به گزارش خبرگزاری شبستان کتاب "خانواده متعادل و حقوق آن" به قلم آیت الله جوادی آملی، اثری است که به تازگی از سوی مرکز بین المللی نشر اسراء به چاپ رسیده است؛ در خصوص اهمیت و محتوای این کتاب با حجت الاسلام ید الله مقدسی ناظر طرح و ارزیاب این نوشتار گفتگویی انجام داده ایم که از نظرتان می گذرد:
حجت الاسلام مقدسی در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان با اشاره به جایگاه کتاب "خانواده متعادل و حقوق آن" گفت: این اثر یکی از کتاب هایی است که برای تحکیم بنیان خانواده مفید بوده و موضوع آن از موضوعات پراهمیتی است که می تواند برای ساختن جامعه ای متعادل و هماهنگ با نظم آفرینش و خردورز درخور توجه باشد.
وی با تاکید بر اینکه اساس دین اسلام برای خانواده نقش بنیادین به منظور سعادت بشر و پیشرفت قائل است، افزود: از این رو اسلام برای این بنیان، آن هم خانواده ای که متعادل زندگی کند و همه ابعاد آن را ببیند، نقش موثری برای پیشرفت و صعود جامعه قائل است. این خانواده زمینه ساز بسیاری از کمالات اجتماعی است و اگر پایه ریزی شایسته ای برای ارکان آن فراهم نشود به طور طبیعی جامعه هم از افراد خردمند برخوردار نخواهد بود.
مدیر پروژه کتاب "مفاتیح الحیاة" با بیان اینکه برای این مولفه های گوناگون، ارزشی باید باشد تا شایستگی برای خانواده پیش آید، تصریح کرد: با سقوط خانوده های متعادل و رو به رشد، جامعه انسانی از انسانیت سقوط کرده و پیشرفت و کمال انسانی در آن کمرنگ خواهد بود به همین جهت اسلام برای خانواده متعادل و خردمند اهمین قائل است.
وی بیان کرد: آیت الله جوادی آملی با برخوردار بودن از جهان بینی صحیح از اسلام و با گستره ای جامع نسبت به ابعاد مختلف مسائل اسلامی از درک تفسیر این دین، فقه اهل بیت(ع) که در واقع راهکارهای عملی برای زندگی بشر است و با دارایی نسبت به همه علومی که می تواند برای ایجاد خانواده متعادل نقش داشته باشد، با این اندیشه توانسته است برای نشان دادن چنین خانواده ای گام موثری بردارد.
مسئول پژوهشکده فقه و اصول پژوهشگاه علوم وحیانی معارج اظهار کرد: در میان آثار آیت الله جوادی آملی مطالب فراوان با این محوریت اعم از گفتاری و نوشتاری مشاهده می کنیم از این رو گروه حقوق پژوهشکده فقه و اصول بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسرا (پژوهشگاه معارج) بر آن شده است در این محور اثری را تهیه کند که خانواده متعال و حقوق آن را از این منظر برجسته کند که نتیجه این کوشش اثری به نام کتاب" خانواده متعادل و حقوق آن" در قالب 440 صفحه شد.
به گفته وی این کتاب از چهار فصل با عناوین مبادی و مبانی خانواده، تشکیل خانواده، حقوق و تکالیف خانواده و فروپاشی خانواده تشکیل شده است.
حجت الاسلام مقدسی عنوان کرد: در فصل اول وقتی می خواهیم در مورد مساله ای بحث کنیم باید مبادی آن مشخص باشد و این امر در دو مبحث بیان شده که چالش های فراروی ازدواج، اهداف و رهاوردهای تشکیل خانواده از جمله مطالبی است که در این بخش بدان اشاره شده است.
مسئول پژوهشکده فقه و اصول پژوهشگاه علوم وحیانی معارج تصریح کرد: فصل دوم از دین شناسی حقوق خانواده، مبادی تحکیم خانواده، مباحثی پیرامون مقدمات ازدواج و شرایط ازدواج تشریح شده است و فصل سوم نیز مسائلی مانند وظایف متقابل زوجین نسبت به هم، نگهداری و رشد کودک، تربیت اعضای خانواده و رشد افرادی که می توانند در جامعه آینده ساز باشد، آنچه بر مبانی جهان بینی دینی در خانواه می شود تاکید کرد و حقوق و تکالیف خانواده که یک بخش آن مسائل مالی است که به مساله مهر و نفقه باز می گردد، بررسی شده است.
وی تاکید کرد: در فصل چهارم بیان می شود که اسلام هیچ گاه موافق فروپاشی خانواده نیست اما به عنوان ضرورت و از روی ناچاری به عنوان راهکار نهایی طلاق را مباح شمرده در عین این که آن را نمی پسندد و به همین منظور مساله حکمیت را برای زن و مرد در نظر گرفته و راه های دیگر را برای بازگشت همسران به زندگی تشریح می کند که اینها نشان می دهد اسلام با فروپاشی خانواده موافق نیست.
حجت الاسلام مقدسی ابراز کرد: این کتاب تبیین می کند که اگر خانواده از هم بپاشد آسیب های فراوانی متوجه افراد آن به ویژه فرزندان می شود و مشکلات فرهنگی، اقتصادی، علمی و ... به جامعه وارد می شود که خدا به این آسیب ها راضی نیست.
وی یادآور شد: کتاب "خانواده متعادل و حقوق آن" تلاش می کند خصوصیات خانواده متعادل با توجه به مبانی دینی و ارزش های انسانی در مسیر رشد خانواده های اصیل و تحویل دادن انسان های متعادل و ارزشمند و عالم و خردمند را در قالب مطالبی ارائه می کند که استفاده از آن برای نسل جوان آگاهی های بسیار ارزشمند را در بردارد که با این آگاهی می توانند زندگی خود را هماهنگ با آموزه های دین مدیریت کنند.
پایان پیام/
نظر شما