به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، دکتر جواد اسماعیل پور، مجری طرح پیشخوان مددکاری متکدیان شهر رشت امروز(28 مرداد) در نشست با اصحاب رسانه استان در سامانکده رشت گفت: طرح پیشخوان مددکاری متکدیان شهر رشت اسفند سال گذشته مورد تصویب شهرداری رشت قرار گرفته و 14 تیر امسال به موسسه آرامش دوگیتی واگذار شد.
وی با بیان اینکه اساس این طرح جمعآوری، ساماندهی و مددکاری متکدیان است، افزود: تکدیگری در قانون مجازات اسلامی اگر به عنوان حرفهایی برای کسب درآمد باشد جرم محسوب میشود و مردم باید بین فقیر، گدا و متکدی تمیز قائل شوند.
مشاور کارگروه شهر بدون متکدی شهرداری رشت ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران برای دستگیری از فقرا و نیازمندان ساز و کارهایی قانونی دارد و دو سازمان حمایتی کمیته امداد و سازمان بهزیستی متولی رسیدگی به امور نیازمندان واقعی هستند.
وی با بیان اینکه در اجرای این طرح که 6سال پیش مطرح شده بود، فقرای واقعی به سازمانهای حمایتی معرفی میشوند تصریح کرد: تکدیگری در شهر رشت در مرحله آلارم است و هنوز جرمی از این تکدی گری اتفاق نیفتاده ولی زمینهایی برای ایجاد ناهنجاری و بحران اجتماعی است.
اسماعیل پور با اشاره به پدیده نوظهوری از شکل تکدی گری در گیلان افزود: در گذشته متکدیان بومی و نیازمند تامین معاش بودند اما امروزه با متکدیانی تغییریافته مانند کوکان متکدی، معتادان متکدی، سالمندان متکدی، زنان متکدی مواجه هستیم.
وی با اشاره به فعالیت کمیته ساماندهی متکدیان زیر نظر معاونت سیاسی و امنیتی استانداری تصریح کرد: آئین نامه متکدیان مبتنی بر تعریف تکدی گری در گذشته بوده و لازم است آئین نامه مذکور با تغییراتی همراه باشد.
مجری طرح پیشخوان مددکاری متکدیان شهر رشت با تاکید بر اینکه نگاه به تکدی گری باید مبتنی بر واقعیات باشد ابراز کرد: در اجرای این طرح نگاه ما مبتنی بر مددکاری اجتماعی بوده تا بتوانیم مطالبات را از سازمانها پیگیری کرده و این افراد را ساماندهی کنیم.
وی جمعآوری متکدیان را فاز اول طرح مذکور اعلام کرد و گفت: این طرح به صورت پایلوت به مدت سه ماه در رشت اجرا میشود تا پس از شناسایی نقاط قوت و ضعف بتوان ان را به طورکامل و جامع اجرا کرد.
اسماعیل پور با بیان اینکه 150 متکدی در شهر رشت شناسایی شده است اضافه کرد: با گذشت یک ماه و نیم از اجرای طرح تاکنون 60 متکدی جمعآوری شده و به سازمانهای مربوطه جهت حمایت ارجاع داده شده است.
وی کودکان کار مانند آدامس فروش، گل فروش، ادعیه فروش را به نوعی متکدی دانست و افزود: حجم بیشتر متکدیان رشت این کودکان هستند که در اکثریت چهارراهها و بلوارها به این امر مشغول هستند و معتادان متکدی جمعیت دوم متکدیان گیلان هستند.
مشاور کارگروه شهر بدون متکدی شهرداری رشت اضافه کرد: اکثریت معتادان کارتن خواب بوده و برای تامین مواد خود با روشهای حرفهایی به سرقت وتکدی گری روی آوردهاند که در پشت گدایی آنها بیماری اعتیاد وجود دارد و پس از جمعآوری به سازمان بهزیستی فرستاده میشوند.
وی زنان متکدی در دو گروه زنان بزهکار و زنان خیابانی را شکل دیگری از تکدی گری اعلام کرد و گفت:سالمندان به ویژه زنان سالمند نیز جزو متکدیان این شهر هستند که به شکلی ساماندهی شده در سطح شهر مشغول فعالیت هستند.
پایان پیام/
نظر شما