خبرگزاری شبستان: تشدید درگیری ها و جنگ در طرابلس پایتخت لیبی و اقدامات تروریستی «فجر لیبی» و «انصار الشریعة» در این کشور اوضاع لیبی را بحرانی کرده است، به طوری که دولت لیبی با صدور بیانیه ای تصمیم خود را مبنی بر استعفا و تشکیل کابینه جدید اعلام کرده است.
استعفای دولت لیبی درحالی انجام شده است، که شبه نظامیان شورشی مسلح به سرکردگی ژنرال «خلیفه حفتر» که از ارتش جدا شده و علیه دولت می جنگد، به مقر نخست وزیر حمله کرده است.
وضعیت در لیبی تا اندازه ای وخیم است که دو گروه تروریستی فجر لیبی و انصار الشریعة پس از درگیری تنگاتنگ و خونین با ارتش توانستند بر فرودگاه لیبی مسلط شوند، در این درگیری که هزاران نفر از ساکنان نزدیک فرودگاه منازلشان را ترک کردند، 90 در صد از تاسیسات فرودگاه و 13 فروند از 20 فروند هواپیمایی حاضر در باند فرودگاه تخریب و آسیب دیدند.
در زمانی که گروه تروریستی فجر لیبی و انصار الشریعة قصد تسلط بر فرودگاه را داشتند، جنگنده های اماراتی از فرودگاه های قاهره بر فراز لیبی به پرواز درآمدند و مواضع شورشیان را در شمال لیبی را بمباران کردند.
برخی ناظران بین المللی احتمال می دهند که این حملات برای جلوگیری از تسلط گروه های تروریستی بر فرودگاه بوده است، اما با این وجود آنها بر فرودگاه مسلط شدند.
حمله امارات با حمایت مصر درحالی به لیبی انجام شده است که هیچ مقام اماراتی حمله هوایی به لیبی را رد یا قبول نکرده است، اما مصر حمله را رد کرده اما درباره امارات مسئله ای را عنوان نکرده است.
مسئله مهمی که اینجا جای تامل است ، وجود ژنرال «خلیفه حفتر» در صف مخالفان دولت است، وی یکی از افرادی است که مورد حمایت عربستان و امارات قرار دارد و پس از جدایی دوشادوش مخالفان علیه دولت لیبی می جنگد که درگیری نیروهای وی با ارتش تاکنون بیش از صدها کشته برجای گذاشته است.
امروز لیبی به خواستگاه تروریسم تبدیل شده است و کشورهای همسایه و حتی منطقه در معرض خطر قرار گرفته اند، ولی به نظر نمی رسد حضور جنگنده های اماراتی از جنوب غربی آسیا به شمال آفریقا به خاطر مبارزه با تروریسم باشد، چرا که در همسایگی امارات و حتی در نزدیکی آن کشورهایی چون عراق و سوریه و افغانستان با مسئله تروریسم دست و پنجه نرم می کنند و امارات نه تنها نسبت به اقدامات تروریستی گروهک های تروریستی چون جبهه النصره، داعش و ... دست به کاری نمی زند بلکه تا چندی پیش کمک های مالی نیز به این گروهک ها انجام می داده است.
یکی از روزنامه های اماراتی در گزارشی می نویسد که یک ائتلاف عربی برای رویارویی با بیماری همه گیر شده ای تشکیل داد که نام های مختلفی مانند «داعش»، «انصار الشریعه» در لیبی یا «اخوان المسلمین» دارد.
این مسئله جای بسی تامل است که امارات در لیبی به دنبال چیست؟ به نظر نمی رسد که هدف مقامات این کشور در حمله به لیبی، نابود کردن تروریست باشد بلکه مسئله ای مهمتر در پشت ماجرا وجود دارد که زمان بازگو کننده هدف و قصد این کشور و حتی مدعیان مبارزه با تروریسم است؛ مدعیانی که در زمان معمر قذافی با حمله از زمین و هوا برای رهایی لیبیایی ها از دیکتاتور به کمک آنها آمدند و امروز آنان را در تالابی از خون و خشونت و ترور به حال خود واگذاشتند و این پرسش همچنان وجود دارد چرا لیبی؟
پایان پیام/
نظر شما