خاطرات آزاده اصفهانی؛از پرتاب گوجه گندیده به اسرا تا شدیدترین شکنجه ها

خبرگزاری شبستان:‌ حاج محمود رحیمی از اسرای سرافراز اصفهانی که در خاطراتش با اشاره به شکنجه های نیروهای بعثی گفت: همه ما زندگیمان را مدیون امام(ره) و شهدا هستیم.

خبرگزاری شبستان-اصفهان:

حاج محمود رحیمی، آزاده دلاور که در "18 شهریور 1364"درسن 15 سالگی با حضور در عملیات قادر در شمال غرب کشور به نام "اشنویه" به اسارت نیروهای بعثی در آمد. به مناسبت "26 مرداد" سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی و با توجه به گذشت و ایثارگری های آزادگان سرافراز بر آن شدیم تا با حاج محمد رحیمی مصاحبه کنیم و خاطرات وی را بازگو نماییم.

حاج محمود رحیمی اظهار داشت: عملیات «قادر» در 24 تیر ماه 1364 نخستین عملیات مستقل ارتش پس از عملیات بدر بود و سرهنگ علی صیاد شیرازی، فرماندهی آن را بر عهده داشت و در این عملیات یگان‌هایی از سپاه و ارتش حضور داشتند.

 

وی گفت: این عملیات دو ماهه طی سه مرحله و با نام های قادر 1، 2 و 3 اجرا شد و هدف از انجام آن در غرب، تسلط بر شهر سیدکان استان اربیل عراق و آزادسازی بلندی‌های منطقه بود و رزمندگان ایرانی در ساعت 2 بامداد با رمز «یا صاحب الزمان (عج)» خطوط پدافندی دشمن را شکافته و از غرب شهر «اشنویه» ایران به سوی بلندی‌های «کلاشین» عراق پیشروی کردند.

رحیمی تصریح کرد: در هر یک از مراحل این عملیات هدف‌هایی تأمین شد، اما عواملی همچون پاتک‌های سنگین دشمن سبب شد تا سرانجام این عملیات با عدم موفقیت کامل روبرو شود.

این آزاده دلاور گفت: با توجه به اینکه در خاک عراق پیشروی کرده بودیم و نیروهای پشتیبانی به موقع به ما ملحق نشدند، در خاک عراق توسط نیروهای بعث به اسارت درآمدیم و ما را با هلی کوپتر به بغداد اعزام کردند و حدود یک ماه در بدترین شرایط زندان های بغداد به سر می بردیم به گونه ای که در مدت 15 روز تنها یک وعده غذایی به ما دادند.

 

وی گفت: در این مدت برای اسرا مصاحبه خبری با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی تدارک دیدند و ما را با ماشین به محل مصاحبه بردند که در بین راه مردم عراق، گوجه گندیده و تخم مرغ به ما پرتاب می کردند.

 

رحیمی افزود: به همه ما اعلام کردند که باید در مصاحبه ها بگویید در وضعیت مناسبی به سر می برید و رفتار نیروهای عراقی با شما بسیار خوب است، اما ما حقایق را گفتیم و اعلام کردیم که داوطلبانه و برای دفاع از کشور و نظام در جنگ شرکت کرده ایم.

 

وی با اشاره به اینکه همه ما زندگیمان را مدیون امام(ره) و شهدا هستیم، گفت:‌بعد از انجام مصاحبه،‌ نیروهای بعثی، اسرا را به شدت کتک زدند و در گرمای شدید با ماشین فاقد امکانات به سلول هایی منتقل کردند که معلوم نبود روز یا شب است.

 

این آزاده قهرمان گفت:‌ بعد از آن اسرا را به اردوگاه رومادیه کمپ 7 منتقل کردند اما اگرچه شرایط در اردوگاه بهتر از وضعیت سلول ها بود اما به دستور فرماندهی در این اردگاه ها،‌آهنگ و ترانه پخش می کردند و همین موضوع باعث ناراحتی اسرا شده بود برای مقابله با این وضعیت 5 روز اعتصاب کردیم و فرمانده اردوگاه برای برقراری نظم در اردوگاه با درخواست ما موافقت کرد.

 

رحیمی تصریح کرد:‌چون اعتصاب اسرا با عملیات گرفتن فاو همزمان شده بود، اسرا را به شدت کتک زدند و شکنجه دادند چون معتقد بودند ما با رزمندگان همفکری داشته ایم.
 

وی گفت:‌ اسرا را بعد از مدتی به اردوگاه رومادیه کمپ 2 انتقال دادند که رزمندگان عملیات های بدر، خندق و والفجر هم در انجا حضور داشتند.
 

وی که 10 هزار و 585 امین اسیر ایرانی بود،‌در ادامه خاطراتش گفت:‌متاسفانه وضعیت اردوگاه ها از نظر آب،‌نظافت و مسائل بهداشتی بسیار نامطلوب بود به طوری که اسرا به بیماری های گوناگون مبتلا می شدند و هر سه ما یک بار که نیروهای صلیب سرخ می آمدند تنها چند اسیر را برای مداوا می بردند.
 

رحیمی با بیان اینکه به دلیل عدم رسیدگی و درمان به موقع بسیاری از اسرا از شدت جراحات، جان خود را از دست می دادند، گفت: مجروحان را با نبود امکانات و با بدترین شرایط مداوا می کردند.
 

وی که به مسئول ذکر اردوگاه معروف بوده است،‌افزود:‌ به یاد دارم که یک روز که داشتم ذکر روز را برای اسرا توضیح می دادم به من گفتند سخنرانی می کنی و بعد به شدت مرا کتک زدند به گونه ای که فک و دندان هایم شکست و بیهوش شدم.
 

وی گفت:‌متاسفانه نیروهای بعثی از کشور ایران، جوانان و کودکانی را به اردوگاه آورده بودند و با بهره گیری از عدم اطلاع آنها از آرمان های امام(ره) و با دادن غذا و امکانات از آنها در راستای اهداف شوم خود استفاده می کردند به گونه ای که جیره نان ما قطع کرده بودند و به انها می دادند.


رحیمی در پایان شعری را که در اردوگاه اسرا در پاسخ به این کار نیروهای بعثی سروده بودند را قرائت کرد.

 

گفتنی است، حاج محمود رحیمی از سال 1370 در سپاه مشغول به خدمت بوده واز سال 78 در موسسه های سپاه مشغول خدمت به نظام و ارزش های آن بوده و از سال 1382 تا 1392 در شرکت پویش تکنولوژی فعالیت داشته است.

 

پایان پیام/

کد خبر 394097

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha