حجت الاسلام والمسلمین یحیی جهانگیری سهروردی مولف کتاب «بگذار زندگی کنم» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم عنوان کرد: یکی از اهرمهای خوبی که ما میتوانیم به دنیا ثابت کنیم که زن جایگاه مهمی در اسلام دارد این است که ابعاد شخصیتی حضرت معصومه (س) را بازگو کنیم تا به بخشی از شبههها عملا جواب دهیم.
لزوم تبیین جایگاه حضرت معصومه (س)
این پژوهشگر و مبلغ بین المللی، اظهار داشت: یکی از سوالات مهمی که در کشورهای خارجی از مبلغین میپرسند بحث حقوق زنان در اسلام است و زمانی که ما نمونههای عینی از جمله حضرت معصومه (س) را به دنیا معرفی کنیم بخشی از اسلامهراسی را برطرف میکنیم.
جهانگیری سهروردی با اشاره به این که بیشتر اولیای دینی ما مرد بودند گفت: این ایام بهانه خوبی است تا از این ظرفیت استفاده کنیم و در تبیین جایگاه حضرت معصومه (س) کوشا باشیم.
وی با بیان این که افراد گاهی به عنوان شخص و گاهی به عنوان شخصیت معرفی می شوند بیان کرد: معمولا حضرت معصومه (س) به عنوان شخص معرفی شده است ولی در معرفی ایشان به عنوان شخصیت یعنی نمونه برتر از یک زن مسلمان تلاش بسیار کمی صورت گرفته است.
آموزش در جامعه ما دیتامحور است نه مهارتمحور
جهانگیری سهروردی با بیان این که آموزش در جامعه ما دیتامحور است و به صورت مهارتمحور نیست عنوان کرد: آموزش و پرورش در حوزه آموزش، اطلاعات را به دانشآموزان یاد میدهد ولی مهارت زندگی را به دانشآموزان یاد نمیدهند و وقتی که آنان از محیط خانواده و مدرسه وارد جامعه میشوند خود را میبازند و مشکلات زیادی آنان را تهدید میکند.
وی با بیان این که استقبال دختران جامعه به تحصیل فراگیر شده است گفت: وقتی سیستم، تحصیل را یک ارزش میداند و به صورت رقابت بین مردم اشاعه میدهد به صورت ناخودآگاه جوانان به خصوص دختران به طرف این ارزشها میروند که اگر تحلیل نشود آسیبزاست.
این مبلغ بینالمللی دینی تصریح کرد: باید کودکان از جمله دختران، مهارتهای زندگی و راه زندگی کردن را آموزش ببینند در غیر این صورت در زندگی و حتی در فضای مجازی ممکن است مورد ناملایمات قرار گیرند.
لزوم افزایش سواد الکترونیک و اجتماعی دختران در جامعه
جهانگیری سهروردی با بیان این که دختران جوان با انگیزههای متفاوت در شبکههای اجتماعی فعال هستند گفت: فعال بودن خوب است ولی سواد دیجیتال و الکترونیک جامعه ما پایین است و باید مهارت و سواد فضای مجازی آنان را افزایش داد.
وی با بیان این که باید دختران را از آسیبهای مجازی و اجتماعی دور کرد افزود: اگر دانش اجتماعی دختران را افزایش دهیم از بسیاری از آسیبها از جمله اعتیاد مصون میمانند.
این مبلغ بینالمللی دینی با اشاره به این که دختران ما از آسیبهای زیادی رنج میبرند تصریح کرد: آمارهای نگرانکنندهای از ثبت ازدواج وجود دارد که از ازدواجهای زودرس و دیررس در جامعه خبر میدهد که یک پدیده خطرناک برای این قشر از جامعه است.
قم را به عنوان یک فرهنگ معرفی کنیم
کارشناس نهاد رهبری در دانشگاههای قم اظهار داشت: دهه کرامت فرصت خوبی است که پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی توجه ویژهای به قم داشته باشند.
این مبلغ بینالمللی دینی تصریح کرد: متأسفانه برخی از پژوهشگران در متون دینی به واژه قم نگاه جغرافیایی داشته است در صورتی که در متون دینی ما، قم فقط معنای جغرافیایی ندارد بلکه ارزش معنوی هم دارد.
جهانگیری سهروردی با بیان این که منظور از قم در متون دینی، فرهنگ قمی و ارزشهای اخلاقی قم است بیان کرد: مردم ری زمانی که نزد یکی از امامان معصوم رفتند، آن امام فرمود شما اهل ری نیستید بلکه اهل قم هستید که این روایت نشان میدهد که حتی اگر یک فرد قمی، ارزشهایی که در روایات آمده است را نداشته باشد اهل قم نیست.
کارشناس نهاد رهبری در دانشگاههای قم تأکید کرد: ما باید قم را به عنوان یک فرهنگ معرفی کنیم تا به یک ظرفیت بینالمللی و منبع جوشان فرهنگی تبدیل شود و بتواند ارزشهای فرهنگی و معنوی را اشاعه دهد.
پایان پیام/
نظر شما