احیای ورزش چوگان در قزوین بعد از 350 سال

خبرگزاری شبستان: مدیركل میراث فرهنگی، ‌صنایع دستی و گردشگری استان قزوین گفت: همزمان با آیین‌های روز قزوین،‌ ورزش چوگان پس از حدود 350 سال بار دیگر در قزوین اجرا می ‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین، محمد علی حضرتی‌ ها بیان کرد: ورزش اصیل و ملی ایرانی چوگان كه یكی از نمادهای پرشور و هیجان‌ انگیز فرهنگی كشور و یادگار ارزشمند میراث ناملموس ایرانی است در تاریخ و ادبیات ما جایگاهی بس والا داشته و سزاوار است مورد بازشناسی و توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: گزارش‌ های حكیم نامدار طوس در شاهنامه از برگزاری پیوسته ورزش چوگان به عنوان ورزشی محتشم و سلحشورانه كه با آمادگی جسمانی فوق العاده اسب و سوار همراه است حاكی از ریشه‌های عمیق این ورزش در ژرفای اسطوره و تاریخ ایران بوده و همواره مورد توجه اقشار مختلف مردم قرار می‌ گرفته است و هنوز نیز با خواندن مطالب درباره این بازی شور و هیجان خاصی به خواننده القا می‌ شود.

مدیركل میراث فرهنگی، ‌صنایع دستی و گردشگری استان قزوین عنوان کرد: در دوره صفوی نیز شهر قزوین یكی از مراكز برگزاری مسابقات چوگان و ورزش ‌های پیوسته به آن از جمله قُپق اندازی بوده و جهانگردان و سفیران كشورهای اروپایی در سفرنامه ‌ها و گزارش‌های خود به آن اشاره كرده‌ اند.

وی اعلام کرد: بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری درباره بازی چوگان "چوگان مال ماست، ما رها کردیم، دیگران گرفتند"، "دنبال ورزش‌هایی بگردید که بومی ماست و مردم از آنها خبر ندارند. مثلا ورزش چوگان که یک ورزش ایرانی است، الان هم در دنیا معمول است و چوگان بازی می‌ کنند، ولی ما اصلا بازی چوگان بلد نیستیم، اصلا نمی‌ دانیم چوگان چیست، بیایید اینها را احیا و زنده کنید چون جز فرهنگ شما و ملیت شماست".

وی تصریح کرد: احیای این ورزش اصیل ایرانی در مجموعه دولتخانه صفوی به مناسبت روز قزوین صورت می ‌پذیرد و هیئت چوگان با اجرای نمادین حیات دوباره به این ورزش حماسی خواهد داد.

حضرتی ها توضیح داد: زمین استاندارد ورزش چوگان نیازمند مساحتی بالغ بر چند برابر زمین فوتبال است و با توجه به مقدورات استان و ضرورت‌های احیای این ورزش در قزوین مقرر شد فعلا این ورزش ملی به صورت نمادین در فضای باز داخل دولتخانه صفوی برگزار شود.

وی خاطر نشان کرد: با رایزنی‌ هایی كه صورت گرفت توانستیم با وجود زمان كم و عدم وجود فضای مناسب مجموعه دولتخانه صفوی را آماده اجرای نمادین این بازی کرده و روز چهارشنبه دوازدهم شهریور ماه امیدواریم بتوانیم بعد از حدود 350 سال در پایتخت صفوی كه محل اجرای این بازی است این رخداد فرهنگی را باز زنده سازی کنیم.

پایان پیام/

کد خبر 397876

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha