به گزارش خبرگزاري شبستان از قم، 31 اداره و نهاد با تشكيل ستادي اقدام به شوراي هماهنگي بزرگداشت دهه كرامت كردهاند كه با برپايي جلسات مختلف ميكوشند تا جشنهاي دهه كرامت به صورت گسترده و با مشاركت گسترده مردم برگزار شود.
اين شورا طي روزهاي چهارشنبه و پنجشنبه (5 و 6 شهريور) با حضور در قم با علما و مراجع عظام تقليد اين شهر ديدار و گفتگو كردند.
آيتالله حسينيبوشهري مدير حوزههاي علميه سراسر كشور در اين ديدارها گفت: حجتالاسلام سليماني در اين مسير ايستادگي كردند و با عزم و اراده جدي پاي كار ايستادهاند و سال به سال كارهاي آنها با رونق بيشتري همراه بوده است، قدرداني ميكنم.
وي گفت: اينكه پيامبر(ص) روي قرآن و عترت تاكيد دارند به دليل اين است كه نقشه راه به ما ارائه دهند و بايد افرادي باشند كه اين نقشه راه را بپزيرند.
مدير حوزههاي علميه سراسر كشور گفت: دنياي امروز تمام ايستهايي كه ميتوانسته عبور كند، عبور كرده و ائدولوژيهاي امروزي نتوانستند به ايدههاي بشر پاسخ دهند و به اين نتايج رسيدهاند كه وعدههايي كه پيامبر(ص) و اهل بيت(ع) ارائه كردند صحيح است.
آيتالله حسينيبوشهري تصريح كرد: اين كار شما و جلسه امروز ما يك جلسه عبادي است و هر كاري كه در راستاي خداوند برداريم، قطعا نتيجه خواهد داد.
وي بيان داشت: امروز كه مشاهده ميكنيم هجمهها اينگونه است و شيعيان را قتل و عام ميكنند به دليل درماندگي آنهاست و نميدانند كه افكار شيعيان را نميتوان با قتل عام از بين ببرند.
مدير حوزههاي علميه سراسر كشور تصريح كرد: مگر در زمان پادشان ستمگر قديم شيعيان را قتل عام نكردند، چه اقدامي صورت گرفت؟ جز اينكه كلام شيعه قويتر شد.
آيتالله حسينيبوشهري با اشاره به فعاليت حكومت جمهوري اسلامي در ايران گفت: بايد از فرصت طلايي كه داريم استفاده كنيم و همواره بكوشيم تا مباحث مربوط به اهل بيت(ع) را تبيين كنيم.
وي با اشاره به روايتي گفت: امام صادق(ع) شيعه را به سه گروه تقسيم ميكنند، كساني هستند كه خودشان را آراسته ميكنند در پرتو وجود ما و اعتبارشان را از ما كسب ميكنند، گروه دوم كساني هستند كه رزق و روزي آنها از ما هست ولي گروه سوم كساني هستند از ما هستند و پايان راه آنها نيز به ما ختم ميشود.
آيتالله حسينيبوشهري عنوان داشت: دو نوع كار در اقدامات شما است، يك نوع كار كارهاي ظاهري است كه لازم هم هست اما آنچه مهم است اين بوده كه كار تاثيرگذار و پر جاذبه داشته باشيد.
مدير حوزههاي علميه سراسر كشور عنوان داشت: بايد الگوهاي درست به جامعه معرفي كنيم و دهه كرامت بسيار فرصت مناسبي است كه اين الگوها را ترويج دهيم.
وي با اشاره به برخي مهدكودكها گفت: متاسفانه برخي مهدهاي ما فضاي رقص دارند و چه چيزي به كودك ما ياد ميدهند؟ بايد از اين فرصت دهه كرامت استفاده كرده و مهدهاي اسلامي راهاندازي كنيم.
آيتالله حسينيبوشهري گفت: بايد از سوي ديگر با آموزش و پرورش وارد مذاكره شده تا در كتابهاي درسي فرهنگ اهل بيت(ع) ترويج شود.
مدير حوزههاي علميه سراسر كشور با اشاره به سبك زندگي اسلامي گفت: اين موضوع امروز سخن روز ماست و هر چه در اين زمينه سرمايه گذاري كنيم، ارزشمند است و بايد روز به روز در اين زمينه تلاش جدي صورت گيرد.
وي با اشاره به برگزاري نمايشگاهها گفت: اگر قرار است در اين دهه نمايشگاه برگزار شود، بايد به گونهاي باشد كه بتواند جاذبه ايجاد كرده و فرهنگ اهل بيت(ع) را ترويج دهد.
*جشنهاي دهه كرامت مردمي برگزار شود
حجتالاسلام و المسلمين صالحيمنش استاندار قم نيز در ديدار با اعضاي شوراي هماهنگي بزرگداشت دهه كرامت گفت: دهه كرامت همانند دهه محرم است و ارزش بسياري دارد و از سوي ديگر برخلاف افرادي كه فكر ميكنند ماه محرم جايگاهي ندارد اما امام راحل فرمودند كه محرم و صفر است كه انقلاب را حفظ كرده است.
وي گفت: نشاط و شور در برنامههاي دهه كرامت وجود دارد كه اين بسيار ارزشمند است و بايد قدر بدانيم و همواره در برگزاري اين مراسمها تلاش كنيم.
استاندار قم ابراز داشت: سه مضجع بزرگ در ايران مدفون هستند از جمله امام رضا(ع)، حضرت فاطمه معصومه(س) كه ترويج تشيع از بركت وجود اين بانو است و همچنين حضور حضرت احمدابن موسي(ع) كه اثرات بسياري براي ترويج معارف دارند.
حجتالاسلام و المسلمين صالحيمنش تاكيد كرد: برنامههايي كه اجرا ميكنيد واقعا قابل تقدير است و قدرداني ميكنم اما نكته مهم اين است كه برنامههاي دهه كرامت به گونهاي كه شور آفرين باشد كه آرام آرام مابقي كشورها را هم بگيرد.
وي بيان داشت: در محرم و صفر در كشورهاي مختلف شاهد برگزاري برنامههاي بسياري هستيم و بايد جشنهاي دهه كرامت نيز به همين منوال در ديگر كشورها برگزار شود.
استاندار قم تصريح كرد: بايد شورآفريني ايجاد شود و برنامهها جنبههاي آموزشي و تربيتي بالايي داشته باشد و از تاثيرگذاري واقعي غافل نشويم.
حجتالاسلام و المسلمين صالحيمنش با تاكيد بر مردمي كردن جشنها گفت: نبايد به فكر جشنهاي دولتي باشيم بلكه بايد كار به دست مردم باشد و اين امر بسيار مهم اساسي است كه بايد بكوشيم تا همواره مردمي بودن جشنها ترويج شود.
وي گفت: رسانهها بايد در ترويج اين موضوع بكوشند و اطلاع رساني در كارها داشته باشند كه اثرات بسياري نيز خواهد داشت.
*ماجراي عروس كشان حضرت زهرا(س)
آيتالله سعيدي توليت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) نيز گفت: اين مجموعه يك نعمت است كه با روحيه و ايمان و تقوا در حال تلاش هستيد و بايد قدر خود را بدانيد.
وي گفت: همه نهادهاي موثر در كشور در اين شورا حضور دارند كه نشان دهنده يك همدلي و همسويي است كه بسيار ارزشمند بوده و بايد در ترويج معارف الهي بكوشيد.
توليت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) عنوان داشت: كساني كه از ولايت جدا هستند از نعمت بي بهره هستند و در اعياد ما و مراسم عزاي ما همه با هر سليقهاي وارد شده و مراسم برگزار ميكنند كه بسيار ارزشمند است.
آيتالله سعيدي تصريح كرد: بايد تلاش كنيم تا اين جشنها در ديگر اديان هم ترويج شود و آنها استقبال گستردهاي از اين امر ميكنند.
وي ادامه داد: اگر در جشنهاي ما كه در اسلام وارد شده است، مطالعهاي صورت گيرد، تمام حركتهايي كه اهل بيت(ع) به عنوان عيد و جشن تبليغ ميكردند، تجميع كنيد و مشاهده خواهيد كرد كه چه سرفصلهايي به وجود خواهد آمد.
توليت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) به ماجراي عروس كشان حضرت زهرا(س) اشاره كرد و گفت: از خانه پيامبر(ص) تا خانه حضرت علي(ع) افرادي بودند كه شعر ميخوانند و زنهايي آمدند و به پيامبر(ص) فرمودند كه ما رسمي داريم كه پدر عروس بر سر مردم چيزي ميپاشند كه پيامبر(ص) اين موضوع را قبول كردند و سنجد پاشيدند.
آيتالله سعيدي تاكيد كرد: اين مسائل بايد كشف شود و در جريان قرار گيريم تا بتوانيم به جشنهاي اسلامي هم بپردازيم.
*وجود بارگاه امام رضا(ع) و حرم حضرت معصومه (س) از نعمتهای خداوند به ملت ایران است
آیتالله موسویاردبیلی از مراجع عظام تقليد نيز در دیدار با اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت با تقدیر از فعالیتهای صورت گرفته گفت:ر این خصوص شاهدیم که اقدامات ارزشمندی انجام شده است.
وی با بیان اینکه کسانی که در مسیر معرفی اهل بیت (ع) گام بردارند در بارگاه الهی ماجور هستند تصریح کرد: باید درباره ابعاد شخصیتی و زندگی امام رضا(ع) به تالیف کتب و مقالات پرداخته شود .
آیت الله موسوی اردبیلی با تصریح بر ترویج سیره امام رضا(ع) ترویج و تقویت فرهنگ اهلبیت(ع) را بسیار ضروری و لازم است و هر قدر تلاش شود باز هم کم است.
وی با اشاره به ضرورت بزرگداشت دهه کرامت و معرفی شخصیت حضرت معصومه (س) گفت:وجود بارگاه امام رضا(ع) و حرم حضرت معصومه (س) در ایران از نعمتهای خداوند به ملت ایران است و بنده هرگاه هر دعایی که در محضر حضرت معصومه (س) مطرح کردم مستجاب شده است.
وی ادامه داد:از شرایط استجابت دعا این است که بر یک دعا اصرار داشته باشیم و دعاها به شرط اصرار در محضر حضرت معصومه(س) مستجاب میشود.
*شادي اسلامي را ترويج دهيم
حجتالاسلام و المسلمين واعظي رئيس دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم نيز گفت: بايد مراقب باشيم كه شيطان همواره در كيمن است و اميدواريم كه مراقب اين امر باشيد.
وي بيان داشت: جامعه شيعه در مديريت حزن معنوي موفق است و اين همه مراسم در دهه محرم گرفته ميشود و همه مشاركت دارند اما آن قدرتنمايي و حسن انجام وظيفه كه در حزن معنوي داريم در شادي معنوي هنوز نتوانستهايم از خودمان بروز دهيم.
رئيس دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم عنوان داشت: در منابع ديني به ما آموختهاند كه در كنار حزن بايد به شادي هم پرداخت و بايد ياد بدهيم كه چگونه ميتوانيم شادي سالم داشته باشيم.
حجتالاسلام و المسلمين واعظي گفت: شادي كردن و شاد كردن ديگران يك وظيفه ديني است و اين دهه كرامت يك ميدان و تمريني است كه بتوانيم مردم را شاد كنيم.
وي با اشاره به دهه كرامت گفت: در عين حال كه موضوعات اين دهه اهميت دارد اما نبايد به مناسبات اين دهه بسنده كنيم بلكه بايد وسيله و ابزار براي هدف بالاتري هم باشد.
رئيس دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم گفت: اين نامگذاريها در دهه كرامت نبايد موجب شود كه نگاه محتوايي را از دست بدهيم.
حجتالاسلام و المسلمين واعظي بيان داشت: به نظر من پخش كردن موضوعات كاري قواي ما را تحليل برده و اثرگذاري را كمتر خواهد كرد، بايد براي خودمان كار مباشري تعريف نكنيم زيرا موجب ميشود كار ضعيف اجرايي شود.
رئيس دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم با اشاره به طرح اعزام مبلغ در دهه كرامت گفت: ما از اين موضوع استقبال ميكنيم اما اعزام بر اساس نياز است كه بايد اعلام شود.
*نبايد اجازه نفوذ به دشمن را داد
حجتالاسلام و المسلمين شهرستاني نماينده آيتالله سيستاني در ايران هم در ديدار با اعضاي شوراي هماهنگي بزرگداشت دهه كرامت گفت: امروز دشمنان همواره تلاش ميكنند تا در ميان رخنه ايجاد كنند و بايد با كارهاي مديريتي تشكيلاتي اقدامات را پي ببريم.
وي گفت: مديريت صحيح و كارهاي دسته جمعي اثرات بسياري دارد و موجب ميشود كه اثربخشي آن نيز روز به روز گسترش يابد.
نماينده آيتالله سيستاني در ايران گفت: در طول سالهاي گذشته مديريت موجب شده كه بسياري از مشكلات ايجاد شود و متاسفانه در كارهاي دسته جمعي نتوانستهايم موفق عمل كنيم.
