توصیه علی نصیریان به جوانان؛ تقلید نکنید!/ خلاقیت در تئاتر متبلور شود

خبرگزاری شبستان: علی نصیریان گفت: باید به جوانان توصیه کنم که جا پای گذشتگان نگذارند، تقلید و یا حرکت‌های گذشته را تکرار کردن چیز مطلوبی نیست، جوانان انرژی و فکر دارند پس باید نوآورانه حرکت کنند.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره سراسری طنز سوره عصر روز گذشته 27 مردادماه با حضور «محسن مومنی شریف» رئیس حوزه هنری، علی نصیریان، رحمت امینی، ناصر فیض، سوسن پرور، فرهاد بشارتی و جمع کثیری از علاقه مندان و هنرمندان طنز پرداز کشور برگزار شد.

 

در طول مدت مراسم تنها برگزیدگان معرفی شدند و جایزه خود را از هنرمندان و مسئولان دریافت کردند و تنها علی نصیریان، ناصر فیض و شهرام شکیبا سخنانی ایراد کردند.

 

توصیه نصیریان به جوانان؛ جا پای گذشتگان نگذارید!

«علی نصیریان» بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون که به عنوان داور در این جشنواره حاضر است و در این مراسم نیز حضور داشت، وقتی برای اهدای جوایز نفرات اول جشنواره به روی سن آمد، طی سخنانی بیان کرد: برگزاری این جشنواره اتفاق خوبی است، چراکه جامعه ما نیاز به کمدی دارد. اما منظور این نیست که ما به هر ترتیب و وسیله‌ای مخاطبان را بخندانیم، چون هدف کمدی خنداندن مردم نیست. کمدی هم همانند تئاتر چارچوبی دارد، کمدی تنها نقاط ضعف انسانی را خنده‌آور منعکس می‌کند اما در نهایت ساختار و شخصیت‌پردازی و چالش دارد.

 

وی خطاب به جوانانی که کار کمدی را آغاز کرده و وارد این عرصه شده اند، گفت: باید به جوانان توصیه کنم که جا پای گذشتگان نگذارند، تقلید و یا حرکت‌های گذشته را تکرار کردن چیز مطلوبی نیست، جوانان انرژی و فکر دارند پس باید نوآورانه حرکت کنند. فکر می‌کنم تجربه را بازگو کردن خوب نیست چون آن تجربیات برای نسل خودم مناسب است و به درد جوان امروز نمی خورد او باید خودش تجربه کند.

 

خلاقیت در تئاتر متبلور شود

نصیریان خاطرنشان کرد: در بین آثار تئاتری که در طول جشنواره دیدم، تنها یک اثر خلاقانه بود، اما نکته اینجاست که خلاقیت باید متبلور شود، نگاه‌ها و برداشت‌ها تازه است و این اتفاق در تئاتر در حال رخ دادن است. جوانان امروز خیلی خوب کار می‌کنند مردم نیز از کار خوب استقبال می‌کنند از این رو آثار خوب دارای مخاطب است.

 

جشنواره طنز سوره به جریان هنری طنز مبدل شود

وی همچنین خطاب به مسئولان و مدیر حوزه هنری گفت: استدعا دارم کاری را که شروع کرده‌اید مبدل به جریان هنری کنید تا تنها محدود به جشنواره طنز نشوند، تئاتر کمدی را مبدل به جریان کنند، در طول سال کارگاه‌ها و کلاس های نمایشنامه نویسی و بازیگری را برگزار و کارگردانی را آموزش دهند. تا کوران ایجاد نکنیم حرکتی در هیچ زمینه هنری ایجاد نمی‌شود.

 

تعریف شکیبا از دکور مراسم/ اجرای طنزوار علیرضا خمسه

«شهرام شکیبا» از طنرپردازان کشورمان نیز در این مراسم گفت: مهد شوخی و شوخ‌طبعی مکتوب خطه قزوین است، عبید زاکانی اهل این شهر است و او را پدر طنز می‌دانیم، مرحوم دهخدا، بهاءآ‌لدین خرمشاهی هم از این خطه هستند،‌ اما امیدواریم در همه کشور این اتفاق بیفتد که طنز پردازان کشور را همه بشناسند.

 

وی در ادامه با تعریف و تمجید از دکور خاص این مراسم، بیان کرد: از اولین جشنواره‌های طنز حوزه هنری تا به امروز حضور داشتم، اما دکور این جشنواره یکی از بهترین و برترین دکورهاست که نشان می‌دهد دکوراتور به تعریف خوبی از طنز رسیده است.

 

به گزارش شبستان، اجرای این مراسم به عهده علیرضا خمسه بود که وی بارها از کیومرث صابری یاد کرد، در اجرای خود نیز سعی می کرد نکات طنز را مطرح کند تا جمع حاکم بر سالن خسته نشوند.

 

بر این اساس، در این دوره از جشنواره و بر اساس آراء هیات داوران، نفرات برتر به شرح زیر معرفی شدند:

* نفرات اول تمام بخش‌ها

بخش مقاله: سید محمد رضا طبسی از سمنان

بخش عکس: علیرضا رنجبر زیدانلو از خراسان رضوی

بخش نثر: اکبر نیتی از زنجان

بخش شعر: در این بخش و در گروه تک اثر به ترتیب اولویت 7 شعر شایسته تقدیر شناخته شدند و جوایز مقام اول تا سوم میان آنها تقسیم شد و در بخش مجموعه اثر نیز هیچ یکی از آثار برگزیده شناخته نشد. سید امیر سادات موسوی از همدان، سعید طلائی از همدان، عباس احمدی از قم، محمد نظری ندوشن از یزد، راشد انصاری از هرمزگان، و سید محمد جواد میر صفی از قم نفرات برگزیده این بخش هستند.

بخش نمایش: کاوه مهدوی از تهران

بخش فیلم کوتاه: رتبه برتر نداشت

 

* نفرات دوم کلیه بخش‌ها

بخش مقاله: زهرا دری از اصفهان

بخش عکس: محمد صادق رضایی از ایلام

بخش نثر: محمد کوه خضری از قم

بخش داستان کوتاه: رضا احسان پور از اصفهان

بخش نمایش: احسان جانمی از اصفهان

بخش فیلم کوتاه: مهدی تنگستانی از بوشهر

 

* نفرات سوم کلیه بخش‌ها

بخش مقاله: نجمه زارع از یزد

بخش عکس: یوسف اکبری از آذربایجان شرقی

بخش نثر: حامد اسحاقی از یزد

بخش داستان کوتاه: ابراهیم اردلان از تهران

بخش نمایش: سید حسین ساداتی از مازندران

بخش فیلم کوتاه: کوروش عطایی و آزاده موسوی از تهران

 

* نفرات تقدیر شده در بخش ویژه( الگوی خانواده اسلامی و ایران1404)

بخش نثر: سنا شایان از تهران

داستان کوتاه(مجموعه اثر): ارژنگ حاتمی از خراسان رضوی

بخش شعر: مجتبی احمدی از کرمان

 

بر اساس این گزارش، در این مراسم مستندهای جشنواره پخش شد، برترین مستندی که با استقبال حاضران مواجه شده «شکلات» نام داشت که این اثر مورد تقدیر هم قرار گرفت. مستندی پیرامون گفت‌وگو با امید مهدی‌نژاد و ناصر فیض پخش شد که در آن از این دو طناز خواتسه می‌شد تعریفی از طنز ارائه کنند که مجری با پاسخ‌های شوخ طبعانه مواجه می‌شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 394733

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha