به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد، محمد دلیجانی رییس انجمن پزشکان عمومی استان یزد شب گذشته (1 شهریور) در جمع اصحاب رسانه استان ضمن گرامیداشت روز پزشک گفت: لازمه توسعه پایدار هر کشوری توسعه نیروی انسانی آن کشور است .
وی با بیان اینکه توسعه یافتگی نیروی انسانی نیازمند انسان هایی با بدن سالم و پویا است افزود: تامین کننده سلامت انسا نها نظام سلامت کشور است که رکن اصلی سلامت در هر کشور را پزشکان تشکیل می دهند.
وی افزود: در کشورهای توسعه یافته جهان پزشکان عمومی در خط اول سلامت مردم قرار دارند و نقش آنان در سلامت جامعه واضح و آشکار است.
دلیجانی با بیان اینکه در حال حاضر حدود یک هزار پزشک عمومی در استان فعالیت دارند اظهار داشت: در حال حاضر تمام اورژانس های عمومی استان توسط پزشکان عمومی هدایت و اداره می شود.
وی افزود: در زمینه کاهش آسیب های اجتماعی و درمان اعتیاد بیش از 150 مرکز توسط پزشک های عمومی استان نظارت می شود.
دلیجانی بر لزوم استفاده بیشتر مردم از پزشکان عمومی تاکید کرد و گفت: پزشکان عمومی اولین حلقه ارتباطی بین مردم و حوزه سلامت هستند.
وی با بیان اینکه تمام مسائل سلامت در حوزه رسانه ملی توسط پزشکان متخصص بیان می شود و اظهار داشت: این موضوع در حالیست که پزشکان عمومی می توانند نقش بسیاری خوبی را در این زمینه ایفا کنند.
رییس انجمن پزشکان عمومی استان یزد در تبیین اهداف این انجمن گفت: نخستین هدف این انجمن افزایش علم پزشکان عمومی و به روز رسانی علوم آنان در تمام حوزه ها می باشد.
وی کاهش آسیب های اجتماعی و در راس آن آسیب های ناشی از مواد مخدر به عنوان معظل روز جامعه را از دیگر اهداف انجمن پزشکان عمومی استان دانست.
دلیجانی افزود: در حدود سه تا چهار میلیون مورد نفر مراجعه در طول سال به پزشکان عمومی استان صورت می گیرد.
محمد حسین رحیمی نسب عضو انجمن پزشکان عمومی استان یزد و مدیر کل پیشین بهزیستی استان نیزدر این نشست با بیان اینکه تلاش می کنیم تا نقش اساسی پزشک در مسائل اجتماعی حفظ شود افزود: باید رابطه پزشک و بیمار از رابطه نسخه و دارو خارج شود و رابطه پزشکان با بیماران اجتماع محور شود.
وی با اشاره به بحث اعتیاد به عنوان بزرگترین مشکل پیشروی کشور و مردم اظهار داشت: بنا به آمار رسمی حدود یک میلیون و 650 هزار معتاد در کشور وجود دارد که همین آمار رسمی حدود 10 میلیون نفر را به صورت مستقیم و غیر مستقیم در گیر کرده است.
رحیمی نسب افزود: در 30 سال گذشته حدود چهار هزار شهید و 12 هزار جانباز برای مبارزه با این پدیده شوم اجتماعی تقدیم کرده ایم.
وی با بیان اینکه سن اعتیاد در کشور به 15 سال کاهش یافته است اظهار داشت: معظل دیگر رشد اعتیاد در بین زنان است به گونه ای که 10 درصد معتادان کشور را بانوان تشکیل می دهند.
رحیمی نسب اظهار داشت: 60 درصد آسیب های اجتماعی کشور نظیر طلاق، سرقت، دختران فراری و ... ریشه در اعتیاد دارد.
وی با بیان اینکه بار درمان اعتیاد بر دوش پزشکان عمومی است افزود: در حال حاضر 110 مطب ترک اعتیاد در استان وجود دارد.
عضو انجمن پزشکان عمومی استان یزد افزود:پزشک عمومی اجتماع محور به بیماران نگاه می گند و مراجعه اولیه بیماران به پزشکان عمومی می تواند بسیار راهگشا باشد.
پایان پیام/
نظر شما