جایگاه محیط بانان تقویت می شود

معاون رییس جمهور تصریح کرد: جایگاه محیط بانان در کشور به عنوان خط مقدم دفاع از تنوع زیستی و به ویژه گونه های در معرض تهدید و انقراض باید مورد توجه قرار گیرد و بازشناسی شود و این جایگاه را باید تقویت کنیم و تنوع زیستی و آسیب ها را بازشناسایی کنیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، معصومه ابتکار، رییس سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم نکوداشت محیط بانان برجسته و فعالان پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی که همزمان با روز ملی یوزپلنگ آسیایی امروز 9 شهریور در سالن همایش های بین المللی سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، گفت: متأسفانه مخاطرات زیست محیطی زیادی داریم که از آن جمله آتش سوزی پارک گلستان است که مخاطرات زیادی ایجاد کرده است.

 

وی با اشاره به همکاری و همراهی سازمان مدیریت بحران در اطفای حریق جنگل های گلستان خاطرنشان کرد: این نهاد همکاری ویژه ای با سازمان حفاظت محیط زیست در اطفای حریق جنگل گلستان انجام داد.

 

ابتکار با اشاره به اقدامات ارزشمند محیط بانان در حفاظت از محیط زیست اظهار داشت: از بین هفت نفر منتخب ملی هفته دولت از آقای جلالی محیط بان سازمان حفاظت محیط زیست در پناهگاه شادگان که در مواجهه با شکارچی غیرمجاز 86 گلوله ساچمه به بدنش اصابت کرده است، تجلیل شد.

 

معاون رییس جمهور خاطرنشان کرد: جایگاه محیط بانان در کشور به عنوان خط مقدم دفاع از تنوع زیستی و به ویژه گونه های در معرض تهدید و انقراض باید مورد توجه قرار گیرد و بازشناسی شود و این جایگاه را باید تقویت کنیم و تنوع زیستی و آسیب ها را بازشناسایی کنیم.

 

ابتکار با اشاره به نقش مردم در حفاظت از محیط زیست تصریح کرد: نگرش ما در خصوص حفاظت از محیط زیست بر مبحث حفاظت و مشارکت مردم، روستاییان و عشایر تأکید و توجه دارد تا بتوانیم از زیستگاه های طبیعی به خوبی محافظت و صیانت کنیم.

 

وی با بیان اینکه مناطق حفاظت شده زیست محیطی را باید به عنوان ذخیره گاه های محیط زیست ایران و جهان بدانیم، اذعان داشت: مسئله حفاظت از یوزپلنگ ایرانی را باید یک موضوع و میراث جهانی بدانیم و در راستای صیانت از آن اقدامات شایسته ای انجام دهیم.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست برای ارتقای سطح حفاظت زیستگاه یوزپلنگ ایرانی و سایر حیوانات برنامه ریزی های متعددی انجام داده است که از آن جمله می توان به استفاده از تجهیزات مدرن توسط محیط بانان، تقویت توانمندی محیط بانان و بهبود وضع معیشتی آنان اشاره کرد.

 

ابتکار با بیان اینکه مطالعات برای مدیریت مناطق طی هشت سال گذشته انجام شده اما عملیاتی نشده است، تصریح کرد: عملیات اجرایی مطالعات برای مدیریت مناطق از استان کرمان آغاز خواهیم کرد.

 

وی در توضیح طرح مطالعات برای مدیریت مناطق اظهار داشت: در قالب این طرح  نحوه مدیریت منطقه برای حفاظت از گونه های در معرض تهدید و انقراض تبیین شده است و همچنین بر حضور و نحوه مشارکت جوامع محلی و مشارکت مردمی تأکید شده است.

 

ابتکار ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست کوشیده است با همکاری رسانه ها، جامعه دانشگاهی، نمایندگان سازمان های بین المللی و محلی مشارکت مردم بتواند این حرکت را ادامه داده و نه تنها از انقراض یوزپلنگ ایرانی جلوگیری کنیم بلکه از مناطقی نظیر تالاب ها، دریاچه ارومیه، تالاب هامون و تهدیدات پیش آمده و بخشی از آن تهدیدات مثل گرم شدن زمین جهانی است، حفاظت کنیم و آینده بهتری را برای فرزندانمان نوید دهیم.

 

بر اساس این گزارش، در ادامه از محیط بانان برجسته، سازمان های مردم نهاد، دانشگاهیان و حامیان برنامه های زیست محیطی تجلیل شد.

 

سیدجلال موسوی از منطقه حفاظت شده بافق استان یزد، علی اکبر قربانلو از پارک ملی توران استان سمنان، اسدالله حاتمی از پناهگاه حیات وحش نایبندان طبس استان خراسان جنوبی، حسین هراتی از پناهگاه میاندشت پارک حیات وحش ضامن آهو در خراسان شمالی و مرتضی عزیزی از پارک ملی سیاه کوه از استان یزد پنج محیط بان برجسته ای بودند که در این مراسم مورد تجلیل قرار گرفتند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 398099

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha