به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، همزمان با دوازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا (علیه السلام) نهمین همایش علمی پژوهشی جاده ولایت امروز (12 شهریور) با پیام مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در سالن فردوسی جهاد دانشگاهی مشهد برگزار شد.
این همایش با حضور محمدرضا اميني مشهدي رئیس نمايندگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي خراسان رضوي و محمد هادی همایون ناظر جشنواره بین المللی امام رضا (علیه السلام) به موضوع حرکت تاریخی حضرت امام رضا (علیه السلام)، از مدینه به مرو به ویژه حضور پربرکت امام در ایران و مسیر جغرافیایی، آثار و ابنیه تاریخی، مذهبی و قدمگاههای مسیر، احیاء و کاربری فرهنگی و مسکونی برخی از این آثار و سایر ظرفیت های گردشگری موجود در مسیر جاده ولایت پرداخت.
رجبعلی لباف خانیکی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی در این مراسم با اشاره به اینکه ملجأ شریف امام رضا(علیه السلام) موهبتی عظیم برای مردم خراسان رضوی محسوب می شود، تصریح کرد: خراسان رضوی از افکار و اندیشه های رضوی در عرصه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی بسیار برخوردار است.
لباف گردشگری در استان را مدیون حرم مطهر رضوی عنوان کرد و افزود: حضور گردشگر در خراسان رضوی به نسبت دیگر استان ها، بیشتر است، در سال 25 میلیون گردشگر وارد خراسان رضوی می شود که 1،5 میلیون نفر سهم گردشگران خارجی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی تصریح کرد: در زمینه میراث فرهنگی و گردشگری نیز شریف ترین میراث فرهنگی کشور، حرم مطهر است که فاخرترین آثار و میراث دوره اسلامی را در خود جای داده است.
لباف با اشاره به صنایع دستی به کار رفته در حرم مطهر امام رضا(علیه السلام) گفت: کامل ترین هنرهای منتسب به صنایع دستی را در تمامی رشته ها می توانید در حرم مطهر رضوی ببینید.
ایشان با اشاره به ظرفیت های بسیاری که در حرم امام رضا (علیه السلام) وجود دارد، ادامه داد: در ارتباط با حضور امام رضا (علیه السلام) در ایران و خراسان رضوی پدیده هایی وجود دارد که متاسفانه از دید مسئولین مغفول مانده است از جمله مسیر حرکت امام (علیه اسلام ) در ورود به مشهد کنونی که ما تلاش کردیم از این ظرفیت استفاده کنیم.
لباف با اعلام آمار 130 هزار نفری کاروان های پیاده ای که مسیر منتهی به مشهد را برای زیارت حرم مطهر رضوی طی می کنند، گفت: در طرح جاده ولایت تلاش می کنیم این مسیر، از ابتدای ورود امام (علیه السلام) به ایران برای کاروان های پیاده ای که به مقصد مشهد در حرکت اند باز شود و از ظرفیت های عظیم معنوی، فرهنگی و تاریخی موجود در مسیر استفاده شود.
در این همایش پنج مقاله برتر ارسال شده به دبیرخانه همایش، ارائه و تقدیر شد.
مقالات ارائه شده در همایش "بررسی امکان سنجی اماکن رفاهی در خدمت رسانی به زائرین پیاده در راه قدیمی نیشابور-ده سرخ-مشهد " توسط محمود بختیاری، "آثار و رباط های شاهراه اعظم خراسان در حدفاصل مشهد-مرو" توسط مهدی سیدی، "طرح مرمت و احیاء چاپارخانه اسحاق خان شریف آباد به عنوان یکی از ظرفیت های جاده ولایت" توسط محسن طبسی، "راهکارهای اجتماعی عمرانی حوزه گردشگری برای افزایش ماندگاری زائر در مشهد مقدس" توسط محمد باقر طباطبایی و "مدیریت خدمات با نگرش بر بازاریابی اجتماعی و رفاه زائر" توسط امیر طاها سلامی، بود که ناظر بر راهکار های عملی و کاربردی این همایش است.
در حاشیه این همایش رجبعلی لباف خانیکی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی در جمع خبرنگاران برخسارات وارد شده به فرهنگ اصیل و بومی کشور اشاره کرد و گفت: نتایج این خسارات بی هویتی ملی است که برای مقابله با آن نیاز به برنامه ریزی، اعتبار مشخص و حضور کارشناسان خبره هست که اداره میراث فرهنگی استان به این موضوع ورود داشته است.
پایان پیام/
نظر شما