به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، رجبعلی خسروآبادی، مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان تهران در نشست خبری که امروز 16 شهریور در محل اداره کل برگزار شد، گفت: شهریور ماه یکی از پیک های سفر در کشور است به ویژه سفرهای داخلی در این ماه از سال پرتقاضا می شود.
وی با بیان اینکه از هفته گذشته برای دفاتر مسافرتی و هتل های اقامتی بخشنامه ای مبنی بر تشدید نظارت ها ابلاغ کرده ایم، اظهار داشت: گروهی با هماهنگی سازمان تعزیرات به دفاتر مسافرتی و هتل ها مراجعه کرده ایم و تذکرات لازم را داده ایم.
خسروآبادی خاطرنشان کرد: اتحادیه هتل داران 12 هتل را که از نظر رعایت برخی ضوابط و مقررات، اصول و خدمات بهداشتی دچار مشکل هستند را معرفی کرده اند تا پس از بررسی نهایی در خصوص نحوه ادامه فعالیت های آنها تصمیم گیری شود.
وی با اشاره به نقش بخش خصوصی در نظارت بر خدمات دفاتر مسافرتی بیان کرد: در حال حاضر 1700 دفتر خدماتی و آژانس مسافرتی در استان تهران فعالیت می کنند که با توجه به امکانات و نیروی محدود نمی توانیم نظارت کافی بر همه آنها داشته باشیم.
خسروآبادی ادامه داد: هماهنگی هایی با بخش خصوصی انجام داده ایم تا 30 نفر از افراد خبره در دفاتر مسافرتی توسط انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی تهران معرفی شوند تا به عنوان بازرس به دفاتر خدمات مسافرتی معرفی کنیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران اذعان داشت: با انجام کارهای مشارکتی با بخش خصوصی می توانیم در زمینه نظارت بر خدمات دفاتر مسافرتی اقدامات مناسبی انجام دهیم.
وی اظهار داشت: عدم آشنایی شهروندان به خدمات هتلداری و خدمات تورگردانی باعث ایجاد مشکلاتی هم برای خود شهروندان و هم سازمان میراث فرهنگی می شود.
خسروآبادی با بیان اینکه مردم نباید به پیامک ها و تبلیغات اینترنتی در خصوص تورهای مسافرتی ارزان قیمت اعتماد کنند، تاکید کرد: برای پیشگیری از وقوع چنین اتفاقاتی باید مردم را نسبت به خدمات مسافرتی آگاه کنیم و یک مدل مشتری مداری ارایه دهیم، در کنار آن ضوابط مربوط به دفاتر مسافرتی و هتل ها را خوب و درست تنظیم کنیم.
وی با اشاره به اینکه در اکثر مواقع مشتریان با خدماتی مواجه می شوند که با تبلیغات دفاتر مسافرتی مغایرت دارد، اذعان داشت: به دلیل گستردگی حوزه فعالیت دفاتر مسافرتی و تنوع خدمات ارایه شده در 1700 دفتر مسافرتی امکان نظارت بر همه اقدامات آنها امکان پذیر نیست.
خسروآبادی با اشاره به اقدامات و برنامه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در خصوص نظارت بر دفاتر خدمات مسافرتی اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون 75 تعلیق 27 حکم لغو مجوز و 46 مکاتبه برای پلمپ دفاتر خدمات مسافرتی صادر شده است.
وی خاطرنشان کرد: از لغو مجوز یا تعلیق دفاتر خدمات مسافرتی خوشحال نمی شویم اما باید خدماتی که ارایه می شود مناسب بوده و اعتماد مردم را جلب نماید، بنابراین توقع داریم انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی بیشتر از گذشته برای جلب رضایت مردم تلاش کنند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه نظارت بر خدمات دفاتر مسافرتی را تشدید کرده ایم، تاکید کرد: برخی مواقع رقابت به گونه ای در این حوزه انجام می شود که در نهایت منجر به کاهش اعتماد مردم به بخش جهانگردی می شود که این امر در درازمدت به زیان بخش گردشگری خواهد بود.
خسروآبادی با بیان اینکه از حضور و مشارکت بخش خصوصی در نظارت بر خدمات دفاتر مسافرتی استقبال می کنیم، تصریح کرد: این آمادگی را داریم که کلیه امور مربوط به این حوزه را با مشارکت بخش خصوصی انجام دهیم همچنین می توانیم عملیات اجرایی نظارت بر دفاتر را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
وی توضیح داد: با توجه به اینکه نظارت حکم حاکمیتی است و نمی توان آن را به بخش خصوصی واگذار کرد ما آمادگی داریم که عملیات اجرایی نظارت بر دفاتر خدمات مسافرتی را به بخش خصوصی واگذار کنیم که در این راستا انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی تهران باید 30 نفر از کارشناسان متخصص خود را معرفی کند تا برای نظارت در بین دفاتر خدمات مسافرتی توزیع کند که این امر به سالم سازی این صنف کمک می کند.
خسروآبادی افزود: در حال حاضر حدود 300 نفر عضو انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی تهران هستند که با احتساب 1700 دفتر خدمات مسافرتی موجود در استان عملا 1400 دفتر خدمات مسافرتی در انجمن صنفی خود عضو نیستند.
وی با بیان اینکه با راه اندازی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهر تهران موافقت شده است، خاطرنشان کرد: ایجاد اداره جدید به معنای توسعه تشکیلاتی است که این امر منع قانونی دارد چرا که قانون دنبال کوچک سازی دولت است.
خسروآبادی با بیان اینکه در راه اندازی اداره میراث فرهنگی شهر تهران دو مبنای جایگاه و تشکیلات و نیروی انسانی لازم است، افزود: برای اینکه هم این اداره راه اندازی شود و از طرفی با منع قانونی مواجه نشویم برنامه ریزی کرده ایم که از نیروی انسانی خود مجموعه اداره کل استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه نداشتن تشکیلات مناسب در شهرستان های استان تهران ما را با چالش مواجه ساخته است، اذعان داشت: در شهرستان های دماوند، شمیرانات، ورامین، شهرری، پاکدشت، بهارستان، رباط کریم، قدس و فیروزکوه فاقد اداره میراث فرهنگی هستیم و تشکیلاتی برای برنامه ریزی و پیگیری برنامه های شهرستان های تهران نداریم.
خسروآبادی متناسب بودن بین ابزار و مسئولیت را اصلی ترین عامل موفقیت عنوان کرد و گفت: تلاش میکنیم تا بدون نیاز به اعتبار و نیروی انسانی و پست های سازمانی جدید بتوانیم اداره میراث فرهنگی در شهرستان های استان راه اندازی کنیم.
پایان پیام/
نظر شما