به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، محبوبه جوکار، استاد حوزه و پژوهشگر، امروز (13 شهریور) در اولین همایش"ضرورت افزایش جمعیت" با بیان اینکه وقتی مقام معظم رهبری که همواره اولین رصدکننده مسائل و مشکلات کشور هستند، بحث جمعیت را مطرح کردند، شاید برای خیلی از مردم جای سوال بود؛ تصریح کرد: اما آمار و ارقام در زمینه جمعیت نگران کننده است.
وی با اشاره به اینکه بحث کاهش جمعیت از سال 46 آغاز شد؛ به تغییرات جمعیتی و سیاست ها در این زمینه در سالهای بعد از آن هم اشاره کرد و گفت: خطوط کلی سیاست جمعیت از سال 68 ترسیم شد و سیاستی که قرار بود طی چند سال اجرا شود تا در سال 90 هر خانواده چهار فرزند داشته باشد اما به دلیل شدت تبلیغات، دست های پشت پرده و... طی دو تا سه سال اتفاق افتاد و جمعیت به شدت رو به کاهش رفت.
جوکار با افزودن اینکه در شرایط بعد از جنگ به دلیل خسارات وارده نیازمند کنترل جمعیت بودیم؛ اظهار داشت: اما این مسئله به جای اینکه یک ضرورت مقطعی اعلام شود به عنوان یک سیاست گذاری کلان دیده شد.
وی در همین رابطه به تغییر مواد قانون تنظیم خانواده در سال 72 و اقداماتی که در این راستا توسط صدا و سیما با پخش برنامه هایی در راستای کنترل جمعیت، گنجاندن مطالبی در کتب درسی که خانواده های دارای سه فرزند به بالا را مشکل دار معرفی کند و...اشاره کرد و افزود: همه اینها باعث شد تا نرخ منفی جمعیت را داشته باشیم.
این استاد حوزه ادامه داد: امروز ایران در میان 26 کشور منطقه دارای رتبه 25 از لحاظ نرخ جمعیت است اما اسرائیل رتبه چهارم یا پنجم را دارد و در حالیکه جمعیت در اهل تسنن رو به افزایش است اما متأسفانه جمعیت شیعیان کم است.
وی با بیان اینکه کاهش جمعیت، آسیب های متعددی در پی دارد که یکی از آسیب های آن فردی آن است؛ گفت: در خانواده های کم جمعیت، فرزندان پرتوقع یا سرخورده بار می آیند.
جوکار، کاهش جمعیت را باعث کم شدن نخبگان، ضربه زننده به اقتصاد و امنیت دانست و بیان داشت: وقتی جمعیت کم شود باید نیروی کار را از دیگر کشورها تأمین کنیم که باعث تأثیرگذاری مهاجران بر فرهنگ کشور می شود.
وی در خصوص آسیب کاهش جمعیت بر امنیت هم گفت: وقتی جمعیت کم باشد، نیروی جوان و زیاد که از مرزهای کشور حمایت کند، نخواهیم داشت.
این پژوهشگر دینی با استفاده از آیات و روایات، اهمیت فرزندآوری را یادآوری کرد و گفت: متأسفانه شعار "فرزند کمتر، زندگی بهتر" روی فرهنگ دینی و اعتقادی ما تأثیر گذاشت و سبک زندگی غربی مخصوصاً در استان کرمان رواج یافت.
پایان پیام/
نظر شما