طبیعت گردی باید با شرایط طبیعی منطقه سازگار باشد

طبیعت گردی باید با شرایط طبیعی منطقه سازگار باشد و در برخورد با محیط و بکارگیری ایده های جدید این مملکت را در جهت پیشبرد اهداف زیست محیطی و حفاظت از محیط زیست یاری رسانیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، احمدعلی کیخا، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم افتتاح نمایشگاه های نشانه هایی از 200 هزار سال همبودی انسان و جانوران در ایران زمین و تنوع زیستی در ایران که در موزه ملی ایران برگزار شد، گفت: نتیجه تعامل صحیح بین انسان و محیط زیست در گذشته باعث خلق تمدن ایرانی شد و خیرات و برکات آن را در سطح کشور مشاهده می کنیم اما یک جایی این روند تغییر کرد و باعث ایجاد وضع موجود و شرایط بحرانی در کشور شد.

 

کیخا ادامه داد: اوایل انقلاب میزان برداشت از سفره های آب زیرزمینی 50 میلیون مترمکعب بوده است که در حال حاضر این میزان به 170 میلیون مترمکعب رسیده است.

 

وی با بیان اینکه از 42 تالاب موجود در دنیا 41 نوع از آن در ایران وجود دارد، تصریح کرد: به غیر از تالاب هایی که در یخبندان سیبری ایجاد شده است بقیه انواع تالاب ها در مناطق مختلف ایران وجود داشت اما امروز یک تالاب مناسب نداریم.

 

معاون محیط زیست و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه ایران مبدع کنفرانس راهور در 20 سال پیش بوده است، اذعان داشت: در قالب این کنفرانس باید از تالاب ها حفاظت شود که این رویکرد توسط کشورهای دیگر به صورت الگو اجرایی می شود در حالی که امروز خود ما در این زمینه دچار مشکل هستیم.

 

کیخا با بیان اینکه محیط زیست طبیعی بستر خلق تمدن ها بوده است که قابل مقایسه با هیچ جای دنیا نیست، تاکید کرد: به دلیل برهم زدن تعامل و تعادل دچار وضعیت فعلی شده ایم و در چنین شرایطی بحرانی باید رویکرد و رفتارمان را در تعامل با طبیعت تغییر دهیم.

 

وی با اشاره به تنوع زیستی، جانوری و گیاهی منحصر به فرد ایران در مقایسه با جهان خاطرنشان کرد: از انتهای گلستان تا چین دیگر جنگلی وجود ندارد و حدود یک میلیون سال ذخایر ژنتیکی در دستان ماست در حالی که هر روز شاهد وقوع آتش سوزی در جنگل های گلستان هستیم.

 

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه هر سازمان وظیفه دارد به عنوان مجری اصل پنجاهم قانون اساسی در راستای حفظ محیط زیست به وظایف و تعهدات خود عمل کند، یادآور شد: اگر همه سازمان ها به درستی به تعهدات و وظایف خود در حوزه حفاظت از محیط زیست عمل کنند زمینه رشد و شکوفایی و چرخش کشور فراهم می شود.

 

کیخا با بیان اینکه دولت به تنهایی و با توجه به امکانات موجود قادر به حفاظت از محیط زیست نخواهد بود، تصریح کرد: دولت یازدهم با رویکرد زیست محیطی فعالیت خود را آغاز کرده است و این حرکت در حفاظت از محیط زیست نقش مهمی ایفا می کند که البته در کنار این اقدام و رویکرد محیط زیستی دولت مردم و جوامع محلی نیز به یاری دولت بشتابند و در حفاظت از محیط زیست مشارکت جدی داشته باشند.

 

وی با اشاره به تفاهم نامه سازمان های حفاظت محیط زیست و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اذعان داشت: مشارکت جوامع محلی و انجام فعالیت های طبیعت گردی تحت مدیریت سازمان میراث فرهنگی باید شرایطی فراهم کنیم تا پارک ملی خواف زمینه بهره برداری از این ظرفیت خدادادی فراهم شود.

 

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: طبیعت گردی باید با شرایط طبیعی منطقه سازگار باشد و در برخورد با محیط و بکارگیری ایده های جدید این مملکت را در جهت پیشبرد اهداف زیست محیطی و حفاظت از محیط زیست یاری رسانیم.

 

کیخا یادآور شد: باید زمینه مشارکت محلی و بخش خصوصی در حفاظت از محیط زیست و میراث فرهنگی قوت بگیرد تا در کنار صیانت از ارزش های طبیعی و میراثی بتوانیم زمینه اشتغال و توسعه گردشگری را فراهم کنیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 397752

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha