به گزارش خبرنگار شبستان، سردار فتح الله زمانیان، رییس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز امروز در نشست خبری با بیان اینکه بحث قاچاق یک پدیده سوء اجتماعی و معضل اجتماعی است، گفت: این موضوع به عنوان یک مشکل در جامعه ما مطرح است و ما به دنبال راهکارهایی برای مقابله با آن هستیم و دولت هم اقداماتی در این راستا انجام داده است و مهمتر از هر چیزی نگرانی مقام معظم رهبری در حوزه قاچاق می باشد.
وی با بیان اینکه همه دستگاه ها ملزم به انجام تکالیف خود در راستای مبازه با قاچاق کالا و ارز هستند، اظهار کرد: نیروی انتظامی در بخش مقابله ای این موضوع قرار دارد و بسیاری از دستگاه ها و ارگان ها نیز در این زمینه بسیار دقیق عمل می کنند .
سردار زمانیان با بیان اینکه قاچاق یک معضل اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی است، افزود: متاسفانه مشکل ما این است که قاچاق را به عنوان یک مشکل اقتصادی قلمداد می کنیم در حالی که این معضل تاثیرات سویی در زمینه های اجتماعی و فرهنگی نیز به دنبال دارد و بسیاری از جرایم و بزهکاری های اجتماعی نیز مربوط به حوزه قاچاق است.
رییس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه نیروی انتظامی در حوزه مقابله ای اقدامات زیادی برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز انجام داده است، تصریح کرد: نیروی انتظامی با توجه به شرایطی که در حوزه قاچاق و جامعه حاکم است ،اهداف مهمی را ترسیم کرده است که یکی از اولویت های ما اقلام ممنوعه فرهنگی در کنار کالاهای خارجی است.
وی شناسایی باندها و کشف کالاهای قاچاق را از جمله برنامه های مهم نیروی انتظامی در سال جاری عنوان کرد و افزود: ما اعتقاد داریم رسیدن به نتیجه مطلوب نیازمند ریشه یابی و بررسی این حوزه است.
تبعات قاچاق کالا و ارز را علاوه بر ضربه به اقتصاد کشور موجب بروز آسیبهای اجتماعی و فرهنگی دانست و خاطرنشان کرد: قاچاق کالا اقتصاد جامعه را سست کرده و باعث ایجاد بیکاری در جامعه میشود، بنابراین در سالجاری ناجا مبارزه جدی با قاچاق کالا را در اولویت کاری خود دارد.
سردار زمانیان در ادامه خاطرنشان کرد: ما در سال جاری به دنبال بررسی پرونده هایی هستیم که ارزش ریالی آنها بالای پنج میلیارد ریال است.
راه اندازی سامانه پیامک کنترل ترانزیت و حمل کالا
وی از راه اندازی سامانه پیامک کنترل ترانزیت و حمل کالا خبر داد و گفت:این سامانه 20 روزی است راهاندازی شده و در رفع مشکل اصلی ما که جعل اسناد و استفاده چند باره از اسناد بود، کمک بسیار خوبی به ما میکند.همچنین در این سامانه کنترل ترانزیت هم وجود دارد و بخشی از موانع و مشکلاتی که در شکلگیری قاچاق در حوزه حمل و نقل داریم با این سامانه حمل میشود.
وی با اشاره به کنترل مجرمان سابقه دار به عنوان برنامه دیگر نیروی انتظامی در راستای مقابله با قاچاق کالا و ارز گفت: ما رفتارها و اعمال مجرمان سابقه دار را تحت کنترل و پیگیری خود قرار می دهیم تا مجددا به چرخه جرم بازنگردند.
وی با بیان اینکه ما 4 مرحله دوره آموزش منطقه ای برگزار کردیم، افزود: بیشتر این آموزش ها در سطح استان های غربی، جنوبی، شمالی و شمال شرقی برگزار می شود.
وی افزود: هدایت و نظارت ستادی پرونده های کلان در سطح کشور نیز از دیگر برنامه های ما می باشد.
رییس پلیس قاچاق کالا و ارز ناجا با اشاره به اقدامات چهارماهه گذشته اظهار کرد: پیگیری اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز از جمله برنامه های مهم ما در چهارماهه سال جاری بوده است که مکاتباتی را در این زمینه با مجلس شورای اسلامی و ستاد مبارزه با مواد مخدر داشتیم . لایحه آن را در آینده ای نزدیک به مجلس ارایه خواهیم داد و پیگیری های آن هم در حال اجرایی است.
