صورت گرفت و در همین راستا می توان از این صندوق در حوزه هایی همچون اقتصاد و اشتغال سبز بهره برد.
بهره گیری از شیوه های نوین پژوهش برای رفع چالش های محیط زیست کشور
این مسئول افزود: بهترین شیوه برای رفع چالش های کنونی محیط زیست کشور، بهره گیری از روش های نوین پژوهشی و استفاده از توان دانش و فنآوری های جدید در این حوزه است.
ستاری با بیان اینکه 700 شرکت دانش بنیان در سراسر کشور فعالیت دارند، گفت: این پتانسیل بسیار خوبی برای کشور است و باید از آن در زمینه های مختلف بهره گرفت.
بنابراین گزارش، در ادامه این جلسه ابتکار و ستاری به بازدید از بخش های مختلف پارک فناوری پردیس معاونت علمی از جمله نمایشگاه دستاوردهای فناورانه شرکت های مستقر در پارک پرداختند.
بازدید از مرکز رشد و شرکت دانش بنیان نوسا از جمله دیگر بخش های حضور ابتکار در این پارک بود.
ابتکار گفت وگو با کارشناسان و مسئولان شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک فن آوری پردیس معاونت علمی با محوریت حفاظت از محیط زیست، رفع آلودگی های موجود در آب و هوا، بررسی مقابله با ریزگردها و ایجاد راهکارهایی برای ارتقای کیفیت محیط زیست با بهره گیری از فنآوری های نوین را نیز در برنامه خود قرار داده بود.
پایان پیام/
نظر شما