حجتالاسلام شهرستاني بيان داشت: ما ميتوانيم كارهاي خوبي داشته باشيم زيرا همين در عرصه فرهنگ و سينما شخصيتهاي گستردهاي داريم كه اسكار هم ميگيرند اما چرا يهود صنعت سينما را به دست گرفته است؟
وي گفت: اين موضوع داعش به قدري كار كردند كه مثل موريانه از موصل به بغداد رسيدند به گونهاي كه آيتالله سيستاني احساس خطر كرده و آن فتوا را صادر كردند و مقام معظم رهبري در ديداري با ايشان فرمودند قطعا به آيتالله سيستاني الهام شد و آن فتوا را صادر كردند.
نماينده آيتالله سيستاني در ايران گفت: نبايد درگير مسائل داخلي خودمان باشيم زيرا اين موضوع موجب ميشود تا دشمن رخنه ايجاد كرده و سو استفاده كند.
وي در ادامه با تاكيد بر اهميت اين شورا گفت: شواري گراميداشت دهه كرامت بسيار ارزشمند است و بايد تلاش كنند تا همواره كرامات اهل بيت(ع) را در جامعه عملي و از سوي ديگر سبك زندگي از آنها را فرا بگيريم.
حجت الاسلام و المسلمين شهرستاني تصريح كرد: بركات بسياري ائمه معصومين(ع) دارند و ما در اين مكتب اربابي داريم كه ما را تنها نگذاشته فقط به شرطي كه طبق ضابطهها حركت كنيم.
نماينده آيتالله سيستاني در ايران گفت: از شما قدرداني ميكنم كه در اين مسير حركت ميكنيد و شما نيز بايد شكرگذار خداوند باشيد.
*فعاليت 1500 كانون فرهنگي هنري مسجد در دهه كرامت
حجتالاسلام و المسلمين حميدرضا ارب سليماني نيز در اين ديدارها گفت: هر ساله 31 دستگاه همزمان با دهه كرامت برنامههاي بسيار گستردهاي دارند تا بتوانند اين دهه را جشن بگيرند.
وي گفت: در همه استانها برنامهريزي شده تا بتوانيم به بهترين شكل خدمات رساني كنيم و از اين رو برنامههاي بسيار
مسئول شوراي هماهنگي بزرگداشت دهه كرامت گفت: در اين دهه علاوه بر توليت آستان مقدس رضوي و حضرت فاطمه معصومه(س)، ستاد عالي كانونهاي فرهنگي هنري مساجد كشور، بنياد امام رضا، مركز حوزههاي علميه، دفتر تبليغات اسلامي، نهاد نمايندگي ولي فقيه، سازمان اوقاف، سازمان تبليغات اسلامي، شوراي سياست گذاري ائمه جمعه، صدا و سيما و..... فعاليت ميكنند.
حجتالاسلام ارباب سليماني گفت: اين ايام فرصتي است كه بتوانيم به تبيين شخصيت ائمه اطهار پرداخته و سبك زندگي اين عزيزان را ترويج دهيم.
وي ادامه داد: هر ساله فعاليت اين دستگاهها ارزيابي ميشود و با اين 31 دستگاه تفاهمنامهاي امضا شده تا بتوانيم بهترين خدمات رساني را داشته باشيم.
مسئول شوراي هماهنگي بزرگداشت دهه كرامت گفت: اين اقدامات موجب شده تا شاهد ايجاد يك جريان فرهنگي در سراسر كشور باشيم و همه تلاش ما بر اين جهت است تا بتوانيم جشنهاي خودجوش مردمي را داشته باشيم.
حجتالاسلام ارباب سليماني گفت: براي برگزاري اين جشنها آغاز برنامهها از فردا در حرم كريمه اهل بيت(ع) خواهد بود و پيش بيني 350 هزار برنامه خود جوش با محوريت مساجد داريم.
وي بيان داشت: برگزاري برنامههاي دهه كرامت در سطح 75 كشور داريم كه در بخش برون مرزي نيز اين كارها در حال اجرا است.
مسئول شوراي هماهنگي بزرگداشت دهه كرامت گفت: 1500 ستاد محلي نيز در دستور كار قرار گرفته و بزرگداشت امامزادگان نيز در دستور كار است كه اين موضوع در روز پنج ذي القعده روز بزرگداشت امامزادگان را خواهيم داشت.
پايان پيام/
نظر شما