وی اظهار کرد: از ابتدای سال ما طرح کنترل مجرمان حرفه ای را اجرایی کردیم و مابقی نیز تا پایان سال انجام می شود.
ارزش ریالی کالاهای کشف شده در چهارماهه گذشته بالغ بر 559 میلیارد تومان
وی با بیان اینکه ارزش ریالی کالاهای کشف شده در چهارماهه گذشته بالغ بر 559 میلیارد تومان بود، تصریح کرد: بر اساس آمار جمع آوری شده ارزش ریالی کالاهای مکشوفه 68 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه 95 فقره پرونده بالای پنج میلیارد ریال در چهار ماهه گذشته تشکیل شده است، افزود: 29 هزار و 600 پرونده در مراکز مختلف انتظامی تشکیل و 32 هزار نفر نیز در این زمینه دستگیر شده اند.
رشد 20 درصدی کشفیات سوخت نسبت به سال گذشته
وی از رشد 20 درصدی کشفیات سوخت نسبت به سال گذشته خبر داد و افزود: در سال جاری بالغ بر 70 میلیون قلم انواع دارو کشف شده است که 30 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیروی انتظامی توسعه وارتقای سطح آموزش، همکاری و تعامل بین استانها و توسعه روابط گیری با سایر دستگاهها را از دیگر اهداف این مجموعه برشمرد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه مقابله با قاچاق 14 مرحله طرحهای مختلف داریم که تا پایان سال اجرا خواهد شد گفت: بیشتر این طرحها شامل کالاهای ممنوعه که جایگاه خاصی دارند ، قاچاق فرآوردههای نفتی و مواد محترقه است و البته به واسطه نوع و جغرافیای جرم برنامه های منطقهای نیز در دستور کار داریم.
وی در ادامه تصریح کرد: داروهای کشف شده معمولا داروهای لاغری، رژیمی، محرک های جنسی، سقط جنین و مواد مخدر و توهم زا بوده است.
کشف134 میلیون نخ سیگار از ابتدای سال
وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون 134 میلیون نخ سیگار کشف شده است، خاطرنشان کرد: این میزان نسبت به سال گذشته 16 درصد افزایش داشته است و 996 نفر نیز در این زمینه دستگیری داشتیم.
وی با بیان اینکه در صورت عدم همکاری دستگاه ها و سازمان های دیگر در مبارزه با قاچاق کالا و ارز موفقیت چندانی حاصل نخواهد شد، تصریح کرد: موضوع قاچاق کالا نیازمند این است که ما به دنبال کشف ریشه ها و ارایه راهکار برای آن باشیم که رسانه ها در این زمینه نقش مهمی را ایفا می کنند.
وی با بیان اینکه تا قبل از قانون جدید قاچاق به عنوان یک تخلف اقتصادی محسوب می شد تا جرم، اظهار کرد: ولی در قانون جدید مجازات به نوعی برای قاچاقچیان لحاظ شده است که هم حبس و جریمه و هم شلاق برای آنها در نظر گرفته می شود به همین خاطر هر یقه سفیدی که پشت قاچاق وجود داشته باشد دیگر نمی تواند از دست قانون فرار کند و به مجازات اعمال خود خواهند رسید.
وی ادامه داد: برابر قانون با توجه به نوع میزان قاچاق ،برای قاچاقچیان مجازات در نظر گرفته می شود.
کشف 30 میلیون لیتر قاچاق سوخت در 4 ماهه گذشته
وی از کشف 30 میلیون لیتر قاچاق سوخت در 4 ماهه گذشته خبر داد و تصریح کرد: در این زمینه 3917 نفر دستگیر شده اند.
وی تصریح کرد: بر اساس آمار شرکت دخانیات 62 میلیارد دلار نخ سیگار در کشور به مصرف می رسد که از این میزان حدود 42 میلیارد دلار تولید داخل است.
وی با بیان اینکه 14 میلیارد دلار سیگار قاچاق می شود، خاطرنشان کرد: هفته گذشته 17 هزار کارتن نخ سیگار منهدم شد.
سردار زمانیان همچنین از کشف 125 دستگاه خودرو در 4 ماهه سال گذشته خبر داد و افزود: این خودروها به صورت رسمی وارد کشور شده بودند.
پایان پیام/
نظر شما