به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، محسن رضایی،دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، امروز(27 اردیبهشت) در جمع اساتید و دانشجویان دانشگاه مفید قم با اشاره به وقوع انقلاب اقتصادی و فرهنگی در کشور اظهار داشت: نام گذاری سال های اخیر با نام های اقتصادی بر اساس تصمیمی استراتژیک بوده است، لذا اقداماتی چون اصل 44 ، الگوی پیشرفت وعدالت وسایر طرح ها در راستای شکوفایی اقتصادی کشور بوده است.
وی ادامه داد: حادثه دیگر در این سال ها رویارویی سوم غرب با ایران بوده است. در این سالها غرب تمام تلاش خود را برای تحریم اقتصادی ایران انجام داد که نتیجه آن تصویب شش قطع نامه بود که پنج تا تشریفاتی بود و ششمین آن که در خرداد سال گذشته به تصویب رسید ،عملا تجارت ایران با خارج را مورد هدف قرار داد.
رضایی با اشاره به نام گذاری سال جاری با نام جهاد اقتصادی تصریح کرد: این حرکت جهاد گونه می تواند در جهت خنثی سازی تحریم های غرب و همچنین جهش و شتابی در راستای انقلاب اقتصادی و فرهنگی باشد.
وی با بیان اینکه عقب ماندگی های زیادی در تولید ملی و اشتغال داریم، اظهار داشت: محور اصلی جهاد اقتصادی باید بر محور تولید و اشتغال باشد. در مقایسه با کشور کره جنوبی ، چهل سال پیش درآمد سرانه ما حدود چهارصد دلار بیشتر از کره جنوبی بود اما امروز درآمد سرانه این کشور به سی هزار دلار و در کشور ما به یازده هزار دلار می رسد. جبران این میزان عقب ماندگی به تصمیمی جدی نیاز دارد.
رضایی افزود: در چهل سال اخیر رشد اقتصادی ایران پنج درصد بوده است که با صرف نظر کردن درآمدهای نفتی از آن، این رشد منفی می شود. برای بهبود رشد اقتصادی چندین کار باید انجام شود. در ابتدا باید رویکرد مصرفی تبدیل به رویکرد تولیدی شود.
وی پرداخت نقدی یارانه به مردم را مورد نقد قرار داد و ابراز داشت: در طرح هدفمندی یارانه ها، دولت هرآنچه که بوده به مردم داده است و در این میان چیزی برای بنگاه های تولیدی و دولت باقی نمانده است. دولت فقط خواسته تا با پرداخت نقدی به مردم آنان را راضی نگه دارد اما با این کار تولید ملی ما آسیب می بیند،بنابراین رویکرد مصرفی هم در دولتمردان و هم در جامعه باید عوض شود.
رضایی خاطرنشان کرد: شکل پرداخت یارانه به مردم می تواند اشکال مختلفی داشته باشد که پرداخت نقدی یکی از اشکال آن است ولی مسلما بهترین راه نیست اما باید بهترین شیوه و راهکارها برای مردم اتخاذ شود.
وی یکی دیگر از مشکلات اقتصاد کشور را فاقد روح بودن آن دانست و گفت: اصولا اقتصاد در ایران بدون روح است و صرفا کالبد فیزیکی است. محیط اقتصادی در ایران محیطی اخلاقی، انسانی و فرهنگی نیست. باید با یک حرکت جهاد گونه، مجد و عظمت ایران اسلامی را بدست آوریم و در این جهاد اقتصادی با عزم و اراده ملی و تغییر نگاه به اقتصاد ، به اقتصاد ایران روح و جان تازه ای بدهیم.
به اعتقاد این کارشناس اقتصادی یکی از لازمه های جهاد اقتصادی ، تغییر اخلاق انسانی در محیط کاری است. باید روابط انسانی خوبی بین کارگران و کارفرما و گروه های کاری وجود داشته باشد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه باید پالایش جدی در ارزش های فرهنگی استعماری انجام شود، اظهار داشت: همان گونه که امام راحل(ره) می فرمودند که دشمنان سعی دارند در جوامع اسلامی دین را به گونه ای عرضه کنند تا بتوانند منابع آنان را به راحتی غارت کنند، این نگرشی که نسبت به زهد و ثروت و تولید در کشور وجود دارد، مانع پیشرفت کشور است.
رضایی تصریح کرد: اگر کسی با وجود داشتن درآمد بالا، به ثروت بی اعتنا باشد و تحت تاثیر مادیات قرار نگیرد، دارای زهد واقعی است.این تفسیری که از زهد و ثروت و عدالت وجود دارد ، تفسیر واقعی نیست و حتی مراجع نیز این موارد را قبول ندارند.کار و تلاش در سیره انبیا و ائمه اطهار به خوبی مشاهده می شود و پرداختن به کار در دین اسلام ستوده شده است.
رضایی یکی دیگر از عوامل بهبود رشد اقتصادی در جامعه را تغییر نگرش نسبت به اقتصاد به عنوان ابزاری برای امرار معاش دانست و گفت: اقتصاد را به عنوان وسیله ای برای تامین معیشت خود در نظر نگیریم بلکه آن را پشتوانه ملی بدانیم. اگر اقتصاد پیشرفت نداشته باشد مواردی چون امنیت ونفوذ در بین الملل با مشکل مواجه می شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در جهاد اقتصادی باید مواردی چون رشد اقتصادی، درآمد خانوارها و نیروی شاغل مورد توجه قرار گیرد و در برنامه ریزی ها، افقی فراتر از وضعیت کنونی در نظر گرفته شود همچنین توجه به اشتغال در اولویت برنامه ها قرار گیرد.
پایان پیام/
نظر شما