به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیتالله سیدهاشم حسینیبوشهری عصرگذشته (10 شهریور) در پاسخ به سئوال خبرنگاران به جایگاه حوزه علمیه قم اشاره کرد و گفت: این حوزه مرکزی کهن است که در آن شخصیتهای گستردهای حضور داشته و توانستهاند به دین کمک کنند.
وی بیان داشت: حوزههای علمیه باید به تربیت طلاب برجسته و نمونه بپردازند و مساجد و مراکز فرهنگی ما نیازمند طلاب هستند که باید با وجود همه تنگناها به رفع مشکلات بپردازیم.
*فعالیت 3 هزار مبلغ دینی در قالب طرح هجرت
آیتالله حسینیبوشهری به فعالیتهای طلاب در قالب طرح هجرت اشاره کرد و گفت: 3 هزار مبلغ دینی در این دورهها شرکت کرده و به رصد شبهاتی که در فضای مجازی وجود دارد پرداخته و شبهات را پاسخ دهند.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور بیان داشت: در خصوص ادیان انجرافی نیز کارهای خوبی صورت گرفته است و این فرق برای طلاب توضیح داده شده تا بتوانند با آنها مقابله کنند.
*وجود 16 انجمن علمی در حوزه
وی با اشاره به فعالیتهای علمی حوزههای علمیه گفت: 16 انجمن علمی در حوزهها دایر است که در راستای گسترش فضلای علمی طلاب کمک میکند.
آیتالله حسینیبوشهری ادامه داد: این انجمنها در راستای نیازهای حوزه و همچنین جامعه به فعالیت پرداخته و در طول سال همایشهای گستردهای نیز برگزار میکنند.
*گسترش ارتباط حوزه علمیه با مراکز علمی دنیا
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با اشاره به فعالیتهای بین المللی حوزه گفت: مقام معظم رهبری بارها بر گسترش روابط حوزه با مراکز علمی دنیا تاکید داشتهاند.
وی به دانشگاه الازهر مصر اشاره کرد و بیان داشت: به دلیل مشکلات کشور مصر روابط با این دانشگاه در حال حاضر به صورت مطلوب نیست اما سفرهایی انجام میشود.
*استفاده از فضاهای مجازی برای تبلیغ دین
آیتالله حسینیبوشهری در ادامه به موضوع استفاده از فضاهای مجازی برای تبلیغ دین اشاره کرد و گفت: این فضاها مناسب است که باید استفاده شود، البته گزارشاتی هم به ما میرسد که به خاطر نبود زیرساختهای لازم مشکلاتی وجود دارد.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور در خصوص افزایش اینترنت پرسرعت گفت: این کار مزایایی دارد اما نکته قابل توجه اینکه در فضای مجازی مسائلی وجود دارد که تکیه صرف بر روی افزایش پهنای باند، نه تنها مشکلی را حل نمیکند بلکه مشکلات اخلاقی دیگری را سبب میشود.
وی تصریح کرد: باید مسئولان جلوی نفوذها و ناهنجاریهای اخلاقی را گرفته و زیرساختها را تکمیل کنند تا گوشیهای همراه دچار چنین مشکلاتی نشود.
آیتالله حسینیبوشهری با بیان اینکه نباید جلوی پیشرفت علم و ترقی را گرفت گفت: ما پیشنهاد میکنیم که علم پیشرفت کند اما این نکته را نیز توجه کنیم که دین ما میگوید در صورتی باید از ابزارهای روز استفاده کرد که مشکل اخلاقی و اعتقادی به وجود نیاید.
*پیگیر رفع دغدغههای مراجع هستیم
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دیدگاههای مراجع عظام تقلید در خصوص مسائل آموزشی حوزهها گفت: مراجع در این خصوص دغدغههای بسیاری دارند که مورد توجه ما هست و آنها را سرلوحه کار خود قرار دادهایم.
وی افزود: باید نقصها را بررسی و آنها را برطرف کنیم و متناسب با نیازهای جامعه و چند قدم جلوتر حرکت کنند.
آيتالله حسینیبوشهری به تعطیلات حوزهها و دغدغهای که مراجع در این خصوص دارند اشاره کرد و گفت: برنامهای در این زمینه تدوین شده که امیدواریم مشکل را حل کند و از سوی دیگر تقویم آموزشی در استانهایی که آب و هوای بهتری دارند نیز تهیه شده تا آنها زودتر از بقیه دروس خود را شروع کنند.
