به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ حجت الاسلام والمسلمین محمد حسین مختاری رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی مجمع جهانی تقریب مذاهب پیرامون رسالات و تعهدات این مرکز گفت: پژوهشگاه مطالعات تقریبی مجمع جهانی تقریب مذاهب یک نهاد فرهنگی و پژوهشی است که شکلیری ان متناسب با فعالیت های علمی و فرهنگی در راستای پاسخ به نیاز های فکری جهان اسلام می باشد.
وی با بیان این که پژوهشگاه مطالعات تقریبی مجمع جهانی تقریب مذاهب از سال 1370 آغاز به کار کرده است افزود: قوام و پایداری این مرکز به پژوهش و فقه می باشد و وحدت اسلامی چنانچه بخواهد شکل بگیرد تنها در راستای پژوهش های علمی محقق خواهد شد.
حجت الاسلام مختاری در مورد ضرورت های این مرکز بیان کرد: چالش ها و بحران های فراروی دنیای امروز به ویژه جهان اسلام، ضرورت تصمیم گیری آگاهانه مبتنی بر مطالعات و تحقیقات هدف مند را اجتناب ناپذیر ساخته است و پژوهشگاه مطالعات تقریبی با درک ضرورت نهادینه سازی تحقیقات تقریبی بر آن است تا در دور جدید فعالیت علمی خود به ارائه آثار علمی معتبر در راستای تحقق اهداف خود اقدام نماید.
وی در خصوص اهداف اصلی این مجموعه اشاره کرد: مهمترین هدف این پژوهشگاه تعمیق وحدت و تفاهم میان پیروان مذاهب اسلامی از طریق برجسته سازی نقاط مشترک و اتکاء بر منابع آراء و عقاید مشترک شیعه و اهل سنت در علوم مختلف اسلامی می باشد که این موضوع با محوریت قرار دادن قرآن کریم و سنت و نیاز سنجی و تدوین روش های مشترک محقق خواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد: تبدیل اختلافات کهنه به مباحث علمی و تفاهمی و قرار دادن این اختلافات در چهارچوب های تفاهمی از دیگر اهداف مرکز می باشد که در نظر داریم با تبیین تطبیقی واقعیت های موجود مذاهب اسلامی و معرفی و عرضه آن، به بالا رفتن دانش و آگاهی رهبران دینی مذاهب و پیروان آنها بپردازیم.
وی در این خصوص ادامه داد: تقویت روحیه تعامل و گسترش آداب گفت و گوهای اسلامی و دستیابی به راه حل های علمی در روبرو شدن با چالش های مشترک جهان اسلام نیز جزء اهداف تعیین شده مرکز می باشد و سعی بر آن داریم با معرفی دست آوردهای علمی و تمدنی مسلمانان و ایجاد زمینه تبادل اندیشه میان متفکران اسلامی به دفاع عقلانی از آموزه های اسلامی و نشان دادن برتری های دین اسلام در مقابل سایر مکاتب بپردازیم.
رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی مجمع جهانی تقریب مذاهب در ادامه با بیان شرح وظایف پژوهشگاه تصریح کرد: شناسایی خلأها، نیازها، سئوالات و شبهات اساسی در رابطه با موضوع تقریب مذاهب و ارائه پاسخ های مناسب به آنها و انجام مطالعات بنیادین و اجرای طرح های پژوهشی در زمینه توانایی ها و قابلیت های دانش های اسلامی در پاسخ گویی به نیازها و انتظارات انسان و جهان معاصر از وظایف این مرکز می باشد.
وی گفت: برنامه ریزی مناسب جهت ارتقای سطح کیفی و کمی مطالعات و تحقیقات در زمینه تقریب مذاهب اسلامی و شناخت و بررسی ظرفیت های تمدن و فرهنگ اسلامی به منظور ارائه جایگاه مناسب تمدن اسلامی از دیگر وظایف کارشناسان ما در پژوهشگاه می باشد که در کنار آن نقد و بررسی تحقیقات و آثار منتشر شده در زمینه تقریب و وحدت اسلامی و آسیب شناسی آنها نیز حائز اهمیت می باشد.
وی با بیان اینکه تربیت و به کار گیری محققان توان مند حوزوی و دانشگاهی جهت فعالیت های پژوهشی نیز از دیگر وظایف پژوهشگاه می باشد افزود: پشتیبانی علمی کنفرانس وحدت اسلامی و استفاده از ظرفیت های این کنفرانس جهت نهادینه ساختن وحدت مذاهب و برگزاری کنفرانس ها و همایش های علمی با حضور پژوهشگران داخلی و خارجی نیز در راستای وظایف پژوهشگاه مطالعات تقریبی مجمع جهانی تقریب مذاهب می باشد.
پایان پیام/
نظر شما