وی تاکید کرد: نیازمند حوزه پویا و فعال هستیم و برای این امر نیازمند امکانات بوده و دیگر اینکه حوزهها، تفاوتی با سایر مراکز علمی دارند و آن اینکه علاوه بر افزایش کمی باید به ارتقا کیفی هم توجه شود.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور ابراز داشت: طلابی که از حوزهها فارغالتحصیل میشوند باید بتوانند نیازهای مردم و نظام اسلامی را تامین کنند و دغدغه ما بیشتر، ارتقا کیفی سطح طلاب است هرچند به افزایش کمی هم توجه داریم.
*وجود 450 مدرسه علمیه در کشور
آیتالله حسینیبوشهری با اشاره به تعداد مدارس علمیه در کشور گفت: هماکنون 450 مدرسه علمیه در کشور مشغول فعالیت هستند که البته هر سال ارزیابی علمی در مورد آنها صورت میگیرد و مدارسی که شرایط کامل را دارند اجازه پذیرش طلبه جدید را خواهند یافت.
وی در خصوص تعداد طلاب در قم گفت: 80 هزار طلبه هم در قم مشغول تحصیل بوده و 150 هزار طلبه نیز در سراسر کشور مشغول فعالیت هستند.
*اجرای طرح آمایش سرزمین در حوزهها
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور از اجرای طرح آمایش سرزمینی در حوزهها خبر داد و گفت: این طرح در دست اجرا است که پس از نهایی شدن میتوانیم به این نتیجه برسیم که به میان طلبه در کشور نیاز داریم. البته همین الان هم میتوان گفت که به صورت ضمنی بیش از این تعداد به طلبه نیازمندیم.
*مطالبات مقام معظم رهبری از حوزه جمعآوری شده است
آيتالله حسینیبوشهری در ادامه به مطالبات مقام معظم رهبری از حوزهها اشاره کرد و گفت: مجموعه کامل مطالبات ایشان جمع آوری شده و تمامی موضوعات استخراج و اولویت بندی شده است.
وی افزود: شورای عالی حوزه نیز مطالبات را تصویب کرده که پس از آن به صورت پروژهای به معاونتها سپرده و کارشناسان مختلفی در حال طراحی کار و برنامه هستند.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشورگفت: یکی از مطالبات آموزش زبان عربی به طلاب بود که به این امر به صورت برنامهریزی شده و جدی دنبال شده و امسال اجرایی خواهد شد.
*همکاری گسترده حوزه با دولت
آیتالله حسینیبوشهری در ادامه از همکاری حوزه با دولت در خصوص مسائل فرهنگی خبر داد و گفت: حوزه و مراجع نسبت به مسائل دینی و فرهنگی بیدار بوده و هوشیارانه عمل میکنند و این موضوع برای آنها اهمیت خاصی دارد.
وی گفت: دولتها در خصوص مسائل فرهنگی نقطه نظراتی دارند که گاهی همسو با حوزهها بوده و همراهی با آنها صورت میگیرد اما زمانی هم مراجع در خصوص برخی نظرات افراد نظر دارند که آن مسائل دنبال میشود.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور عنوان داشت: حوزهها و مراجع تقلید نسبت به مسائل دینی بیدار هستند و خود را مرزبان مباحث اعتقادی جامعه میدانند.
آیتالله حسینیبوشهری با اشاره به تذکرات مراجع عظام گفت: این تذکرات خیرخواهانه است و مسئولان دولتی وقتی این ارتباط را مشاهده میکنند به نصایح خیرخواهانه عمل خواهند کرد.
وی با اشاره به موضوعات سیاسی در حوزهها گفت: سیاست با حوزهها عجین است اما از سوی دیگر سعی بر این شده که طلاب با اصول سیاست آشنا شوند و از سوی دیگر سیاست زده نباشند.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور بیان داشت: طلبه الگو کسی است که در کنار مسائل درس و بحث و اخلاق حوزوی به مسائل دنیای پیرامون خود هم آشنا باشد البته باید توجه داشت که طلاب نباید سیاستزده شده و وارد جناح بازیها شوند.
پایان پیام/
نظر شما